tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Saç Arası Tatlısı

Saç arası tatlısı, Konya mutfağına ait olan bu özel tatlının yörenin damak zevkini yansıtan mükemmel bir lezzeti vardır. Özellikle düğünlerin vazgeçilmez tatlı türlerinden biridir. Tatlının özelliği hazırlandıktan sonra tepsinin saç üzerine konularak, ocağa oturtulmasıdır. Bu şekilde üzerine başka bir saç kapatılmaktadır. Sacın üstüne ocaktan meşe odunu korları döşenerek, pişirilir. Adını bu şekilde pişirilmesi nedeniyle saç arası tatlısı olarak almıştır. Günümüzde en lezzetli tatlıyı Konya'ya gittiğinizde yiyebilirsiniz. Ancak diğer şehirlerde de bu tatlının ustaları mükemmel lezzeti hazırlayıp sunmaktadır. Sizlere evde hazırlamanız için, saç arası tatlısının tarifini hazırladık. Dilerseniz birlikte tatlıyı hazırlamaya başlayalım.

Saç arası tatlısı için gerekli malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı un ( Hamuru açmak için kullanılacak )
  • 250 gram tereyağı
  • 250 gram kaymak
  • 1 su bardağı pudra şekeri üzerine serpmek için ya da baklava şerbeti hazırlanabilir
  • Fırın tepsisini yağlamak için 2 yemek kaşığı tereyağı

Şerbet malzemeleri

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Saç arası tatlısı yapımı

Önce tatlıyı pişireceğiniz fırın tepsisini 2 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın

Saç Arası Tatlısı

Hamuru yoğuracağınız kabın içinde eritilmiş tereyağını, suyu, tuz ve unu karıştırarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Bu hamurdan yumurta kadar büyüklükte bezeler yapın. Üzerine ıslak bir bez örterek, yarım saat kadar hamurun dinlenmesini sağlayın. Bezelerin her birini incecik olacak şekilde açın. Üzerlerine erittiğiniz tereyağından bir kaşık kadar serpin. Yufkayı ikiye katlayın. Tam orta bölümüne kaymak koyup, bunu çubuk şeklinde sarın. Daha sonra yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dışarıdan başlayarak, bunları içe doğru yerleştirin. Yufkaların tamamını bitirdiğinizde, kalan eritilmiş tereyağını bunun üzerine serperek gezdirin. Fırınınızı 200 dereye ayarlayarak ısıtın. Tepsiyi fırının içine koyarak tatlının  üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yaklaşık olarak tatlınız 35 dakikada pişecektir. Fırından aldığınız saç arası tatlısının üzerine ister sıcakken pudra şekeri serpebilir, isterseniz verdiğimiz ölçülerde pişireceğiniz baklava şerbeti kıvamındaki soğuk şerbeti dökebilirsiniz. Tatlınızı 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:18:08

Saç Arası Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Saç Arası Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018