tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Saç Arası Tatlısı

Saç arası tatlısı, Konya mutfağına ait olan bu özel tatlının yörenin damak zevkini yansıtan mükemmel bir lezzeti vardır. Özellikle düğünlerin vazgeçilmez tatlı türlerinden biridir. Tatlının özelliği hazırlandıktan sonra tepsinin saç üzerine konularak, ocağa oturtulmasıdır. Bu şekilde üzerine başka bir saç kapatılmaktadır. Sacın üstüne ocaktan meşe odunu korları döşenerek, pişirilir. Adını bu şekilde pişirilmesi nedeniyle saç arası tatlısı olarak almıştır. Günümüzde en lezzetli tatlıyı Konya'ya gittiğinizde yiyebilirsiniz. Ancak diğer şehirlerde de bu tatlının ustaları mükemmel lezzeti hazırlayıp sunmaktadır. Sizlere evde hazırlamanız için, saç arası tatlısının tarifini hazırladık. Dilerseniz birlikte tatlıyı hazırlamaya başlayalım.

Saç arası tatlısı için gerekli malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı un ( Hamuru açmak için kullanılacak )
  • 250 gram tereyağı
  • 250 gram kaymak
  • 1 su bardağı pudra şekeri üzerine serpmek için ya da baklava şerbeti hazırlanabilir
  • Fırın tepsisini yağlamak için 2 yemek kaşığı tereyağı

Şerbet malzemeleri

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Saç arası tatlısı yapımı

Önce tatlıyı pişireceğiniz fırın tepsisini 2 yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın

Saç Arası Tatlısı

Hamuru yoğuracağınız kabın içinde eritilmiş tereyağını, suyu, tuz ve unu karıştırarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Bu hamurdan yumurta kadar büyüklükte bezeler yapın. Üzerine ıslak bir bez örterek, yarım saat kadar hamurun dinlenmesini sağlayın. Bezelerin her birini incecik olacak şekilde açın. Üzerlerine erittiğiniz tereyağından bir kaşık kadar serpin. Yufkayı ikiye katlayın. Tam orta bölümüne kaymak koyup, bunu çubuk şeklinde sarın. Daha sonra yağlamış olduğunuz fırın tepsisine dışarıdan başlayarak, bunları içe doğru yerleştirin. Yufkaların tamamını bitirdiğinizde, kalan eritilmiş tereyağını bunun üzerine serperek gezdirin. Fırınınızı 200 dereye ayarlayarak ısıtın. Tepsiyi fırının içine koyarak tatlının  üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Yaklaşık olarak tatlınız 35 dakikada pişecektir. Fırından aldığınız saç arası tatlısının üzerine ister sıcakken pudra şekeri serpebilir, isterseniz verdiğimiz ölçülerde pişireceğiniz baklava şerbeti kıvamındaki soğuk şerbeti dökebilirsiniz. Tatlınızı 1-2 saat kadar dinlendirdikten sonra, konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:18:08

Saç Arası Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Saç Arası Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018