tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Rus Tatlısı

Rus tatlısı, "Medovik" ismiyle Rusya Bölgesi'nde meşhurlaşmış ve kökeni çok da eski olmayan ballı şerbetli bir tatlı çeşididir. İçeriğinde kullanacağınız balın özellikle kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Zira bu husus tatlının tutma miktarını oldukça etkilemektedir. Kremasını bol olarak tüketmek isteyenler malzemelerde yer alan süt kremasını arttırabilir. Ayrıca malzemelerdeki yumurtalar büyükse unu biraz daha fazla kullanmanız gerekmektedir. Tarifi denediğinizde artık aniden gelen misafirlerinize ne tatlı ikram edeceğinizi düşünmenize gerek yok. Değişik fikirlerle onları büyülemek isteyenler için Rus Tatlısı sizlere uzak bölgelerin rüzgârlarını estirecektir.

Şimdi gelelim Rus Tatlısı Nasıl Yapılır hakkındaki bilgilerden bahsetmeye...

Rus Tatlısı Malzemeleri 

  • 120 gr. tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı bal
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması İçin;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 kutu süt kreması(200 ml)

Rus Tatlısı Hazırlanışı

Kabarık bir kek olması münasebetiyle derin bir kapta karıştırma işlemini yumurta ve şekeri çırparak başlamalısınız. İyice köpüren karışım bir yanda dururken derin bir tavada 3 yemek kaşığı balı ısıtalım ve kabartma tozu ekleyerek köpürene kadar pişirelim.

Rus Tatlısı

İyice köpüren bu karışımı biraz ılıyınca yumurtalara ilave edelim.

Ballı karışım bittikten sonra başka bir tavada tereyağını eritelim ve ılıyınca yumurtaların üzerine ilave edelim. Karışıma son olarak un ve vanilyayı da katalım ve orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğuralım. Buradaki ölçü kulak memesinden biraz daha sert olması gereken bir hamurdur. Eğer ununuz az gelirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.

Bir müddet dinlendirdiğiniz hamuru 6 eşit parçaya bölelim. Tezgâhın üzerinde unlu düz bir zemin oluşturarak yemek tabağı büyüklüğünde bir hamur açalım. Ölçü olarak isterseniz orta büyüklükte bir tencereden biraz büyük olacak şekilde uygulayabilirsiniz. Ardından yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine tek tek dizerek çatalla birkaç yerinden delikler açalım. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 2-3 dakika kadar pişirelim. Çabuk pişen hamurları fırından çıkarında tencere kapağıyla keselim ve hepsinin aynı boy olmalarını sağlayalım. 

Ardından pişen hamurlardan bir kat alıp krema sürerek üst üste diğer hamurlar içinde aynı işlemi yaparak katlı pasta elde edelim. Dilerseniz katların arasına meyve dilimleri özellikle muz dilimleri ekleyerek de doldurabilirsiniz. Üzerini dilediğiniz şekilde çikolata ve fıstık ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Rus Tatlısı'nın kremasının iyice dinlenmesi için bir müddet buzdolabında bekletmeniz daha iyi olacaktır.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:09:59

Rus Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Rus Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018