tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Rum Tatlısı

Rum tatlısı, diğer bir adı da Kıbrıs tatlısıdır. Rum tatlısı yumuşaklık itibariyle ağızda dağılan nefis bir lezzet, Kekin aroması ve üzerine sürdüğümüz kremanın kıvamı ile damağınızda uzun süre gitmeyecek bir lezzet bırakacağından emin olabilirsiniz. Tatlının tarifinde galeta unu kullanacağız. Galeta unu satın almak yerine evde kurumuş ekmekleri bir robottan çekerek kavanozda saklayıp Rum tatlısı yapacağımız veya galeta unu kullanacağımız farklı yemeklerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Evinizdeki bayat ekmekleri değerlendirerek hem galeta ununu satın almak zorunda kalmazsınız hem de ekmek israfının önüne geçerek hayırlı bir iş yapmış olursunuz. Şimdi Rum tatlısının tarifine geçelim.

Rum Tatlısının Malzemeleri
  • 4 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay fincanı şeker
  • 1 çay fincanı dövülmüş ceviz
  • 1 çay fincanı Hindistan cevizi
  • 1 çay fincanı galeta unu
  • Büyük dikdörtgen borcam tepsisi

Şerbeti için

  • 2 çay fincanı şeker
  • 2 çay fincanı su
  • 3 damla limon suyu

Kreması için

  • 1 kg süt
  • 6 çorba kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 paket krem şanti

Rum Tatlısının Şerbetinin Hazırlanması

İlk önce şerbeti hazırlayarak ılımaya bırakacağız. Ardından derin bir tencereye şeker ve suyu koyuyoruz ve kaynamaya başlayınca limon suyunu ilave ederek birkaç dakika kaynatıp ocağın altını söndürerek şerbetimizi ocaktan alıyoruz.

Rum Tatlısının Kekinin Hazırlanması

Bir fincan toz şekeri ve 4 adet yumurtayı bir mikser yardımıyla 3-4 dakika çırpıyoruz. Yumurtalar kar beyazı olana kadar çırpın. Yumurtaları az çırparsanız tatlınızda yumurta kokusu olabilir.

Rum Tatlısı

Ardından kek için yazdığımız diğer malzemeleri ekleyerek bir müddet daha çırpmaya devam ediyoruz. Kek hamurumuz kıvama geldikten sonra borcam tepsinin içerisine iki yemek kaşığı yağ gezdirerek bu karışımı borcama döktükten sonra fırının derecesini 200 dereceye ayarlayarak ısının 200 dereceyi bulmasını bekliyoruz. Derece 200'e varınca tepsiyi fırına verip pişiriyoruz. Piştiğini anlamak için bir kürdan sokup deneyebilirsiniz. Şayet kürdan temiz çıkarsa pişmiştir. Kürdanın üzerinde hamur olursa pişmemiş demektir. İlk yirmi dakika fırının kapağını açmamaya dikkat edin. Çünkü kabarmış olan kekinizin inmesine neden olursunuz.

Rum tatlısının keki piştikten sonra ocaktan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Kek sıcak iken şerbeti dökerseniz kekimiz bozulur. Bu nedenle kekimiz ılık ve şerbetimiz soğuk olmalıdır. Soğumuş şerbeti kekin her tarafına gezdirerek döküyoruz.

Rum Tatlısının Kremasının Hazırlanması

Rum tatlısının kreması için bir litre sütün içerisine altı çorba kaşığı toz şeker ve bir fincan mısır nişastasını koyarak ocağın altını açalım. Mısır nişastası tamamen eryinceye kadar karıştıralım. Bu arada süt koyulaşıp krema haline gelecektir. Bu karışımı sürekli karıştırmamız gerekir. Çünkü dibinde topaklaşmaması gerekmektedir. Kremamız hazır hale geldikten sonra ocaktan alıyoruz ve ılımasını bekliyoruz. Hazırlamış olduğunuz krema ılıdıktan sonra kekin üzerine bir ıspatula yardımıyla sürüyoruz. Kreması sürüldükten sonra bir paket krem şantiyi hazırlayıp kremanın üzerine bir kat da krem şanti sürüyoruz. Ardından üzerine çikolata tanecikleri serpiştirerek buzdolabına koyalım ve bir iki saat dinledirdikten sonra servis edebiliriz.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:17:35

Rum Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Rum Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018