tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Revani Tatlısı

Revani tatlısı, kek ve şerbet ile yapılan revani tatlısını hemen hemen herkes beğenerek tüketir. Özellikle şerbetli olmasına rağmen çok hafif olan bu tatlıyı davet sofralarınız için kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda kabul günlerinizde veya arkadaş toplantılarınızda revani tatlısı hazırlayıp sevdikleriniz ile tatlı dakikalar geçirebilirsiniz.

Revani Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya veya bir tatlı kaşığı vanilya özü

Revani Tatlısı Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Revani Tatlısı Hazırlanışı

Revani tatlısını hazırlamak için öncelikle bir tane karıştırma kabı alalım ve içerisine yumurtaları teker, teker kırıp ilave edelim. Yumurtaların üzerine de bir su bardağı toz şekeri boca edelim ev mikser ile çırpma işlemine geçelim. Toz şeker ile yumurtaları mikserle yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım ve sürenin ardından karışımın içerisine yoğurdu ve sıvı yağı ilave edip tekrar çırpalım. Ardından diğer malzemeleri karıştırma kabına alalım ve revani tatlısının hamurunu yaklaşık bir dakika kadar mikser ile çırpıp çırpma işlemini bitirelim.

Yuvarlak veya kare bir borcamın iç kısımlarını sıvıyağla hafif şekilde yağlayalım ve hazırladığımız hamuru kabın içerisine koyalım.

Revani Tatlısı

. Borcamın sağa ve sola hafif şekilde sallayıp hamuru kabın her tarafına eşit şekilde dağıtalım. Akabinde hazır olan revani hamurunu fırının içerisine yollayalım ve 170 derecelik fırında her tarafı kızarana dek pişirelim.

Tatlının hamuru fırında pişerken bizde bu arada şerbeti hazırlamaya geçelim. Şerbet için küçük bir tencere alalım ve içerisine suyla birlikte toz şekeri ilave edip tencereyi ocağın üzerine yerleştirelim. Şerbet kaynaya dek pişirelim ve kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edip birkaç taşım kaynatalım. Pişmiş olan şerbeti soğuması için ocağın üzerinden soğuk bir mekana kaldıralım. Şerbet soğurken bizde revanin hamurunun pişip pişmediğini kontrol edelim. Bunun için bir tane kürdanı hamurun orta kısmına batırıp ve kürdanın ucuna hamur gelmiş ise hamuru tekrar fırına gönderip pişmeye bırakalım. Kek hamuru tam olarak pişmişse keki fırından alalım ve ılıması için biraz bekletelim. Ilımış olan revaninin üzerine soğuk olan şerbeti bir kepçe yardımıyla dökelim ve revaninin üzerine başka bir tepsi kapatalım. Böylelikle revani tatlısı şerbetini hem daha hızlı çekecektir hem de şerbetini çektiği için tatlı biraz daha kabaracaktır. Şerbetini çeken tatlıyı soğuması için bekletelim ve soğuduktan sonra dilimleyip spatula ile servis tabaklarına alalım. Arzu ederseniz revani tatlısının yanında dondurma, kaymak veya meyve dilimleri yerleştirip bu şekilde de sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:19:42

Revani Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Revani Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018