tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Ramazan Tatlısı

Ramazan tatlısı, Ramazan tatlısı her zevke ve ağız tadına göre farklılık gösterebilir. Kimi şerbetli tatlıları tercih ederken kimi sütlü tatlılardan yana tercih kullanabilir. Ramazan'da mutlaka yemek arkasında tatlı yemek bir alışkanlık haline gelmiştir. Bizde sizler için Ramazan'da hazırlanabilecek tatlılardan birkaç tane örnek hazırladık. Tatlı tariflerimize göz atarak beğendiğiniz tatlıyı kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Cevizli fincan kadayıf

Cevizli Fincan Kadayıf İçin Gerekli Malzemeler

  • 400 gram kadayıf
  • 200 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Cevizli Fincan Kadayıf Hazırlanışı

Kadayıflar el ile iyice parçalanır. Ardından orta boy bir fincanın içine bir tutam kadayıf bastırılarak yerleştirilir. Kadayıfın üzerine yeteri kadar ceviz içi eklenerek etrafı kadayıf ile bastırılarak kapatılır. Fincana hazırlanan kadayıf fırın kabına ters çevrilerek çıkartılır. Kadayıflar bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Tereyağı uygun bir tavanın içinde eritilir. Eriyen yağ tepsiye sıralanan kadayıfların üzerine eşit şekilde dökülür. Fırın kabı 180 derecede ısıtılmış fırına verilerek kadayıfların üzeri kızarana kadar pişirilir.

Tatlının şerbetini hazırlamak için 2 su bardağı su ve toz şeker ufak bir tencereye alınır. Orta hararetli ısıda ilk önce şeker eriyene kadar karıştırılır. Şerbet 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon suyu ilave edilir ve bir iki taşım daha kaynatılarak şerbet ocaktan alınır.

Şerbet ilk sıcaklığını attıktan sonra soğumuş kadayıfların üzerine bir kepçe yardımı ile eşit şekilde dökülür. Tatlı şerbetini çektikten sonra yanında kaymak, dondurma gibi malzemeler eşliğinde servis edilebilir. Afiyet olsun.

Baklava Yufkasından Kekli Tatlı

Baklava Yufkasından Kekli Tatlı İçin Gerekli Malzemeler

  • 20 tane baklavalık yufka
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 100 gram tereyağı

Keki İçin

  • 4 tane yumurta
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1,5 çorba kaşığı irmik
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 kase dövülmüş ceviz

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Baklava Yufkasından Kekli Tatlı Yapılışı

tatlının yapımına şerbetini hazırlayarak başlayın.

Ramazan Tatlısı

Toz şeker ve suyu ufak bir tencereye alarak 15 dakika kaynatın. 15 dakika sonrasında limon suyunu ilave edip bir iki taşım daha kaynatarak şerbeti ocaktan alın. Tereyağını ufak bir tavada eritip üzerine sıvıyağ ilave edin. Yağları karıştırarak ılımaya bırakın.

Tatlının keki için, karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri ekleyerek köpük köpük olana kadar çırpın. Ardından irmik, un, kabartma tozu ve fındığı ekleyip hamuru karıştırın. Fırın kabını düzgünce yağlayın, Yağladığınız kaba yufkanın bir tanesini sererek yufkayı yağlayın. 10 kat olana kadar aynı işlemi tekrarlayın. 10 kat olduğunda hazırlanan kek hamurundan son yufkanın üzerine dökün. Yine 10 kat olacak şekilde geriye kalan yufkaları aynı şekilde yağlayarak kekin üstüne dizin. Artan yağ karışımını son kata dökerek fırça ile yayın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp tatlıyı fırına verin. Yaklaşık 20 dakika pişmesi için yeterli olacaktır. Tatlıyı fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığını atması için bekleyin. Ardından dilimleyerek soğuyan şerbeti tatlının üzerine dökün. Afiyet olsun.

İncir Dolması

İncir Dolması İçin Gerekli Malzemeler

  • 20 tane kuru incir
  • Yeteri kadar iri çekilmiş ceviz
  • 1 su bardağı su
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ

Üzeri İçin

  • Kaymak

İncir Dolması Hazırlanışı

İncirleri ılık suyun içine alarak 1 saat kadar bekletin. 1 saat sonra incirlerin sap kısımlarını kesip ortasını eliniz ile açın. İncirlerin orta kısmını ceviz içi ile doldurarak geniş bir tencereye dizin. 1 su bardağı suya 3 çorba kaşığı toz şeker ekleyerek karıştırın. Şeker eridikten sonra şekerli suyu incirlerin üzerine dökün. Son olarak sıvıyağı da dökerek incirleri kısık ocakta pişmeye bırakın. İncirler suyunu çektiğinde ocaktan alın. Pişen incirleri servis tabağını dizerek yanında kaymak ile beraber servis yapın. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:13:29

Ramazan Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ramazan Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018