tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Paşa Tatlısı

Paşa Tatlısı, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan paşa tatlısını hemen hemen sevmeyen yoktur. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan bu mükemmel saraylı lezzete sizlerde dayanamayacaksınız. Sizin  için oldukça değerli misafirleriniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz şahane bir tatlı çeşididir.

Paşa Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Paşa Tatlısı Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu

Paşa Tatlısı Üzeri İçin

  • Yarım su bardağı ceviz, fındık, fıstık vs

Paşa Tatlısı Hazırlanışı

Paşa tatlısı hazırlığımıza ilk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye 3 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su ekleyerek karışımı karıştırarak ocağa koyalım ve karışım kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ve ateşte şerbet kıvam alıncaya kadar 15 dakika kadar kaynatalım.

Paşa Tatlısı

Şerbeti ocaktan almadan 3-4 dakika kadar önce şerbetin üzerine 1 dilim limon suyu ilave ederek birkaç taşım kaynatarak şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Şerbetimiz soğurken bizde tatlımızın hamurunu hazırlayalım. Yoğurma kabımıza yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta ilave ederek karışımı iyice karıştırdıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı irmik, 1,5 su bardağı elenmiş un, 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Yoğrulan hamur ele yapışmayacak yumuşaklığı geldiğinde toparlayarak üzerine nemli temiz bir bez kapatarak 10-15 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim.

Daha sonra dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak elimizde yuvarlayarak hafifçe üzerine bastıralım ve önceden yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Tüm hamur aynı şekilde hazırlanarak tepsi dolduktan sonra her bir hamurun üzerine fındık veya ceviz yerleştirerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verip hamurlar pembeleşinceye kadar pişirerek fırından çıkartalım. Ardından tatlımız içini çekerek ılındıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve tatlının şerbeti çekmesi için 1-2 saat kadar beklettikten sonra servis tabaklarına alarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:21:11

Paşa Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Paşa Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018