tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Paşa Tatlısı

Paşa Tatlısı, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan paşa tatlısını hemen hemen sevmeyen yoktur. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan bu mükemmel saraylı lezzete sizlerde dayanamayacaksınız. Sizin  için oldukça değerli misafirleriniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz şahane bir tatlı çeşididir.

Paşa Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Paşa Tatlısı Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu

Paşa Tatlısı Üzeri İçin

  • Yarım su bardağı ceviz, fındık, fıstık vs

Paşa Tatlısı Hazırlanışı

Paşa tatlısı hazırlığımıza ilk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye 3 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su ekleyerek karışımı karıştırarak ocağa koyalım ve karışım kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ve ateşte şerbet kıvam alıncaya kadar 15 dakika kadar kaynatalım.

Paşa Tatlısı

Şerbeti ocaktan almadan 3-4 dakika kadar önce şerbetin üzerine 1 dilim limon suyu ilave ederek birkaç taşım kaynatarak şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Şerbetimiz soğurken bizde tatlımızın hamurunu hazırlayalım. Yoğurma kabımıza yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta ilave ederek karışımı iyice karıştırdıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı irmik, 1,5 su bardağı elenmiş un, 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Yoğrulan hamur ele yapışmayacak yumuşaklığı geldiğinde toparlayarak üzerine nemli temiz bir bez kapatarak 10-15 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim.

Daha sonra dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak elimizde yuvarlayarak hafifçe üzerine bastıralım ve önceden yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Tüm hamur aynı şekilde hazırlanarak tepsi dolduktan sonra her bir hamurun üzerine fındık veya ceviz yerleştirerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verip hamurlar pembeleşinceye kadar pişirerek fırından çıkartalım. Ardından tatlımız içini çekerek ılındıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve tatlının şerbeti çekmesi için 1-2 saat kadar beklettikten sonra servis tabaklarına alarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:21:11

Paşa Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Paşa Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Muska Tatlısı

Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri

Basit tatlı kurabiye tarifleri, hepimizin severek yediği tatlı kurabiyeler ve her zaman elimizin altında bulunması için önceden hazırlayıp bir kenara koyabileceğimiz aniden gelen misafir veya çocuklarımız için saklayabileceğimiz y...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Galeta Tatlısı

Galeta Tatlısı, Yine enfes bir tatlı çeşidi ile karşınızdayız ve son zamanlar da oldukça popüler olan bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Özellikle kabul günlerinde sık yapılan galeta tatlısını acil misafirleriniz geldiğinde...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018