tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Paşa Tatlısı

Paşa Tatlısı, Osmanlı mutfağının vazgeçilmez tatlıları arasında yer alan paşa tatlısını hemen hemen sevmeyen yoktur. Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan bu mükemmel saraylı lezzete sizlerde dayanamayacaksınız. Sizin  için oldukça değerli misafirleriniz ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz şahane bir tatlı çeşididir.

Paşa Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Paşa Tatlısı Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu

Paşa Tatlısı Üzeri İçin

  • Yarım su bardağı ceviz, fındık, fıstık vs

Paşa Tatlısı Hazırlanışı

Paşa tatlısı hazırlığımıza ilk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayarak başlayalım. Bir tencereye 3 su bardağı toz şeker ve 3 su bardağı su ekleyerek karışımı karıştırarak ocağa koyalım ve karışım kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ve ateşte şerbet kıvam alıncaya kadar 15 dakika kadar kaynatalım.

Paşa Tatlısı

Şerbeti ocaktan almadan 3-4 dakika kadar önce şerbetin üzerine 1 dilim limon suyu ilave ederek birkaç taşım kaynatarak şerbeti ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Şerbetimiz soğurken bizde tatlımızın hamurunu hazırlayalım. Yoğurma kabımıza yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta ilave ederek karışımı iyice karıştırdıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı irmik, 1,5 su bardağı elenmiş un, 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Yoğrulan hamur ele yapışmayacak yumuşaklığı geldiğinde toparlayarak üzerine nemli temiz bir bez kapatarak 10-15 dakika kadar dinlenmesi için bekletelim.

Daha sonra dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alarak elimizde yuvarlayarak hafifçe üzerine bastıralım ve önceden yağladığımız fırın tepsisine dizelim. Tüm hamur aynı şekilde hazırlanarak tepsi dolduktan sonra her bir hamurun üzerine fındık veya ceviz yerleştirerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırına verip hamurlar pembeleşinceye kadar pişirerek fırından çıkartalım. Ardından tatlımız içini çekerek ılındıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökelim ve tatlının şerbeti çekmesi için 1-2 saat kadar beklettikten sonra servis tabaklarına alarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:21:11

Paşa Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Paşa Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018