tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Paşa Lokumu Tatlısı

Paşa lokumu tatlısı, özellikle çocukların çok severek tükettikleri ve tadına bakan kişilerin çok memnun kaldıkları bir tarif… Sizde sütlü tatlı tariflerinden hoşlanıyor iseniz bu tarifi denemenizi tavsiye ederiz. Şayet yapılması bir o kadar kolay olan paşa lokumu tatlısını canınız güzel bir tatlı yemek istediğinde hazırlayıp afiyet tüketebilirsiniz. Aynı zamanda davet sofraları, kabul günleri ve doğum günlerin de kullanılabilecek harika bir tatlı tarifidir. 

Paşa Lokumu Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Muhallebisi İçin

  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 litre yağlı süt
  • 1su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı margarin veya 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Arası İçin

  • 1 pakek krem şanti ve 1 su bardağı süt
  • Ceviz içi (1 çay bardağı kullanılabilir)

Paşa Lokumu Tatlısı Hazırlanışı

Paşa lokumu için ilk olarak çift tabanlı bir tencere alalım ve ocağın üzerine yerleştirelim. Tencerenin içerisine margarini ilave edip eritelim ve yağ eridikten sonra içerisine unu boşlatıp kavuralım. Kavrulmuş olan yağı fazla karartmadan tencereye sütü ve toz şekeri boca edelim. Bu karışımı bir mikser ile çırpalım ve çırptıktan sonra tencerenin içerisine vanilya ile nişastayı ilave edip muhallebiyi pişirmeye geçelim.

Paşa Lokumu Tatlısı

Tel çırpıcı ile muhallebiyi göz göz olana dek çırpalım ve piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Bir kare fırın tepsisinin içerisine yağ kağıt serelim ve kağıdın üzerine de Hindistan cevizi eşit olacak şekilde serpiştirelim. Hindistan cevizinin üzerine de hazırladığımız muhallebiyi dökelim ve tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldıralım. Paşa lokumu tatlısının güzel sarılması için güzel soğuması ve kendini çekmiş olması gerekiyor. Soğumuş olan tatlıyı buzdolabın içerisinden alalım ve tatlının üzerine süreceğimiz krem şantiyi hazırlamaya geçelim. Krem şanti için sütü ve toz şantiyi bir karıştırma kabına alıp mikser ile çırpalım. Çırptıktan sonra tatlının üzerine sürelim ve ardından tatlının her tarafına dövülmüş ceviz serpiştirelim. Cevizi serpiştirdikten sonra tatlıyı tekrar buzdolabına kaldıralım ve yarım saat kadar dinlendirelim. Dinlendikten sonra yağlı fırın tepsisinin geniş olan yerinde bulunan yağlı kağıdın uç kısımlarından tutup tatlıyı iki takla attıracak şekilde saralım. Sardığımız tatlıyı rulolar şeklinde keselim ve servis tabaklarına alalım. Bütün tatlıyı bu şekilde sardıktan sonra her taraflarına Hindistan cevizi serpiştirelim ve sunum yapalım. Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:22:23

Paşa Lokumu Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Paşa Lokumu Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018