tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Parmak Tatlısı

Parmak Tatlısı hem yapımının oldukça kolay olması hem de içinde neler olduğunu bildiğiniz bir tatlı olması sebebiyle çok rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz tatlılar arasında yer aldığından mutlaka denemeniz gereken bir tarif olarak karşınıza çıkıyor. Kolay hazırlanmasının yanı sıra lezzetli olması sebebiyle de hem kendiniz, hem aileniz hem de misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz leziz bir tat olarak tanımlanabiliyor.

Parmak Tatlısı Malzemeleri
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 çay bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 
  • 125 gram yumuşak margarin
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (3 ya da 4 çay bardağı yeterli olacaktır)
İçini Hazırlamak İçin
  • 1 çay bardağı fındık
  • 5 adet ceviz
  • Biraz tarçın
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
Şerbetini Hazırlamak İçin
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 ya da 3 damla limon suyu
  • 2,5 su bardağı su
Üstüne serpmek İçin
  • 1 su bardağı irmik
Parmak Tatlısı Hazırlanışı:

İlk olarak şerbetimizi hazırlamaya başlıyoruz, böylece şerbetimiz biz tatlımızı hazırlayana kadar soğumuş olacaktır. Şerbetli tatlı hazırlarken dikkat etmeniz gereken en önemli husus ya tatlı hamurunuzun ya da şerbetinizin sıcak olmasıdır. En makbul olan ise şerbetin soğuması ve tatlı hamurunun fırından çıkar çıkmaz üzerine serpilmesidir. Şerbeti hazırlarken öncelikle şekeri bir tencereye alıyoruz ve birkaç dakika kısık ateşte kavuruyoruz. Daha sonra üzerine suyu döküyor ve iyice kaynatıyoruz, son olarak da birkaç damla limon suyu sıkarak bir taşım daha kaynatıyor ve şerbeti soğuması için bir kenara alıyoruz
Parmak Tatlısı


Şerbeti hazırladıktan sonra parmak tatlısı için öncelikle hamuru yapmaya başlıyoruz. Hamur malzemelerinden yumurta ve şekeri ilke olarak bir karıştırma kabında karıştırmaya başlıyoruz. Daha sonra sıvı yağı alıp biraz daha karıştırdıktan sonra kalan tüm hamur malzemelerini ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. En son unu ekleyerek azar azar ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Hamuru hazırladıktan sonra bu hamuru dinlenmesi için 15 dakika bekletiyoruz.

Hamur beklerken parmak tatlısı içini hazırlamak için önce ceviz ve fındığı robottan geçiriyoruz ya da bir torbaya alarak sert bir cisim ile ezmeye başlıyoruz. Daha sonra içine şeker ve tarçını ekleyerek karıştırıyoruz. Daha sonra hazırladığımız bu iç malzemesini hamurdan kopardığımız yumurta büyüklüğündeki parçaların içine koyarak yuvarlıyoruz. Böylece dış kısım sadece hamur olacak şekilde iç malzemesini kapatıyoruz. Tüm hamurlar için aynı işlemi yaparken hazırladığımız içli hamurları bir tabağa koyduğumuz irmiğe batırarak daha önce yağlanmış olan tepsiye diziyoruz. Tüm hamurlara aynı işlemi yapıp tepsiye dizdikten sonra önceden ısınmış 180 derecelik fırına alıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Üzeri kızaran tatlı hamurlarını fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesi için 5 dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra da üzerine önceden hazırladığımız şerbeti döküyoruz. Şerbeti çekip soğuyunca da servis ediyoruz. Dilerseniz iç malzemesi olmadan da aynı işlemlerle parmak tatlısı hazırlayabilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:20:13

Parmak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Parmak Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018