tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Muz Tatlısı

Muz tatlısı, her şeyden önce görünüşü itibarı ile öteki tatlılardan ayrılır. Sadece görünüşünün güzelliği değil, aynı zamanda lezzeti de muhteşemdir. Yapılışı da hem çok kolay, hem de çok lezzetlidir. Çay saatlerinde ya da misafir geldiğinde 10-15 dakikada hazırlayabileceğiniz bu nefis tatlı, size ve misafirlerinize muhteşem bir tatlı keyfi yaşatacaktır.Öyle ki yapılan muz tatlılarını her türlü yemeklerinizde ve tüm özel günlerinizde rahatlıkla ve güvenle servis edebilirsiniz.

Muz Tatlısı Çeşitleri Nelerdir? 

  • Çikolatalı Muz Tatlısı,
  • Muzlu İrmik Tatlısı,
  • Muzlu Rulo Pasta

Şimdi Muzlu tatlı çeşitlerinden Muzlu rulo tatlısının yapılışını kısaca ele alalım.

Muzlu Rulo Tatlısı Nasıl Yapılır?

Muzlu rulo pasta, yaş pasta kıvamında bir tatlı türüdür. Favori tatlılardandır.

Malzemeler

Kek İçin

  • 4 adet yumurta,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 1 adet kabartma tozu,
  • 1 paket vanilya,
  • 1 su bardağı un.

Krema İçin

  • 1 Litre süt,
  • 4-5 yemek kaşığı şeker,
  • 2-3 yumurta,
  • 3-4 yemek kaşığı un,
  • 2 yemek kaşığı kakao,
  • 2-3 adet muz,
  • Hindistan cevizi, fındık veya ceviz

Hazırlanışı

Kek İçin

4 tane yumurtanın sarıları ve beyazları ayrıştırılır.

Muz Tatlısı

Bir kapta sarıları ve şekeri robotta iyice çırpılır, Öteki kaptaki beyazı ise köpürtene kadar çırpılır. Sonra iki karışım yavaşça karıştırılır. Un ve kabartma tozu da eklenir ve yavaşça karıştırılmaya devam edilir. Önceden bir tepsi hazırlanır ve bu tepsinin altına yağlı kağıt yerleştirilir. Elde edilen hamur, yağlı kağıt yerleştirilen tepsiye ince bir biçimde yayılır. Önceden ısıtılan fırına, tepsi yerleştirilir ve üstü kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıktığı andan itibaren gevşek bir şekilde yağlı kağıt yardımı ile rulo yapılır. Yapılan kek, bir süre dinlendirilir.

Krema İçin

Vanilya hariç, bütün karışım bir tencerede orta ateşte karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra vanilya ilave edilir ve soğumaya bırakılır.

Hamur ılıdığı zaman, rulo açılır ve içerisine kremadan bolca sürülür. Hamurun genişliğine göre 2 ya da 3 muz içine yerleştirilir ve yine rulo yapılır. Sonra dolaba kaldırılır.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:13:20

Muz Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Muz Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018