tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis ve lezzetli bir tatlıdır. Özellikle şerbetli tatlılardan ziyade sütlü tatlıları daha fazla sevenler için kesinlikle denenmesi gereken bir tatlıdır. Kadayıf bu tarif dışında hep şerbetli tatlılarda kullanılırken muhallebili kadayıf tatlısında kadayıfa muhallebi farklı bir lezzet katmaktadır. Şimdi deneyenlerin çok seveceğini umduğum muhallebili kadayıf tatlısının tarifine geçiyorum.

Muhallebili Kadayıf Tatlısının Malzemeleri

  • 350 gram tel kadayıf
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1.5 su bardağı dolusu ince dövülmüş ceviz
  • 5 çorba kaşığı toz şeker

Muhallebisi için:

  • Bir litre süt
  • Bir paket sıvı krema
  • 4 yemek kaşığı un
  • Bir tane yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • Bir paket vanilya
  • Bir su bardağı toz şeker

Muhallebili Kadayıf Tatlısının Tarifi

350 gram kadayıfı iki saat derin dondurucuda beklettikten sonra ince ince kıralım. Derin dondurucuda bekletmemizin sebebi kolay kırılması içindir.

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

. Geniş bir teflon tencere içerisinde tereyağı erittikten sonra şeker ve kadayıfı atarak iyice pembeleşene kadar kavurun. Kadayıf pembeleştikten sonra cevizi ilave ederek kısa bir süre kavurup ocağın altını kapatarak ocaktan indirelim. Kadayıfı ocaktan indirdikten sonra başka bir kaba almazsanız kavrulmaya devam edecektir. Bu nedenle başla bir kaba boşaltın.

Kadayıfınızı hazırladıktan sonra muhallebinin yapılışına geçin. Muhallebi için vanilya ve krema dışındaki tüm malzemeleri bir tencereye koyarak pişirelim. Muhallebiyi pişirme esnasında devamı karıştırarak pişirelim ki dibine tutmasın. Muhallebi kaynadıktan 3 dakika sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra vanilya ve kremayı ilave ederek mikser ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar karıştırın.

Muhallebili kadayıf tatlısı için hazırlamış olduğunuz kadayıfı bir borcam içerisine yerleştirin ve üzerine hazırlamış olduğunuz kremayı yayın. En üste de kalan kadayıfları serpiştirin ve soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve dinlendikten sonra servis etmeye hazır hale gelecektir. Bu tarifteki malzemeler 30 cm çapındaki bir borcama tam gelmektedir. Bu ölçüdeki borcama bu malzemeleri uyguladığınızda kreması kalın olmaktadır. Kreması ince olsun isterseniz biraz daha geniş bir borcam tercih edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:23:51

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Muhallebili Kadayıf Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018