tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Mısır Unu Tatlısı

Mısır unu tatlısı, Karadeniz yöresince en çok tercih edilen tatlı çeşitlerindendir. Özellikle Karadeniz insanının bu kadar sağlıklı olmasının yanında yaptıkları her çeşitte mısır ununu kullanmaları söylenmektedir. Birçok derde deva olan mısır ununun faydaları saymakla bitmez. Mısır taneleri doymamış yağ asitleri, A vitamini ve nişasta içermektedir. A vitamininin gözler, diş ve böbrekler ile kemiklere iyi geldiği bilinmekte. Bununla birlikte doymamış yağ, kalp ve damar hastalıklarının giderilmesinde kandaki kolesterol oranını dengelemesi açısından etken rol oynamaktadır. İdrar söktürücü, zayıflamayı kolaylaştırıcı özelliklerinin olması yanısıra cildi güzelleştiren ve sıkılaştıran özelliği Mısır Nişastasını cazip kılmaktadır.

Bu kadar faydası bulunan Mısır nişastasının tatlısını denemek isteyenler içinde eşsiz bir tarifi sizler için sunuyoruz.

Mısır Unu Tatlısının Malzemeleri 8 Kişilik

  • 1 adet yumurta
  • 250 gr. mısır unu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı karbonat

Şerbeti İçin;

  • 2 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker

Üzeri İçin;

  • Bütün ceviz içi

Mısır Unu Hazırlanışı

Mısır unu tatlısı diğer şerbetli tatlı çeşitleri gibi şerbeti hazırlanılarak pişirilen bir tatlı çeşididir.

Mısır Unu Tatlısı

Bu sebeple tatlının yapımına ilk şerbeti kaynatarak başlanır. Tencereye su ve şeker ilave edilerek kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Derin bir yoğurma kasesine yoğurt, karbonat eklenip karıştırılır ardından diğer malzemelerden sıvıyağ, mısır unu ve yumurta da eklenerek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğrulur. 

Bir müddet dinlendirilen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elde yuvarlanır ve önceden yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzerlerine ceviz yerleştirilir ve ısıtılmış fırında 180 derecelik fırında pişirilir.

Üzerleri kızarıp yumuşak sayılabilecek kıvamda pişen hamurların ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz soğuk şerbet eklenir ve tekrar fırına verilerek yaklaşık 10 dakika kadar daha fırında tutularak şerbetin emmesi sağlanır. Soğuyan ve şerbeti iyice çeken tatlı tabağın kenarına çikolata sosu dökülerek hoş görüntülü olarak servis edilir.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:06:10

Mısır Unu Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mısır Unu Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018