tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Kupta Sütlü Tatlılar

Kupta sütlü tatlılar, görsel anlamda sofraları süsleyecek özellikte olan tatlılar lezzet bakımından da damaklarda unutulmaz tatlar bırakacaktır. Özellikle süt içmeyen çocuklar için sütlü tatlılar harika bir alternatif olacaktır. Misafirlerinizi, eşinizi, dostunuzu hafif ve lezzetli bir tat ile buluşturmak istiyorsanız kupta sütlü tatlı tariflerimize göz atabilirsiniz.

Kupta Kayısılı İrmik Tatlısı

Kupta Kayısılı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

Muhallebisi İçin Gerekli malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 9 çorba kaşığı irmik
  • 9 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı çekilmiş badem

Kayısı Sosu İçin

  • 200 gram kayısı
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 tane vanilya

Kupta Kayısılı İrmik Tatlısı Hazırlanışı

Kayısılar bol su ile yıkandıktan sonra çekirdekleri ayıklanır. İkiye kesilerek rondodan geçirilir. Uygun bir tencereye rondodan geçirilen kayısılar, nişasta, vanilya ve toz şeker ilave edilerek orta hararetli ocakta kaynayıncaya kadar pişirilir.

Farklı bir tencerede süt, irmik, toz şeker eklenerek orta hararetli ısıda göz göz oluncaya kadar kaynatılır. Kaynayan muhallebi ocaktan alınarak içine margarin, çekilmiş badem  ve vanilya eklenip mikser ile beş dakika kadar daha çırpılır. Kupların yarısına kadar muhallebi doldurulur. Muhallebinin üzeri kayısı sosu ile tamamlanır. Tatlı ilk önce oda sıcaklığında 15 dakika kadar bekletilerek buzdolabına alınır. Buzdolabında 2-3 saat bekletildikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Karamelli Kuplar

Karamelli Kuplar İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 tane vanilya
  • 4-5 dilim kakaolu kek
  • 1 paket krema

Üzeri İçin

  • Böğürtlen
  • Frenk üzümü
  • Nane yaprakları

Karamelli Kupların Yapılışı

Kalın tabanlı bir tencereye toz şeker ilave edilerek orta hararetli ocakta şeker eriyip koyulaşıncaya kadar bekletilir

Kupta Sütlü Tatlılar

Koyulaşan şekerin üzerine süt ilave edilerek altı kısık ocakta şeker eriyinceye kadar kaynatılır. Hazırlanan karışım soğuması için bir kenara bırakılır. 1 paket krema mikser yardımı ile koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpılır. Soğumaya bırakılan şekerli süte, un ve vanilya ilave edilerek muhallebi kıvamı alıncaya kadar kısık ocakta pişirilir. Hazırlanan muhallebinin yarısı kupların dip kısımlarına pay edilir. Kekler küp küp doğranır. Kupların üzerine kremanın yarısı ilave edilerek küp doğranmış kekler sıralanır. Daha sonra sırası ile muhallebi ve krema ile kuplar doldurulur. Hazırlanan kuplar buzdolabına alınarak soğuması beklenir. Soğuyan kuplar servis anında böğürtlen, nane yaprakları ve frenk üzümü ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Kupta İncir Tatlısı

Kupta İncir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 10 tane incir
  • Yarım pasta keki
  • 5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Üzeri İçin

  • Ceviz
  • Badem

Kupta İncir Tatlısı Hazırlanışı

İncirler iyice yıkandıktan sonra bir kabın içine alınarak sıcak su ile 10 dakika kadar ıslanır. Tatlının muhallebisi için, uygun bir tencereye süt, nişasta ve pirinç unu ilave edilerek tel çırpıcı ile homojen bir şekilde çırpılır. Suda bekletilen incirler püre haline gelinceye kadar blnederdan geçirilir. Püre haline gelen incirler sütlü karışıma ilave edilerek ocağa alınır. Karışım devamlı karıştırılarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Yarım pasta keki el ile ufalanarak kuplara paylaştırılır. Hazırlanan muhallebi kuplara pay edilir. Bir süre oda sıcaklığında bekletilen kuplar soğuması için buzdolabına alınır. Buzdolabında 2 saat kadar bekletildikten sonra üzerleri çekilmiş badem ve ceviz ile süslenerek servis edilir. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:55:25

Kupta Sütlü Tatlılar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kupta Sütlü Tatlılar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018