tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Külah Tatlısı

Külah tatlısı, Bulgaristan mutfağının meşhur Funiyki tatlısıdır. Bulgaristan’da meşhur olup bizim mutfağımıza giren külah tatlısının hem yapılışı pratik hem de oldukça lezzetli bir tatlı türüdür. Külah tatlısını yapabilmek için metal külah gereklidir. Metal külah bulamayanlar için bir alternatif de dondurma külahları olabilir. Dondurma külahlarını bir yağlı kâğıt ile sarıp kullanabilirsiniz. Şimdi külah tatlısının tarifine geçelim.

Külah Tatlısının Malzemeleri

Hamuru için:

  • İki tane yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı oda sıcaklığında yoğurt
  • Bir su bardağından biraz eksik şeker
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • 700 gram un

Muhallebisi için:

  • Bir tane yumurta
  • Bir litre süt
  • ¾ su bardağı un
  • Bir paket vanilya
  • Bir su bardağı şeker
  • Bir yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • Ceviz
  • Pudra şekeri

Külah Tatlısı Tarifi

İlk olarak külah tatlısının hamurunu hazırlayalım. Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba koyarak kulak memesi sertliği alana kadar yoğuralım ve iki eşit parçaya bölerek iki parçayı da merdane yardımıyla açalım.

Külah Tatlısı

Ardından açılan hamuru şeritler halinde keserek bir şeridi bir külahı kaplayacak şekilde saralım. Dikkat edilmesi gereken nokta hamurları külaha sararken alt ucunda boşluk bırakmamaya çalışalım. Tüm hamurları aynı şekilde külaha sardıktan sonra fırının derecesini 180 dereceye getirdikten sonra külahları yağlanmış tepsiye dizerek fırına verelim. Külahlar pembeleşene kadar pişirelim. Külahlarımız piştikten sonra fırından alalım ve muhallebinin yapılışına geçelim.

Muhallebi için yazığımız malzemelerden tereyağı ve vanilya hariç hepsini bir kaba koyarak mikser ile iyice karıştıralım ve ocağın altını açarak pişirelim. Muhallebimiz koyulaşınca kaynama başlamış olacaktır. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan almadan önce vanilya ve tereyağını ilave edip bir süre daha karıştırdıktan sonra ateşten alalım. Külah tatlısı için muhallebiniz hazırdır.

Külahları diklemesine alacak kadar derin bir kap içerisine diklemesine yerleştirelim ve muhallebiyi külahların içerisine dökelim. Tüm külahları doldurduktan sonra üzerine ceviz gezdirebilirsiniz. Dilerseniz ceviz yerine fıstık, çilek parçaları gibi farklı tatlarla da süsleyebilirsiniz. Külah tatlınız soğuduktan sonra üzerine streç film çekerek buzdolabına koyun ve bir iki saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:26:38

Külah Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Külah Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018