tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kremalı Sütlü Tatlılar

Kremalı Sütlü Tatlılar, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça fazla tarife ulaşmak mümkündür. Bazı tatlı tariflerinin hazırlanışları yörelere göre farklılık gösterse de lezzet olarak her damak tadına uygun tatlı tarifi bulmak mümkündür. Sütlü tatlılar şerbetli tatlılara oranla daha hafif olduğu için daha çok tercih edilir. Sütlü tatlılar çocuklar tarafından da çok sevilir. Hazmı kolay olduğu için akşam yemeklerinden sonra çayın yada kahvenin yanında rahatlıkla sunumu yapılabilir. Bilindik sütlü tatlılardan sıkılanlar ve değişik tatlar arayanlar sütlü tatlıyı kremalı olarak hazırlayabilir. Krema sütlü tatlılara farklı bir kıvam ve aroma katacaktır. 

Kremalı Sütlü Kahveli Tatlı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

Keki için

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması İçin

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket hazır krema
Ara kat İçin
  • 2 adet dilimlenmiş muz

Keki Islatmak İçin

  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı granül kahve

Kremalı Sütlü Kahveli Tatlı Tarifi Hazırlanışı

Kremalı sütlü kahveli tatlı tarifine kekin hazırlanması ile başlanır. Keki hazırlamak için yumurta, toz şeker ve süt mikser yardımıyla çırpılır. Daha sonra içerisine vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilir. Tüm malzemeler birlikte 2-3 dakika kadar çırpılır. Kek için kullanılacak olan yassı kek kalıbının her tarafı sıvı yağ ile yağlanır. Kek harcı yağlanmış kalıba boca edilerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar pişirilir. Kek pişerken krema hazırlığı yapılır. Derin bir tencere içerisine tüm malzemeler ilave edilerek kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Krema kaynamaya başlayınca ocaktan alınır. İçerisine krema ilave edilerek kaşık yardımıyla karıştırılır ve soğuması için bir kenarda bekletilir. fırından çıkarılan kek biraz dinlendikten sonra yanlamasına olacak şekilde ortadan ikiye kesilir. Keki ıslatmak için tüm malzemeler bir kenarda iyice karıştırılır.

Kremalı Sütlü Tatlılar

. Kekin her iki parçası da eşit şekilde iyice ıslatılır. Kekin tabanına kremanın yarısı boca edilir ve ıspatula yardımıyla yayılır. Üzerine dilimlenmiş muzlar dizilir. Kekin üst katı kremanın üzerine kapatılır. Kalan krema kekin en üstüne boca edilir ve böylece tatlı hazırlanmış olur. Hazırlanan tatlı buzdolabında bir kaç saat dinlendirdikten sonra istenilen şekillerde dilimlenir. Servis tabağına alınan kremalı sütlü kahveli tatlı üzerine toz granül kahve serpilerek sunum yapılır. Afiyet olsun.

3 Renkli Kremalı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket hazır krema
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi 
  • 2 adet havuç 
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

3 Renkli Kremalı İrmik Tatlısı Yapılışı

Bu tarifte kullanılan farklı yan malzemeler sayesinde 3 farklı renkte irmik tatlısı elde edilecektir. Bu irmik tatlıları borcama kat kat dökülerek farklı bir tatlı hazırlanacaktır. Bunun için derin bir tencereye süt, nişasta, toz şeker, irmik, vanilya ve sıvı  yağ konur. Tencere ocağa alınarak tüm malzemeler kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Tatlı koyulaşmaya başlayıp kıvam bulunca ocaktan alınır. İçerisine 2 paket krema ilave edilerek iyice karıştırılır.Diğer bir yandan havuçların kabuğu soyulur ve küp şeklinde doğranır. Küçük bir tencereye bir miktar su konularak yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Haşlanan havuçlar daha sonra çatal yardımıyla ezilerek püre haline getirilir. Petibör bisküviler robottan geçirilerek toz haline getirilir. 2 farklı  kase alınır. Birinci kaseye petibör  bisküviler ve kakao konulur. İkinci kaseye havuç püresi konulur. Tenceredeki irmik göz kararı üçe bölünerek bir kısmı bisküvi ve kakao ile karıştırılır. Tatlı yapımında kullanılacak borcamın tabanına  ilk önce bisküvili ve kakaolu karışım dökülür. İkinci kata sade irmikten dökülür. Üçüncü kata ise havuç püresiyle karıştırılmış  irmik  dökülür. 3 renkli kremalı irmik tatlısı soğuması için üzeri streçlenerek buzdolabına kaldırılır. Buzdolabından çıkarılan tatlı istenilen şekillerde dilimlenerek servis tabağına alınır. Üzerine hindistan cevizi serpilerek sunum yapılır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 11:38:39

Kremalı Sütlü Tatlılar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kremalı Sütlü Tatlılar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018