tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Kıvrım Tatlısı

Kıvrım tatlısı, hamur açmakla arası olmayan hanımlar için hazırlaması biraz zahmetli olmasına rağmen son derece lezzetli ve çıtır çıtır bir şerbetli tatlı çeşididir. Bayramlar da, İftar yemeklerinde, ve özel davetlerinizde çekinmede gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kıvrım Tatlısı Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Bir fiske tuz
  • Bir kahve fincanı sirke
  • Aldığı kadar un
Açmak İçin:
  • Nişasta
İçi İçin: 
  • İnce kıyılmış ceviz veya fındık içi
Üzeri İçin:
  • 250 gram margarin
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Kıvrım Tatlısı Hazırlanışı:

Öncelikle hamur karıştırma kabının içine yumurtayı kırıyoruz. Daha sonra sırası ile diğer malzemeleri üzerine katarak elinizle güzelce karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ile karbonatı ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerine ıslak bez örterek, bir saat bekletin. 
Yeterli kıvamı alan hamurumuz dan, cevizden biraz daha iri bezeler oluşturun. Bu hazırlanan bezeleri nişasta ile neredeyse baklava hamuru kadar ince bir şekilde açın
Kıvrım Tatlısı

Daha sonra arasında nişasta çok fazla ise, hamuru oklavaya atıp fazla nişastayı çırpın. Açtığımız yufkayı, tekrar tezgaha sererek ortadan ikiye katlayın. Yarım ay şeklindeki, yufkanın üzerine bol miktarda ceviz içi serpiştirin. Yufkanın dar tarafından başlayarak oklavaya çok fazla sıkıştırmadan sarın. daha sonra iki ucundan iki elinizle tutarak hamuru büzüştürün. Sonra oklava ile tepsinin üzerine koyup, oklavayı çıkarın. Aynı şekilde diğer bezelere de aynı işlemi uygulayarak fırın tepsisini doldurun. 

Yağ tavasına önce sıvı yağı atıp kızartın. Ardından margarini ekleyip, kızartın. Margarin kızarınca tavanın dibine bir koyuluk çökecektir. O koyu kısmı tatlıya dökmeyin. Erittiğimiz yağı kepçe yardımı ile tatlının üzerine gezdiriyoruz. Hazır olan tatlıyı 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Şerbetini hazırlamak için bir tencerenin içinde şeker ile suyu eritip, ocağa alıyoruz. 5 dakika kaynadıktan sonra, limonu ekleyip, bir iki dakika daha kaynadıktan sonra, ocaktan alıyoruz. Daha hızlı soğuması için balkona veya cam kenarına kaldırabilirsiniz. 

Tatlının şerbetini, tatlı soğuk, şerbeti ise ılık vaziyette iken dökünüz, çok sıcak dökerseniz, tatlınız hamur gibi yumuşacık olur. Yaklaşık olarak, 3 saatte tatlı şerbetini çekecektir. Tatlı soğuduktan sonra üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek veya sade bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:18:33

Kıvrım Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kıvrım Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018