tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kıvrım Tatlısı

Kıvrım tatlısı, hamur açmakla arası olmayan hanımlar için hazırlaması biraz zahmetli olmasına rağmen son derece lezzetli ve çıtır çıtır bir şerbetli tatlı çeşididir. Bayramlar da, İftar yemeklerinde, ve özel davetlerinizde çekinmede gönül rahatlığıyla hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Kıvrım Tatlısı Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Bir fiske tuz
  • Bir kahve fincanı sirke
  • Aldığı kadar un
Açmak İçin:
  • Nişasta
İçi İçin: 
  • İnce kıyılmış ceviz veya fındık içi
Üzeri İçin:
  • 250 gram margarin
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti İçin:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Kıvrım Tatlısı Hazırlanışı:

Öncelikle hamur karıştırma kabının içine yumurtayı kırıyoruz. Daha sonra sırası ile diğer malzemeleri üzerine katarak elinizle güzelce karıştırın. Üzerine yavaş yavaş un ile karbonatı ilave edin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerine ıslak bez örterek, bir saat bekletin. 
Yeterli kıvamı alan hamurumuz dan, cevizden biraz daha iri bezeler oluşturun. Bu hazırlanan bezeleri nişasta ile neredeyse baklava hamuru kadar ince bir şekilde açın
Kıvrım Tatlısı

Daha sonra arasında nişasta çok fazla ise, hamuru oklavaya atıp fazla nişastayı çırpın. Açtığımız yufkayı, tekrar tezgaha sererek ortadan ikiye katlayın. Yarım ay şeklindeki, yufkanın üzerine bol miktarda ceviz içi serpiştirin. Yufkanın dar tarafından başlayarak oklavaya çok fazla sıkıştırmadan sarın. daha sonra iki ucundan iki elinizle tutarak hamuru büzüştürün. Sonra oklava ile tepsinin üzerine koyup, oklavayı çıkarın. Aynı şekilde diğer bezelere de aynı işlemi uygulayarak fırın tepsisini doldurun. 

Yağ tavasına önce sıvı yağı atıp kızartın. Ardından margarini ekleyip, kızartın. Margarin kızarınca tavanın dibine bir koyuluk çökecektir. O koyu kısmı tatlıya dökmeyin. Erittiğimiz yağı kepçe yardımı ile tatlının üzerine gezdiriyoruz. Hazır olan tatlıyı 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
Şerbetini hazırlamak için bir tencerenin içinde şeker ile suyu eritip, ocağa alıyoruz. 5 dakika kaynadıktan sonra, limonu ekleyip, bir iki dakika daha kaynadıktan sonra, ocaktan alıyoruz. Daha hızlı soğuması için balkona veya cam kenarına kaldırabilirsiniz. 

Tatlının şerbetini, tatlı soğuk, şerbeti ise ılık vaziyette iken dökünüz, çok sıcak dökerseniz, tatlınız hamur gibi yumuşacık olur. Yaklaşık olarak, 3 saatte tatlı şerbetini çekecektir. Tatlı soğuduktan sonra üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek veya sade bir şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:18:33

Kıvrım Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kıvrım Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Muska Tatlısı

Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri

Basit tatlı kurabiye tarifleri, hepimizin severek yediği tatlı kurabiyeler ve her zaman elimizin altında bulunması için önceden hazırlayıp bir kenara koyabileceğimiz aniden gelen misafir veya çocuklarımız için saklayabileceğimiz y...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Galeta Tatlısı

Galeta Tatlısı, Yine enfes bir tatlı çeşidi ile karşınızdayız ve son zamanlar da oldukça popüler olan bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Özellikle kabul günlerinde sık yapılan galeta tatlısını acil misafirleriniz geldiğinde...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018