tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kırmızı Gül Tatlısı

Kırmızı gül tatlısı, gül tatlısı birde kırmızı ise sofraların gözdesi olmaya aday diyebiliriz. Kırmızı gül tatlısı gıda boyası kullanılarak hazırlanmaktadır. Bu tür maddeleri kullanmaktan kaçınıyorsanız kırmızı gül tatlısı yaptıktan sonra bu düşüncenizden artık taviz vereceğinizi söyleyebiliriz. Eşinize güzel bir sürpriz yapmak istiyorsanız bu tatlı tarifi tam size göre. Sofraları süsleyebileceği gibi göz alıcı özelliği ile her zaman tercih edeceğiniz tatlı tariflerinden birisi olacak.

Kırmızı Gül Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 125 gram oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı
  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 tane vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Alabildiği kadar un
  • Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • Yarım limon suyu

Kırmızı Gül Tatlısı Yapılışı

Oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı karıştırma kabına alınır. Üzerine sıvıyağ, süt, yumurta, irmik, vanilya, kabartma tozu ve alabildiği kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.

Kırmızı Gül Tatlısı

Hazırlanan hamura yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası eklenerek boya hamurun her tarafını kaplayana kadar tekrar yoğurulur. Hamur 10 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.

Kırmızı gül tatlısının şerbeti için, 4 su bardağı su ve toz şeker ufak bir tencereye alınarak şeker eriyene kadar karıştırılır. Tencere orta hararetli ocağa alınarak 20 dakika kadar kaynatılır. Son 5 dakika yarım limon suyu ilave edilir.

Hazırlanan hamurdan büyükçe bezeler yapılır. Merdane yardımı ile her yönü eşit olacak şekilde 2 santim kalınlığında yufkalar açılır. Açılan yufkadan çay bardağı yardımı ile yuvarlaklar kesilir. 4 tane yuvarlak birbirinin yarısına gelecek şekilde yerleştirilir. Alta kalan kısımdan başlayarak rulo şeklinde sarılır ve bıçak ile ortadan ikiye kesilir. Kesilen kısım altta kalacak şekilde fırın kabına sıralanır. Her bir gülün ortasına bir tane fındık yerleştirilir. Fırın 180 dereceye ayarlanarak güller fırına verilir. Pişen güller ve tatlının şerbeti ılıkken tüm güllerin üzerine eşit şekilde dökülür. Tatlı şerbeti çekene kadar bekletildikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:27:20

Kırmızı Gül Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kırmızı Gül Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018