Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kireçte Kabak Tatlısı

Kireçte Kabak Tatlısı

Kireçte kabak tatlısı yapmak hiç de kolay bir iş değildir. Bu tatlının kıvamında ve güzel bir şekilde yapılması ince bir ustalık ve beceri gerektirmektedir. Sizlere dolambaçlı tariflerle boğmadan basit bir tariflebunu vereceğim. Vermiş olduğum tarifi harfiyen uyguladığınız taktirde “Kireçte kabak tatlısı yaptım ama kıvamını tutturamadım” demeyeceksiniz. Yapımı zor bir tatlı olmasına rağmen lezzet ve görünüm bakımından çok beğeneceğiniz bir tatlıdır. Şimdi kireçte kabak tatlısının yapılışına geçelim.

Kireçte Kabak Tatlısının Malzemeleri

  • 2.5 kilo kabuklu halde kabak. Kabağı alırken tam ağırlığının 2.5 kilo olmasına dikkat edin.

Kireçli su için

  • Bir kâse sönmemiş kireç (300 gram)
  • 4 litre su

Şerbet için

  • 6 su bardağı şeker
  • 7 su bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı limon tuzu
Kireç Kaymağı Nasıl Yapılır?

Sönmemiş kireci bir önceki gün 4 litre su ile derin bir kaba koyun. Kabınız oldukça derin olmalıdır ki suyu alırken bulandırmadan alalım. Suyu bir gece beklettikten sonra kireçler suyun dibine çöker ve su durularak üzerinde ince bir kaymak oluşur. Kireç kaymağını suyu bulandırmadan alalım ve başka bir kaba boşaltalım. Kabı eğerek almaya kalkışırsanız suyunuz bulanır ve başarısız olursunuz.

Kireçte Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır?

Bal kabağının kabuklarını soyarak karpuz halinde dilimleyin ve iyice yıkadıktan sonra kireç kaymağının bulunduğu şerbete bu karpuz dilimli kabakları koyun ve tamamen suyun içerisine gömün. Kabaklarınız suya batmıyorsa üzerine ağırlık koyarak batırabilirsiniz. 18 saat boyunca kireç kaymağının olduğu suda kabakları bekletin. Kabağın dış yüzeylerinin sertleşmesi için bu sürenin önemi vardır. 18 saatten daha fazla bekletirseniz dış yüzeyler daha sert olur.

18 saat sonra kabakları kireç kaymağından çıkararak hepsini teker teker 5-6 defa suyu değiştirerek yıkayın. İyice yıkadıktan sonra bal kabaklarını bir saat boyunca bir kap içerisine doldurduğunuz suda bekletin. Kabakları çıkardıktan sonra bir kürdanla birkaç yerinden delin. Bu arada 6 su bardağı şeker ve 7 su bardağı suyu bir tencerenin içerisine koyarak beş dakika boyunca kaynattıktan sonra ılıması için bekletin. Şerbetiniz ılıdıktan sonra tüm kabaklarınızı şerbete gömülecek biçimde şerbetin içerisine koyun. Şayet kabaklarınızın bir kısmı açıkta kalıyorsa keserek küçültün ve o şekilde şerbetin içerisine gömün. Ocağın altını açarak kaynamasını sağlayın ve kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak çok kısık ateşte 2-2.5 saat kadar pişirin. Pişirme süresi kabak dilimlerinin kalınlıklarına göre değişebilir.

Kireçte kabak tatlınız 2.5 saat sonra oldukça şeffaf ve saydam bir görünüm alacaktır. Ocaktan almadan önce bir tatlı kaşığı limon tuzunu şerbetin içerisine alın ve bir taşımalık kadar kaynatın. Şayet limon tuzunu son anda değil de şerbeti ilk hazırladığınızda atarsanız çabuk bozulmasına sebep olursunuz. Tamamen lokum gibi olduktan sonra şerbetin içerisinden çıkararak bir saklama kabına koyun ve buzdolabına alın. Soğuduktan sonra üzerine ceviz gezdirerek servis edebilirsiniz.
Son Güncelleme : 22.01.2024 01:26:34
Kireçte Kabak Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kireçte Kabak Tatlısı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kireçte Kabak Tatlısı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerl...
Kerane Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın...
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gele...
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolu yükseltmeyen leziz tatlılardandır. Bağırsakları çalıştırıcı, böbrek ağrılar...
Şam Tatlısı
Şam Tatlısı
Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir. Ramazan ayında tıpkı lokma tatlısı gibi daha fazla tercih edilen Şam tatlısı Arap...
Halep Tatlısı
Halep Tatlısı
Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep tatlısının yapılışına bir göz atalım.Halep Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?1 kilogram 3 numara aç...
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı
Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı ...
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tat...
Bağdat Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı na...
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunu...
Pudingli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç sa...
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği ...

 

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Halep Tatlısı
Yunan Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Pekmezli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Funika Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Atom Tatlısı
Lök Tatlısı
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Kerhane Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Padişah Tatlısı
Kerebiç Tatlısı
Kıvrım Tatlısı
İrmikli Sütlü Tatlı
Sütlü Top Tatlılar
Tül Perde Tatlısı
Hafif Sütlü Tatlılar
Makara Tatlısı
Ballı Tatlılar
Prenses Tatlısı
Tatlı Çeşitleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça faz...
Atom Tatlısı
Atom Tatlısı
Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlıl...
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elazığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edile...
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapı...
Kerhane Tatlısı
Kerhane Tatlısı
Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıkla...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024