tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Kazandibi Tatlısı

Kazandibi tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar var. Lezzetli ve kıvamında bir kazandibi tatlısı hazırlamak istiyorsanız öncelikle aşağıda sıraladığım püf noktaları kesinlikle uygulayın.

Kazandibi Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları

  • En önemlisi malzemelerinizin taze olmasıdır.
  • Malzemeleri karıştırırken ya çırpma teli kullanın veya mikser kullanın. Böylece pütürleşmelere engel olmuş olacaksınız.
  • Soğuk malzemeyi sıcak malzeme ile karıştıracağınız zaman direk eklemeyin. Şayet direk eklerseniz topaklaşmalara neden olur. Soğuk malzemeyi oda sıcaklığına getirdikten sonra sıcak malzemenin önce yarısıyla karıştırın. Biraz karıştırdıktan sonra diğer yarısını ilave edin.
  • Pişirme aşamasında ocakta evire çevire iyice pişirin. Sürekli karıştırmanız yakmamanıza sebep olacaktır. Her zaman için ocakta pişen kazandibi tatlısı daha kıvamlı olmaktadır.
  • Pişireceğiniz kabın içine şeker değil pudra şekeri serpiştirin. Böylelikle hem kazandibi tatlınızın daha lezzetli olmasını sağlarsınız, hem de daha çabuk ve yanmadan pişmesini sağlamış olursunuz.

Kazandibi Tatlısının Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4.
    Kazandibi Tatlısı

    5 su bardağı süt
  • Bir paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • Bir su bardağı toz şeker

Kazandibi Tatlısının Tarifi

Derin olan bir tencerenin içine şeker, vanilya, pirinç ununu ve sütü koyduktan sonra çırpma teli veya mikserle iyice karıştırın. Karıştırırken topaklaşmalara izin vermeyin. Ocağın altını açın ve kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak üzerinden kabarcıklar çıkana kadar kazandibi tatlınızı pişirin.

Çelik bir tepsinin içerisini margarin ile yağladıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Az önce pişirdiğiniz muhallebiyi bu tencerenin içerisine dökün. Tencerenin her yeri aynı yükseklikte olacak şekilde yayın. Ocağın altını biraz açarak alta serpilen pudra şekerinin karamelleşmesini sağlayarak ocağın altını söndürün ve ocaktan alarak içinde su dolu bir kabın içerisine oturtun ve 15 dakika kadar bekletin. Ardından ters çevirerek karamelli kısım üst kısma gelmesini sağlayın ve buzdolabına koyarak 4-5 saat kadar soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:00:34

Kazandibi Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kazandibi Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018