tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kazandibi Tatlısı

Kazandibi tatlısı yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar var. Lezzetli ve kıvamında bir kazandibi tatlısı hazırlamak istiyorsanız öncelikle aşağıda sıraladığım püf noktaları kesinlikle uygulayın.

Kazandibi Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları

  • En önemlisi malzemelerinizin taze olmasıdır.
  • Malzemeleri karıştırırken ya çırpma teli kullanın veya mikser kullanın. Böylece pütürleşmelere engel olmuş olacaksınız.
  • Soğuk malzemeyi sıcak malzeme ile karıştıracağınız zaman direk eklemeyin. Şayet direk eklerseniz topaklaşmalara neden olur. Soğuk malzemeyi oda sıcaklığına getirdikten sonra sıcak malzemenin önce yarısıyla karıştırın. Biraz karıştırdıktan sonra diğer yarısını ilave edin.
  • Pişirme aşamasında ocakta evire çevire iyice pişirin. Sürekli karıştırmanız yakmamanıza sebep olacaktır. Her zaman için ocakta pişen kazandibi tatlısı daha kıvamlı olmaktadır.
  • Pişireceğiniz kabın içine şeker değil pudra şekeri serpiştirin. Böylelikle hem kazandibi tatlınızın daha lezzetli olmasını sağlarsınız, hem de daha çabuk ve yanmadan pişmesini sağlamış olursunuz.

Kazandibi Tatlısının Malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı pirinç unu
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4.
    Kazandibi Tatlısı

    5 su bardağı süt
  • Bir paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • Bir su bardağı toz şeker

Kazandibi Tatlısının Tarifi

Derin olan bir tencerenin içine şeker, vanilya, pirinç ununu ve sütü koyduktan sonra çırpma teli veya mikserle iyice karıştırın. Karıştırırken topaklaşmalara izin vermeyin. Ocağın altını açın ve kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak üzerinden kabarcıklar çıkana kadar kazandibi tatlınızı pişirin.

Çelik bir tepsinin içerisini margarin ile yağladıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Az önce pişirdiğiniz muhallebiyi bu tencerenin içerisine dökün. Tencerenin her yeri aynı yükseklikte olacak şekilde yayın. Ocağın altını biraz açarak alta serpilen pudra şekerinin karamelleşmesini sağlayarak ocağın altını söndürün ve ocaktan alarak içinde su dolu bir kabın içerisine oturtun ve 15 dakika kadar bekletin. Ardından ters çevirerek karamelli kısım üst kısma gelmesini sağlayın ve buzdolabına koyarak 4-5 saat kadar soğuttuktan sonra servis edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:00:34

Kazandibi Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kazandibi Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018