tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Kayısı Tatlısı

Kayısı tatlısı, meyve ile hazırlanan tatlılardan hoşlanan kişiler için ve yararlı olması sebebiyle çocuklarına bir iyilik yapmak isteyen anneler tarafından tercih edilen  doğal bir tatlı çeşididir. Eğer kayısının kendi has tadıyla olmasını istiyorsanız şeker yerine sakarin kullanabilir ya da herhangi bir tadlandırıcı kullanamadan da bu tatlıyı yapabilirsiniz. Cilt güzelliğinin en doğal reçetesi olan kayısının pek çok faydası bulunmaktadır. İçeriğinde A,B,C,P vitaminleri bulunan kayısı vitamin ve mineral açısından oldukça da zengin bir meyvedir. Aynı zamanda yüksek dozda demir, kalsiyum, fosfor ve magnezyum barındıran, vücutta biriken zararlı maddeleri de dışarı atmakta etkin olan kayısıyı bol bol tüketmemiz gerekmektedir.

Özellikle yaz aylarında bolca çıkan taze kayısı yerine bu tatlı tarifimizde gün kurusu kayısı da tercih edebilirsiniz. 

Şimdi gelelim Kayısı tatlımızın tarifinden bahsetmeye:

Kayısı Tatlısı Malzemeleri 6 Kişilik

  • 750 gr. kuru kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı ılık su

Kayısı Tatlısı Hazırlanışı

Kullanacağınız kayısının özelliğine bağlı olarak iyice yumuşaması açısından dilerseniz kayısıları akşamdan da suda bekletebilirsiniz.

Kayısı Tatlısı

 Kayısıları yıkayalım ve 2-3 saat ıslatılarak suda bekletelim. Yumuşayan kayısıları bıçakla yarmadan içlerine ceviz koyalım. Eğer kayısıları bıçak ile tam ikiye bölerseniz pişerken dağılacaklardır.

Yayvan bir tencereye içleri ceviz doldurulan kayısıları dizelim. Toz şekeri hepsine eşit olacak şekilde serpiştirelim. Tereyağını da parçalar hâlinde kayısıların üzerlerine ekleyelim. Üstlerini geçmeyecek şekilde su ekleyelim ve kaynaması için tencerenin kapağını kapatalım.

Kaynamaya başlayan kayısıların erimemesi için ocağın altını kısalım ve yavaş ateşte pişirmeye devam edelim. Tam olarak yumuşayan kayısıların altını kapatalım ve su şerbet kıvamına gelince tatlımız olmuş demektir.

Tatlıyı ocaktan alalım bir müddet dinlendirdikten sonra sıcak veya soğuk şekilde üzerlerine hindistan cevizi serpiştirerek servis edelim.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 01:33:25

Kayısı Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kayısı Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018