tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Katmer Tatlısı

Katmer tatlısı, Gaziantep şehrimizin mutfağına has oldukça lezzetli ve bir o kadar da meşhur bir tatlısıdır. Gaziantep'te tatlının ayrı bir yeri vardır. Gaziantep özellikle baklava tatlılarıyla meşhur bir şehrimizdir. Tüm Türkiye'ye Gaziantep'ten baklava sevkiyatı yapılmaktadır. Özellikle son yıllarda katmer tatlısının da meşhur olmasıyla birlikte Gaziantep'ten bir çok şehire katmer tatlısı sevkiyatı da yapılmaktadır. Bu tatlı hem görünüş itibarı ile göze hitap ediyor, hem de nefis lezzeti ile damaklarda unutulmaz lezzetler bırakıyor. Şimdi Gaziantep'e has katmer tatlısının tarifine geçelim.

Katmer Tatlısının Malzemeleri
  • İki tane yumurta
  • İki yemek kaşığı kakao
  • Yarım su bardağı süt
  • Dört su bardağı un
  • Yarım su bardağı tereyağı
  • Bir paket vanilya
  • Üç yemek kaşığı toz şeker
  • Bir paket kabartma tozu

Şerbeti için

  • İki su bardağı toz şeker
  • İki su bardağı su
  • Bir çay kaşığı limon

İçi için

  • Ceviz
  • Hindistan cevizi

Katmer Tatlısının Tarifi

İlk olarak şerbeti hazırlamamız gerekiyor. Nedeni ise hamuru ılık olurken şerbetimiz soğuk olmalıdır. İki su bardağı toz şeker ve iki su bardağı suyu bir tencereye koyarak ocağın altını açalım. Şekerin erimesi için karıştırarak kaynatalım. Hafif kaynamaya başladıktan sonra bir çay kaşığı limon suyunu ilave edip beş dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım ve soğuması için serin bir yere bırakalım.

Şerbetimiz soğumaya başlarken bizde hamurumuzu hazırlayalım.

Katmer Tatlısı

İlk olarak yumurta, süt, eritilmiş tereyağı ve şekeri bir kaba koyarak mikser yardımıyla çırpalım. Karışım bembeyaz bir renk alıp köpürmeye başladıktan sonra kabartma tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Unu dökerken hamuru karıştırmaya devam edelim. Hamur kıvama geldikten sonra iki parçaya ayıralım ve bir parçasına iki yemek kaşığı kakao ilave ederek yoğuralım. Hamura kakaoyu iyice yedirdikten sonra kakao katılan ve katılmayan iki parçayı tekrar ikiye bölelim. Elimize iki tane kakaolu ve iki tane kakaosuz hamur olacak. Hepsini bir merdane ile açıyoruz ve kakaosuz hamurun üzerine açtığımız kakaolu hamuru koyuyoruz. Ardından meydana getirdiğimiz yuvarlak açılmış hamuru bıçakla enine ve boyuna kesip dört parçaya ayırdıktan sonra her parçayı ortasından bir defa kesip elmalı pastadaki gibi üçgen elde ediyoruz. Ortaya çıkan üçgenin içerisine ceviz koyup elmalı pasta dürer gibi dürüyoruz.

Katmer tatlısının hamur parçalarını aynı şekilde ceviz karıştırıp dürdükten sonra bir tepsinin içerisine iki kaşık yağ damlatalım ve hamurları yan yana dizelim. Fırının derecesini 180 dereceye ayarladıktan sonra ısının yükselmesini bekleyelim. Derece 180 olduktan tepsiyi fırına koyarak pişirelim. Tatlımız piştikten sonra fırını söndürerek kapağını açıp biraz beklettikten sonra tepsiyi dışarı çıkaralım. 10 dakika dinlendirdikten sonra soğumuş şerbeti tepsiye dökerek tatlımızın her tarafının şerbetlenmesini sağlayalım. 30 dakika bekledikten sonra üzerine Hindistan cevizi serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:03:25

Katmer Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Katmer Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018