tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Karakız Tatlısı

Karakız tatlısı, her bayanın misafirleri için özel olarak kullandığı ve klasikleşmiş bir tadıdır. İster çalışan olsun ister ev hanımı olsun; mutfağını seven herkesin küçücük bir vakit bulduğunda hemen yapıverdiği, ve özellikle çay keyfinin yanında büyük bir keyifle tüketilen o lezzetlerden biridir karakız tatlısı.

Hem oldukça pratik, hem de kolayca yapılabilen ve oldukça lezzetli bir tat olan karakız tatlısı, her yörede aynı keyifli anlara neden olur. Uzun seneler boyunca her bir eve misafir geldiğinde anneler, hangi yemeği yapacaksa yapsın; mutlaka ilk önce karakız tatlısı yaparlar ve tabaklarda bu tatlı her zaman baş köşeyi mutlaka alır. Hem hafif, hem çok yumuşak, hem de kolay bulunan malzemelerden yapılan kekin tarifi; eminim ki bir çoklarını şaşırtacaktır. Zira oldukça kolay bir tarifi vardır.

Karakız Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 4 adet yumurta,
  • 1 kase toz şeker,
  • Bir buçuk su bardağı süt (yoğurtla yapılan keklerden çok daha yumuşak olması için kullanılır)
  • 6 yemek kaşığı kakao,
  • Bir buçuk çay bardağı sıvı ayçiçeği ya da mısırözü yağı,
  • 1 tatlı kaşığı vanilya,
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
  • 2 ya ya da 2,5 kase un.
    Karakız Tatlısı

Hazırlanışı

Önce derin bir kabın içerisine 4 adet yumurta kırılır ve 1 kase toz şeker de eklenerek yumurtalar köpürmeye, şekerler ise tamamen eriyinceye kadar çıpm işlemine başlanır. Sonra, kabın içine bir buçuk su bardağı süt de eklenerek karışım, beyaz kıvama gelinceye kadar karıştırılmaya devam edilir. Daha sonra da bir buçuk çay bardağı sıvı yağ eklenir.

Çırpma işlemine, yağ eklendikten sonra yağların öteki karışımlarla tamamen iç içe geçerek gözle görülmeyecek hale gelinceye kadar devam ettirilir. Daha sonra içine birer tatlı kaşığı vanilya, yeteri kadar kabartma tozu ve 6 yemek kaşığı kakao eklenip tekrar çırpılmaya başlanır. Elde edilen karışımdan ortalama bir su bardağı kadar ayrılır.

Geriye kalan karışıma da 2 ya da 2,5 kase un eklenerek iyice çırpılır ve 180 dereceye ayarlanmış olan fırında yaklaşık yarım saat ya da kırk beş dakika pişirilir. Fırından çıkarır çıkarmaz sıcacık olan kekin üzerine, ayrılan karışım dökülüp, kaşık yardımıyla iyice çekmesi sağlanır. Soğuduktan sonra karakız keki artık servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 01:32:22

Karakız Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Karakız Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018