tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Kakaolu Tatlılar

Kakaolu Tatlılar, oldukça pratik hazırlanmasının yanı sıra şahane lezzeti ile de beğeninizi kazanacak kakaolu tatlı tariflerimiz ile ister konuklarınız ile ister çocuklarınız ve sevdiklerinizle kendinize harika bir tatlı ziyafeti çekebilirsiniz.

Kakaolu Sultan Sarması

Kakaolu Sultan Sarması İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 4 çorba kaşığı kakao
  • 1,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (şanti için)
  • Yeteri kadar Hindistan cevizi

Kakaolu Sultan Sarması Hazırlanışı

Kakaolu sultan sarması hazırlığımıza ilk olarak dikdörtgen bir cam tepsinin tabanına bolca Hindistan cevizi yayalım. Ardından uygun bir tencereye 4 su bardağı süt, 2 çay bardağı un, yarım su bardağı toz şeker ve 4 çorba kaşığı kakao ilave edip tel çırpıcı yardımıyla çırparak ocağa koyalım ve sürekli karıştırarak muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ardından muhallebiyi ocaktan alarak üzerine 1,5 çorba kaşığı tereyağı ve vanilya ilave ettikten sonra bir mikser yardımıyla 3-5 dakika kadar muhallebi pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.

Daha sonra hazır hale gelen muhallebiyi Hindistan cevizi yayılmış tepsiye düzgün bir şekilde dökerek yaydıktan sonra ıslatılmış bir kaşık yardımıyla muhallebinin üzerini düzelterek ılıdıktan sonra buzdolabına koyup en az 2-3 saat kadar bekletelim. Daha sonra buzdolabından çıkartalım ve üzeri için 1 su bardağı soğuk sütle, krem şantiyi bir mikser yardımıyla koyulaşıncaya kadar çırparak muhallebinin üzerine düzgün bir şekilde dökerek yayalım. Ardından tekrar muhallebiyi buzdolabına koyarak 1gece bekletelim. Kakaolu sultan sarması tatlımızı servis esnasında buzdolabından çıkartarak 2 parmak kalınlığında dilimleyip önce rulo şeklinde saralım. Ardından sarılan ruloyu iki parmak eninde keserek servis tabağına yerleştirerek servis yapalım. Afiyet olsun...

Kakaolu Revani

Kakaolu Revani İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı iric
    Kakaolu Tatlılar

    e dövülmüş Antep fıstığı
  • 1 paket eritilmiş 80 gr bitter çikolata
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu

Üzeri İçin

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Şerbeti İçin

  • 4,5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon suyu

Kakaolu Revani Hazırlanışı

Kakaolu revani hazırlamaya ilk olarak şerbeti kaynatarak başlayalım. Uygun bir tencereye 4,5 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı su ilave ederek ocağa koyalım. Şerbetimiz önce harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte kıvam alıncaya kadar 15 dakika kadar kaynatalım ve ocaktan almadan birkaç dakika önce bir dilim limon suyunu ekleyerek ocaktan alarak, soğumaya bırakalım.

Revanimizin hamurunu hazırlamak için yoğurma kabımıza önce 5 adet yumurtayı kırdıktan sonra üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave ederek yumurta ve şeker kar haline gelene kadar bir mikser yardımıyla çırpalım. Ardından köpük köpük olan yumurtalı karışımın üzerine 2 çay bardağı sıvı yağ ve yoğurdu ilave ederek karışımı çırpmaya devam edelim. Ardından üzerine 1 su bardağı irmik, 2 su bardağı elenmiş un, vanilya, kabartma tozu, eritilmiş bitter çikolata, 3 çorba kaşığı kakao, iri dövülmüş Antep fıstığı ve portakal kabuğu rendesi ilave ederek karışımı pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım. Hazır hale gelen revani hamurumuzu dikdörtgen fırın tepsimizin tabanını yağladıktan sonra dökerek yayalım ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırına vererek yaklaşık olarak 40-45 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirerek fırından çıkartalım.

Pişen revaninin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökerek revani şerbeti çekinceye kadar bekletelim. Daha sonra kakaolu revanimizin krem şantisini hazırlamak için derin bir kabın içine süt ve sade şantiyi ilave ederek, koyulaşıncaya kadar bir mikser yardımıyla iyice çırparak en az 3-4 saat kadar buzdolabına koyarak dinlendirelim. servis esnasında şerbeti çeken revaniyi kare dilimler şeklinde dilimledikten sonra her bir dilimi tekrar enlemesine ortasından dilimleyerek arasına krem şanti sürerek diğer parçayı üzerine yerleştirip krem şantiyle süsleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:59:49

Kakaolu Tatlılar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kakaolu Tatlılar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018