tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kadayıf Tatlısı

Kadayıf Tatlısı geleneksel tatlar içinde en çok tercih edilen tatlılar arasında yer almaktadır. Özellikle Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan bu tatlıyı hazır kadayıf alarak yapabileceğiniz gibi kendiniz kadayıfı hazırlayarak da yapabilirsiniz. Şerbetli tatlılar içinde en çok tercih edilen tatlılar arasında yer almaktadır. Bu bakımdan da özellikle hazır olanlarının en çok kullanılan tatlılar içerisinde yer aldığını söyleyebilmek mümkündür. Ancak evde hazırladığınız kadayıfın da tadı bir başka güzel olacağından ev yapımı kadayıfın nasıl olacağını da öğrenmeniz ve denemeniz faydanıza olacaktır.

Kadayıf Tatlısı Malzemeleri
  • 125 gram margarin
  • 2 yumurta
  • 1 fincan süt
  • 3 - 4 su bardağı kadar un
  • 3 bardak toz şeker
  • 3 bardak su
  • 1 yemek kaşığından daha az limon suyu
Kadayıf Tatlısı Hazırlanışı

Öncelikle yumuşamış olan margarinin içerisine yumurtaları kırıyoruz. Daha sonra da sütü ekleyerek azar azar unu eklemeye başlıyoruz. Unu birden dökerseniz istediğiniz kıvamı yakalamanız çok zor olabileceğinden azar azar dökerek yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamuru iyice yoğurduktan sonra yaklaşık 4 parçaya ayırıyoruz.
Kadayıf Tatlısı

Tezgaha un serperek hamurlarımızı tepsi büyüklüğünde açıyoruz. Daha sonra erişte yapar gibi kesmeye başlıyoruz. Bunun için önce uzun kesim yaparak bu uzun parçaları üst üste koyuyoruz. İncecik kestiğimiz hamurları keskin bir bıçakla keserek daha sonra havalandırmak için uygun bir yere bırakıyoruz. Tüm hamurlar için aynı işlemleri uyguluyoruz.

Daha sonra beklettiğimiz hamurların üzerine un serpiştirerek elimizle karıştırıp tellendiriyoruz. Yarım saat daha hava alan kadayıfları yağ sürülmüş tepsiye koyarak kare şeklinde kesiyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30 dakika pişiriyoruz. Pişen kadayıfı soğuması için bırakıyoruz ve şerbeti hazırlamaya başlıyoruz. 3 bardak toz şekeri tencereye alarak birkaç dakika karıştırıyoruz ve üzerine 3 bardak suyu ekliyoruz. Su kaynadıktan sonra 15 dakika daha kaynatıp içine limon suyu döküyoruz ve bir taşım daha kaynatıyoruz. Daha sonra ocaktan alıp birkaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekliyoruz. İlk sıcaklığı geçtikten sonra kadayıfın üzerine döküyoruz. Şerbeti iyice çekip soğuyunca servis tabağına alarak servis ediyoruz. Dilerseniz ceviz ve fındıkla süsleyerek ya da yanında kaymakla da servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:14:22

Kadayıf Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kadayıf Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018