tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Kabak Tatlısı

Kabak tatlısı, kabak uzun yapraklı geniş bir bitkidir. Yapısı tıpkı küreye benzeyen kabağın iç tarafı turuncudur. Lif yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahip olan kabak bu özelliği ile diyet listelerinde sıkça yer almaktadır. Kabak tatlı yapımında kullanıldığı gibi çok yaygın olmasa da yemeklik olarak da kullanılan bir bitkidir. Vücut için çok sayıda faydası olan kabağın tatlı tarifine geçmeden önce faydalarından kısaca bahsedelim.

Kabağın Faydaları

  • Demir, potasyum, kalsiyum ve fosfor yönünden oldukça zengindir.
  • Prostat rahatsızlığına karşı bitkisel tedavi olarak kullanılabilir.
  • Cilt üzerinde de oluşan birçok probleme karşı iyi gelir.
  • Vücudu kansere karşı koruyucu özelliği vardır.
  • İçeriğinde barındırdığı lif nedeni ile kilo vermeye yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği vardır.
  • Bağırsaklarda oluşan parazit ve bakterilere karşı iyi gelir.
  • İdrar hastalıklarına karşı faydalıdır.
  • Bağırsakların rahat çalışmasını sağlar, hazmı kolaylaştırıcı etkisi vardır.
  • Kabızlığa karşı iyi gelir.
  • Basur hastalığına karşı alternatif tedavi amacı ile kullanılabilir.
  • Böbrek taşı oluşumunu önler.
    Kabak Tatlısı

    .
  • Göz ve beyin sağlığı için faydalıdır.
  • Mide rahatsızlıklarına karşı iyi gelir.

Kabak Tatlısı

Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 kilo dilimlenmiş balkabağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 kase iri çekilmiş ceviz

Kabak Tatlısı Hazırlanışı

Kabak tatlısı için kabak ilk önce ince dilimlere ayrılır. Dilimlenen kabağın çekirdekleri temizlenerek eşit ölçülerde doğranır. Doğranan kabak yıkandıktan sonra büyük ve geniş bir tencereye alınır. Kabağın üzerine 2 su bardağı kadar toz şeker eklenerek, tencerenin kapağı kapatılır. Toz şeker ile beraber kabaklar bir gece bekletilir. Eğer vakit sıkıntısı varsa bekleme süresi 1-2 saat ile sınırlı kalabilir. Bekleme süresi tamamlanan kabak sulanacaktır. Tencere ilk önce harlı ocağa alınıp, kaynayınca orta hararetli ısıya getirilir. Başlangıçta tencerenin kapağı kapalı olmalıdır. Kabaklar yumuşamaya başlayınca tencerenin kapağı açılır. Bu şekilde şerbet koyulaşıncaya kadar pişirilir. Pişen kabak soğuması için servis tabağına alınır. Kabak iyice soğuduktan sonra servis tabaklarına bölünür ve üzeri iri çekilmiş ceviz ile süslenerek servise sunulur. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 24.01.2015 12:44:31

Kabak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Kabak Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018