tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









İzmir Lokma Tatlısı

İzmir lokma tatlısı, Osmanlı sarayından Türk mutfağına geçmiş geleneksel ve oldukça meşhur bir tatlıdır. Çoğu zaman üzerine şerbet dökerek yenilir. Fakat bazı yerlerde şerbet dökmeden peynirle birlikte servis edilir. İzmir mutfağında ayrı bir yeri olan İzmir lokma tatlısı genellikle sünnet düğünlerinde ve dini bayramlarda pişirilip pişirilerek tüm mahalleye ikram edilir. İzmir lokma tatlısına Anadolu mutfağında olduğu gibi Arap mutfağında da rastlamak mümkündür. Evde kendi lokma tatlınızı kendiniz hazırlayıp pişirmek isterseniz çok basit olan tarifi aşağıdaki gibidir.

İzmir Lokma Tatlısının Malzemeleri

  • İki su bardağı un
  • Bir yemek kaşığı maya
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir miktar tuz
  • Bir bardak su
  • Bir adet yumurta
  • Bir tatlı kaşığı şeker

Şerbetinin Malzemeleri

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

İzmir Lokma Tatlısının Tarifi

İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şerbete ayırdığınız su, şeker ve limonu bir tencereye koyarak kaynatın. Hafif hafif kaynama başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.

İzmir Lokma Tatlısı

.

Şerbeti hazırladıktan sonra hamurunuzu hazırlayın. Unu elekten geçirdikten sonra geniş bir kaba alın. Hamur için ayırdığınız şekeri bir bardak ılık suda eritin. Üzerine mayayı ekleyerek karıştırın. Unu koyduğunuz kapta unun arasını açarak bu karışımı arasına dökün ve ardından tuz ile yumurtayı ilave edin. Malzemelerinizin karışımı akışkan bir hal alana kadar yoğurun. Hamurunuz hazır olduktan sonra üzerini bir bezle kapatarak mayalanmaya bırakın. Hamurun mayalanması için sıcak bir odada 30 dakika beklemesi gerekmektedir. Mayalanması tamamlanıp tamamlanmadığı hamurun kabarmasından anlaşılır.

İzmir lokma tatlı hamurunuzun mayalanması hazır olduktan sonra kızartma aşamasına geçebilirsiniz. Derince bir tencerenin içerisine bolca sıvı yağ koyarak ocağın altını açın. Yağ kızgın hale geldikten sonra hamuru çok küçük yuvarlaklar halinde kopararak kızarmış yağın içerisine atarak kızartın. İzmir lokma tatlılarınız kızardıktan sonra yağdan alarak şerbetin içerisine bırakın. Lokmaların şerbeti içerisine alana kadar bekletin. Genellikle kısa süre içerisinde şerbeti içerisine çekecektir. Servis ederken üzerine tarçın eklerseniz daha lezzetli bir hal alacaktır.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:05:27

İzmir Lokma Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İzmir Lokma Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Muska Tatlısı

Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri

Basit tatlı kurabiye tarifleri, hepimizin severek yediği tatlı kurabiyeler ve her zaman elimizin altında bulunması için önceden hazırlayıp bir kenara koyabileceğimiz aniden gelen misafir veya çocuklarımız için saklayabileceğimiz y...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Galeta Tatlısı

Galeta Tatlısı, Yine enfes bir tatlı çeşidi ile karşınızdayız ve son zamanlar da oldukça popüler olan bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Özellikle kabul günlerinde sık yapılan galeta tatlısını acil misafirleriniz geldiğinde...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018