tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









İzmir Lokma Tatlısı

İzmir lokma tatlısı, Osmanlı sarayından Türk mutfağına geçmiş geleneksel ve oldukça meşhur bir tatlıdır. Çoğu zaman üzerine şerbet dökerek yenilir. Fakat bazı yerlerde şerbet dökmeden peynirle birlikte servis edilir. İzmir mutfağında ayrı bir yeri olan İzmir lokma tatlısı genellikle sünnet düğünlerinde ve dini bayramlarda pişirilip pişirilerek tüm mahalleye ikram edilir. İzmir lokma tatlısına Anadolu mutfağında olduğu gibi Arap mutfağında da rastlamak mümkündür. Evde kendi lokma tatlınızı kendiniz hazırlayıp pişirmek isterseniz çok basit olan tarifi aşağıdaki gibidir.

İzmir Lokma Tatlısının Malzemeleri

  • İki su bardağı un
  • Bir yemek kaşığı maya
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir miktar tuz
  • Bir bardak su
  • Bir adet yumurta
  • Bir tatlı kaşığı şeker

Şerbetinin Malzemeleri

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

İzmir Lokma Tatlısının Tarifi

İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Şerbete ayırdığınız su, şeker ve limonu bir tencereye koyarak kaynatın. Hafif hafif kaynama başladıktan sonra 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.

İzmir Lokma Tatlısı

.

Şerbeti hazırladıktan sonra hamurunuzu hazırlayın. Unu elekten geçirdikten sonra geniş bir kaba alın. Hamur için ayırdığınız şekeri bir bardak ılık suda eritin. Üzerine mayayı ekleyerek karıştırın. Unu koyduğunuz kapta unun arasını açarak bu karışımı arasına dökün ve ardından tuz ile yumurtayı ilave edin. Malzemelerinizin karışımı akışkan bir hal alana kadar yoğurun. Hamurunuz hazır olduktan sonra üzerini bir bezle kapatarak mayalanmaya bırakın. Hamurun mayalanması için sıcak bir odada 30 dakika beklemesi gerekmektedir. Mayalanması tamamlanıp tamamlanmadığı hamurun kabarmasından anlaşılır.

İzmir lokma tatlı hamurunuzun mayalanması hazır olduktan sonra kızartma aşamasına geçebilirsiniz. Derince bir tencerenin içerisine bolca sıvı yağ koyarak ocağın altını açın. Yağ kızgın hale geldikten sonra hamuru çok küçük yuvarlaklar halinde kopararak kızarmış yağın içerisine atarak kızartın. İzmir lokma tatlılarınız kızardıktan sonra yağdan alarak şerbetin içerisine bırakın. Lokmaların şerbeti içerisine alana kadar bekletin. Genellikle kısa süre içerisinde şerbeti içerisine çekecektir. Servis ederken üzerine tarçın eklerseniz daha lezzetli bir hal alacaktır.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:05:27

İzmir Lokma Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İzmir Lokma Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018