tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









İtalyan Tatlıları

İtalyan Tatlıları, son dönemlerde popülerleşen ve her ülkede sevilen tatlılar arasında ilk sıralarda yer alır. Özellikle İtalyan tatlıları arasında çok beğeni almış olan tiramisu ve panna cotta tatlısı pek çok kişi tarafından tadına bakılmış ve damaklarda iz bırakmıştır. Eğer sizde İtalyan tatlılarından hoşlanıyor iseniz yazımızın devamına göz atmanızı tavsiye ederiz.

İtalyan Tatlıları

Panna Cotta Tarifi (jelatinsiz) İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı su veya ayva çekirdeği jölesi
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 fincan toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı böğürtlen reçeli (sevdiğiniz her hangi bir reçeli de kullanabilirsiniz)

Panna Cotta Tarifi (jelatinsiz) Hazırlanışı

Panna cotta için öncelikle nişastayı ve sütü karıştırıp nişastanın kıvamını açalım. Ardından içerisine çiğ krema ile birlikte ayva jölesini veya suyu ilave edip karıştıralım. Hazırladığımız bu harcı bir pişirme kabının içerisine alalım ve sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi gibi pişmiş olan tatlıyı ocağın üzerinden indirmeden önce vanilyayı tatlıya ilave edip karıştıralım. Son olarak tatlıyı iç kısımları ıslatılmış olan kaselere veya kupların içerisine alıp bir gece veya birkaç saat buzdolabında bekletelim. Tatlı soğuyup dinlendikten sonra kaselerden ters çevirip çıkartalım ve üzerlerine reçel ilavesi yapıp sunum yapalım.

Tiramusu Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 yumurta sarısı
  • 100 gr toz şeker veya esmer şeker
  • 3 tane yumurta akı
  • 1 paket vanilya veya 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 400 gr mascarpone
  • 50 gr amaretto veya kahve lükörü de kullanılabilir.
  • 200 cc esperesso
  • 24 tane kedi dili
  •  1 tatlı kaşığı kakao

Tiramisu Tarifi Hazırlanışı

Yumurta sarılarını derin bir kabın içerisine alalım ve üzerine vanilya özü ile birlikte toz şekeri ilave edip çırpmaya başlayalım. Bu aşamada malzemelerin yaklaşık 2-3 dakika çırpılması gerekiyor.

Yumurta aklarını ayrı bir kasenin içerisinde sertleşene dek çırpalım ve köpüklü bir kıvam almasını sağlayalım.

İtalyan Tatlıları

Ardından karışımın içerisine peynir ilavesi yapıp çırpma işlemini bir süre daha düşük seviyede sürdürelim.

Kahve ile amerattoyu yumurta sarılarının bulunduğu kabın içerisine ilave edip harcı kaşıkla bir iki çevirip işlemi bitirelim. Kedidili bisküvileri kahvenin bulunduğu karışımın içerisine batırıp çıkaralım ve kalıbın içerisine dizelim. Tek sıra halinde dizdiğimiz kedi dillerinin üzerine peynirli karışımdan dökelim ve birazda kakao serpiştirelim. Kahvelerin üzerine de kedidili bisküvileri kahveli karışıma batırıp ıslatalım ve dizelim. Son olarak tatlının üzerine peyniri karışımdan döküp yayalım ve tatlının en üst kısmını kakaoyla kaplayıp folyoya saralım. Hazırladığımız tatlıyı buzdolabına kaldırıp soğutalım. Ardından tiramisu tatlısını dilimleyip sunum yapalım.

Bonet İçin Gerekli Malzemeler

  • 100 gr acı badem kurabiyesi
  • 15 gr kakao
  • ½ litre yağlı süt
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 3yemek kaşığı dolusu rom
  • 3 tane yumurta akı
  • 2 tane yumurta sarısı
  • 15 gr toz şeker

Bonet Hazırlanışı

Acı badem kurabiyelerini bir pişirme kabının içerisine alıp ufalayalım. Parmak uçlarımız ile dağıttığımız kurabiyelerin üzerine sütü dökelim ve ocağı kısık ateşte açalım. Başka bir küçük tencere alalım ve içerisine bir iki yemek kaşığı su ile toz şekerin yarısını ilave edip karamel kıvamına getirelim. Fırın kaselerinin iç kısımlarına karamelden ilave edelim. Bir çırpma kasesi alalım ve içerisine kakao ile birlikte şekerin yarısını ve yumurtaları ilave edip mikser ile çırpalım. Çırptığımız bu karışı kurabiyelerin bulunduğu pişirme kabına alıp mikser ile birlikte hepsini homojen kıvama gelene dek çırpma işlemini sürdürelim. Birkaç dakika kadar çırptıktan sonra karışı bir taşım kaynatalım ve karamellerin bulunduğu kaselere tatlıyı paylaştıralım. Bütün kaselere tatlıyı ilave ettikten sonra bir tepsinin üzerine dizelim ve benmari usulü olacak şekilde ocağın üzerinde pişirelim. Arzu ederseniz tepsiyi önceden ısıtılmış fırına gönderip 180 derece de 10-15 dakika pişirebilirsiniz. Tatlılar piştikten sonra soğuması için bir kenara kaldıralım ve soğuduktan sonra en az 3 saat dinlendirip sunum yapalım. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:27:40

İtalyan Tatlıları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İtalyan Tatlıları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Muska Tatlısı

Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri

Basit tatlı kurabiye tarifleri, hepimizin severek yediği tatlı kurabiyeler ve her zaman elimizin altında bulunması için önceden hazırlayıp bir kenara koyabileceğimiz aniden gelen misafir veya çocuklarımız için saklayabileceğimiz y...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Galeta Tatlısı

Galeta Tatlısı, Yine enfes bir tatlı çeşidi ile karşınızdayız ve son zamanlar da oldukça popüler olan bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Özellikle kabul günlerinde sık yapılan galeta tatlısını acil misafirleriniz geldiğinde...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018