tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Ispanaklı İrmik Tatlısı

Ispanaklı İrmik Tatlısı, bembeyaz irmiğin içinde ıspanaklı değişik tecrübeyi denemek isteyenler için denenmiş, beğeniye sunulmuş lezzetli tariflerdendir. Özellikle kış aylarında taze olarak üretilen Ispanak'ı sofralarından eksik etmeyen kişiler için tatlının içinde denemek de ayrı bir avantaj olacaktır. Tuzlu olan Ispanak'ın tatlının içinde nasıl duracağını merak edenler tarifi denediklerinde hiç de pişman olmayacaklarına emin olabilirler. Sevdiklerine denenmemiş tarifi uygulamak isteyenler için işte tarifimiz.

Ispanaklı İrmik Tatlısı Malzemeleri(8-10 Kişilik)

  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı taze ıspanak yaprakları
  • 6 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin veya isteğe bağlı olarak tereyağı
  • 1 çay kaşığı vanilya

Muhallebisi İçin;

  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 yumurta sarısı

Ispanaklı İrmik Tatlısı Yapılışı

Tarife başlamadan önce satın aldığınız Ispanak'ın yapraklarını tek tek ayırarak hijyen olması açısından bir kaç su ile yıkamanız ve topraklarının tamamen gitmesini sağlamanız gerekmektedir. Yıkanan ıspanakları derin bir tencerede yarım bardak su katılarak kaynatalım.

Ispanaklı İrmik Tatlısı

Mikser yardımıyla parçaların tamamen püre kıvamına gelmesini sağlayacak kadar ezelim ve bir kenarda soğumaya bırakalım.

Ayrı bir tencerede süt, irmik, şeker birbirine katılarak tamamen koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırılır. Ardından ıspanaklı püre karışımı tencereye ilave edelim ve yine koyulaşana kadar karıştıralım. Bu aşamadan sonra en son vanilya ve tereyağı da tencereye ekleyerek karıştıralım. Tamamen koyu bir karışım elde edince ocağı kapatalım.

Diğer yandan üzerine sürmede kullanacağımız muhallebimizi de hazırlayalım. Burada isterseniz hazır puding de kullanabilirsiniz. Ancak bu tatlının tüm malzemelerini elinizle hazırlamak isterseniz de ayrı bir tencerede muhallebi için süt, şeker, mısır nişastası, un, yumurta sarısı, margarin ve son olarak vanilyayı ekleyerek tamamen koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırmaya devam edelim.

Derin bir borcama önce Ispanaklı hazırladığınız harcı tepsiye yayalım. Ardından muhallebi için hazırladığımız karışımı ilk karışımın üzerine yayarak dökelim. Bir kenarda soğumaya bırakalım. Tatlımızın üzerine streç geçirerek buzdolabına kaldıralım.

Tamamen dinlenmesi için 1-2 saat buzdolabında beklettiğimiz tatlının üzerini arzuya bağlı olarak istediğiniz çerezlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:04:42

Ispanaklı İrmik Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Ispanaklı İrmik Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018