tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









İrmikli Tatlılar

İrmikli tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından enfes tarifler arasında yer alır. Özellikle süt ile yapılan irmikli tatlılar hafif oldukları gibi sindirimi de kolaydır. İrmik başlı başına lif deposudur ve herkesin tüketmesinde fayda olacaktır.

İrmikli Tatlılar

Haşhaşlı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • 1 su bardağı haşhaş
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvıyağ

Şerbet İçin gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağı yoz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 damla limon suyu

Haşhaşlı İrmik Tatlısı Hazırlanışı

Haşhaşlı irmik tatlısının hazırlanışına öncelikle şerbet ile başlayalım ve bunun için orta büyüklükte bir tencere alalım. Tencerenin içerisine toz şekeri ve suyu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakalım. Şerbet kaynamaya başladığında tencereye iki damla limon suyu ilavesi yapıp şerbeti birkaç dakika kadar kaynatıp ocağın altını kapatalım. Hazır hale gelmiş olan şerbeti soğuması için bir kenara kaldıralım ve tatlıyı hazırlamaya geçelim.

Tatlının hamurunu hazırlamak için geniş bir karıştırma kabı alalım ve içerisine toz şeker ile birlikte yumurtaları ilave edip mikser ile beş dakika kadar çırpalım. Karışım köpüklü bir hale geldiğinde harca sıvıyağ, irmik, un ve haşhaş ilavesi yapalım. Bu karışımların üzerine vanilya ile kabartma tozunu da ilave edip mikser ile karıştırma işlemine geçelim. Kek hamurunu yaklaşık 3 dakika kadar kısık devirde mikserle çırpıp fırın kabına boşaltalım. Hazırladığımız hamuru 170 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim ve sürenin ardından keki fırından çıkartalım. Önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti tatlının üzerine dökelim ve şerbetini çekmesini bekleyelim. Tatlımız şerbetini çektikten sonra dilimleyelim ve sunum yapalım.

Şam Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Badem

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 su bardağı su
  • 5 su bardağı toz şeker

Şam Tatlısı Hazırlanışı

Şam tatlısının hazırlanması için bir tencerenin içerisine toz şekeri ve suyu ilave edip pişmeye bırakalım.

İrmikli Tatlılar

Şerbetin önceden hazırlanması ve soğuması gerekiyor. Bunun için tatlının ilk önce şerbetini hazırlamak da fayda olacaktır. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısalım ve 2-3 dakika kadar pişirip şerbeti soğuk bir mekana kaldıralım. Şerbet soğurken bizde Şam tatlısının hamurunu hazırlamaya geçelim.

Hamuru hazırlamak için bir yoğurma kabı alalım ve içerisine yoğurtla birlikte toz şekeri alıp mikser ile çırpmaya başlayalım. Karışımın üzerine irmik, kabartma tozu, vanilya ve un eklemesi yapıp çırpma işlemine devam edelim. Hazır hale gelmiş olan Şam tatlısının hamurunu bir fırın tepsisine boşlatalım ve üzerine bademleri tek sıra halinde dizelim. Akabinde tatlıyı 170 derecelik fırına gönderelim ve üzerleri nar gibi kızarana dek pişirelim. Kızarmış olan hamuru fırından alalım ve üzerine soğumuş olan şurubu dökelim. Tatlının şurubu çabuk çekmesi için üzerine başka bir tepsi kapatalım ve 1 saat kadar dinlendirelim. Dinlenmiş ve şerbetini çekmiş olan Şam tatlısını dilimleyip sunum yapalım.

Ayva Marmelatlı İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 50 gr margarin veya tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı irmik

Marmelatı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 tane orta boy ayva
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Marmelatlı İrmik Tatlısı Hazırlanışı

Tatlımızın hazırlığına ilk önce marmelat ile başlayalım ve bunun için 2 su bardağı suyu orta büyüklükte bir tencerenin içerisine alıp kaynamaya bırakalım. Ardından ayvanın kabuklarını soyalım ve çekirdeklerini çıkartıp suyun içerisine rendeleyelim. Bu şekilde ayvayı beş dakika kadar pişirip, içerisine toz şekeri ilave edelim ve şekerle birlikte 2 dakika daha pişirip ocağın altını kapatalım. Mikserle pişmiş olan ayvayı püre kıvamına getirelim ve soğumaya bırakalım.

Muhallebiyi hazırlamak için verilen malzemeleri bir pişirme kabına alıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.  Muhallebi birkaç taşım kaynadıktan sonra bir borcamın içerisine boşaltalım ve soğuması için kenara kaldıralım. Muhallebi soğuduktan sonra üzerine ayva püresini boşaltalım ve spatulayla tatlının her tarafına yayalım. Akabinde tatlının her tarafına Hindistan cevizi veya Antep fıstığı ile kaplayıp buzdolabına kaldıralım. Bu şekilde tatlıyı bir saat kadar bekleyip sunum yapalım. Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:01:13

İrmikli Tatlılar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İrmikli Tatlılar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018