tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









İrmikli Revani Tatlısı

İrmikli revani tatlısı, bizim ülkemizde en çok bilinen ve sevilen şerbetli tatlılar arasındadır. Çok lezzetli olmasının yanında diğer tatlılara göre hazırlamasının daha kolay ve zahmetsiz olması, revaninin diğer bir tercih edilme sebebidir. Türk kültüründe ve Osmanlı saray mutfaklarında çok ayrı bir yeri olan bu muhteşem tatlıyı sizde sevdiklerinize ve en özel misafirlerinize hiç çekinmeden hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

İrmikli Revani Tatlısı Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 9 çorba kaşığı irmik 
  • 10 çorba kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
Şerbeti İçin
  • 4 su bardağı toz seker
  • 5 su bardağı su
  • 4.5 damla limon suyu
İrmikli Revani Tatlısı Hazırlanışı:

Tatlımızı yapmaya ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bir tencerede su ile şekeri karıştırarak ocağa alıyoruz. Kısık ateşte 15 dakika kadar kaynadıktan sonra, limonu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
İrmikli Revani Tatlısı

Şerbetimizin kısa sürede soğumasını sağlamak için balkona veya soğuk bir yere kaldırabilirsiniz.
Kek karıştırma kabının içine 3 adet yumurtayı kırıyoruz. Bir bardak toz şekeri üzerine ekleyip mikser yardımı ile köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağ ile yoğurdu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra irmik ile unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek, akışkan bildiğimiz kek kıvamında bir hamur elde ediyoruz. En son vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek bir miktar daha çırpma teli ile karıştırıyoruz. Altını margarin veya sıvı yağ ile yağladığımız, kek tepsisine hamurumuzu boşaltıyoruz. Tepsiyi sağa sola hızlı hareketlerle sallayarak, hamurun tepsinin her tarafına yayılmasını sağlıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz..
Revanimiz fırından çıktıktan 10 dakika sonra soğuyan şerbeti kekle buluşturuyoruz. Revani tepsisinin üzerini daha geniş bir tepsiyle kapatarak revaninin daha hızlı şerbetini çekmesini sağlıyoruz. Daha sonra kare şeklinde dilimleyip, dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:06:29

İrmikli Revani Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İrmikli Revani Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018