tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









İrmikli Parmak Tatlısı

İrmikli parmak tatlısı, çok az zahmetle kısa sürede hazırlayacağınız çok lezzetli bir şerbetli tatlı çeşididir. Tatlının üzerinde kızararak çıtır çıtır olan irmikler çok ayrı bir lezzet vermektedir. Denenmiştir, şerbetli tatlı seven herkese tavsiye ederiz. Kolay gelsin.


İrmikli Parmak Tatlısı Malzemeler
  • 250 gram margarin
  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay fincanı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • aldığı kadar un
Şerbeti İçin Malzemeler
  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu
İrmikli Parmak Tatlısı Hazırlanışı

Tatlımızı yapmaya başlamasan önce şerbetini hazırlıyoruz. Bunun için orta büyüklükte olan bir tencerenin içine su ile şekeri koyarak, 15 dakika kısık ateşte kaynatalım. Şerbeti ocaktan aldıktan sonra Limonu ekleyerek, soğuması için bir kenara kaldıralım.
Tatlının hamurunu yapmak için oda sıcaklığında yumuşamış margarini hamur karıştırma kabının içine alıyoruz.
İrmikli Parmak Tatlısı

Üzerine şekeri yumurtaları ekledikten sonra elimizle yoğurmaya ve margarinle diğer malzemeleri kaynaştırmaya başlıyoruz. Üzerine yavaş yavaş un ile birlikte kabartma tozunu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuz yeteri kadar özlü bir hale geldiğinde, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, önce avuç içmizde yuvarlayıp, daha sonra ise parmak şeklini veriyoruz. Küçük ve düz bir kabın içine irmik koyup, içinde parmak şeklini verdiğimiz hamurları yuvarlıyoruz. Her tarafı irmik olduktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz veya yağladığımız fırın tepsisine aralarında birer santim mesafe olacak şekilde sıralıyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan bir kaç dakika sonra soğuyan şerbeti parmak tatlılar ile buluşturuyoruz. Tatlı tepsisinin üzerini geniş bir tepsi veya benzeri bir şeyle kapatıyoruz. Tatlılarımız şerbetini çektiği zaman yaklaşık 3-4 saat sonra, dilediğiniz gibi süsleyerek veya sade bir şekilde ikram edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:00:23

İrmikli Parmak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "İrmikli Parmak Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018