Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
İncir Uyutması Tatlısı

İncir Uyutması Tatlısı

İncir Uyutması Tatlısı, Türk mutfağının geneline bakıldığında kalori oldukça fazla yemekler olduğunu anlarsınız. Örneğin baklava çıtır, çıtır tatlı börek halinde olacakken, revani kek halinde olacak iken üstlerine şerbet dökülerek kalori miktarını daha da artırmışlardır. Veya çoğu fırın yemeklerinde kullanılan malzemeler direkten fırında pişirilecek iken öncesinde kızartarak yağ çektirerek yine kalori miktarını yükseltmişlerdir. Ancak o kadar kalori yiyeceklerin içinden sıyrılmayı başaran tek bir şey var oda enfes incir uyutması tatlısıdır. Bu enfes tatlıyı ne şerbet dökmüşler ne de yağ koymuşlar ne de nişasta ve una boğa bilmişlerdir. Sadece iki malzemeli oldukça hafif mi hafif bir tatlı olarak kalmıştır. İyi kide öyle kalmış Türk mutfağı çok fazla kalorili yiyecekler olan diyen kişilere önerebileceğiniz enfes bir sütlü tatlıdır.

İncir Uyutması Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları; İncirleri eğer tüm, tüm ağzınızda hissetmek istiyor iseniz ya küçük, küçük doğrayın ya da karıştırıcıdan geçirin. Eğer karıştırıcı kullanırsanız karıştırmaya başladıktan sonra süt zaten hemen koyulaşır. Kıvamını almaya hemen başlayacaktır. Yok karıştırıcı kullanmaz iseniz karıştıra, karıştıra kıvamını alır. İncirleri uyumaya bıraktıktan sonra da acele edipte dakika başı üstünü açın. İncirleri rahat bırakın oda ısısına gelene kadar uyusunlar kendi hallerinde nasıl kendine kendine mayalanıyor diyor iseniz zaten eski zamanlarda incir sütü mayalayarak peynir yapabilmek için kullanılırdı. İncirin içerisinde bulunan bir madde sütün içinde bakteri üremesine sebep oluyor ve böylece de süt koyulaşıyor. Kıvamı aynen boza gibi muhallebi gibi oluyor. İncirin tadına göre değişir tabii ki de tatlılık oranı eğer ister iseniz şeker ilavesi yapabilirsiniz ama doğallığını hiç bozmayın. Eğer az şekerli gelir ise servis sırasında üstüne pekmez gezdirebilirsiniz. Enfes incir tatlısı oldukça kolay bir tarif gibi görülse de her şeyi bozabilecek bir nokta var ki oda ısı eğer sütün sıcaklık miktarını iyi ayarlamaz iseniz işler çok da yolunda gitmez. Eğer sütü aşırı ısıtır iseniz pelte, pelte kesilir (Aynı peynir kesiği gibi olur) tadı da değişir hafif ekşir gibi olur. Yeteri kadar ısıtmaz iseniz de bu seferde koyulaşmaz. Bu durum çok da kötü değildir. İncirli süt olarak da içebilirsiniz sorun olmaz. Eğer çiğ süt kullanır iseniz kaynatmanız gerekiyor ise yoğurt mayalar iken sıcaklıktan birazcık daha sıcak olması yeterli olur. Tarifi yarım yağlı sütten yaparak diyet tatlı yapmış olursunuz.

İncir Uyutması Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • Yedi tane yumuşak kuru incir
  • Üç su bardağı kadar süt

İncir Uyutması Tatlısı Nasıl Yapılır?


Oldukça hafif ve enfes sütlü incir uyutmasını yapmak için öncelikle incirleri küçük, küçük doğrayın. Daha sonra sütü bir tencere içine alarak biraz ısıtın ancak kaynamadan ocaktan alın. Sonra incirleri sütün içine ilave edin eğer ister iseniz blenderden geçirin. Enfes incir uyutması tatlısı hazır servis kaplarına alarak tatlının üstünü bir bez ile örtün. Bir kenara oda sıcaklığına gelmesi için koyun. Daha sonra tatlıyı buzdolabına soğuması için kaldırın.

Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 13:15:24
İncir Uyutması Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
İncir Uyutması Tatlısı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "İncir Uyutması Tatlısı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerl...
Kerane Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın...
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gele...
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolu yükseltmeyen leziz tatlılardandır. Bağırsakları çalıştırıcı, böbrek ağrılar...
Şam Tatlısı
Şam Tatlısı
Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir. Ramazan ayında tıpkı lokma tatlısı gibi daha fazla tercih edilen Şam tatlısı Arap...
Halep Tatlısı
Halep Tatlısı
Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep tatlısının yapılışına bir göz atalım.Halep Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?1 kilogram 3 numara aç...
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı
Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı ...
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tat...
Bağdat Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı na...
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunu...
Pudingli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç sa...
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği ...

 

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Halep Tatlısı
Yunan Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Pekmezli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Funika Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Atom Tatlısı
Lök Tatlısı
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Kerhane Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Padişah Tatlısı
Kerebiç Tatlısı
Kıvrım Tatlısı
İrmikli Sütlü Tatlı
Sütlü Top Tatlılar
Tül Perde Tatlısı
Hafif Sütlü Tatlılar
Makara Tatlısı
Ballı Tatlılar
Prenses Tatlısı
Tatlı Çeşitleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça faz...
Atom Tatlısı
Atom Tatlısı
Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlıl...
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elazığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edile...
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapı...
Kerhane Tatlısı
Kerhane Tatlısı
Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıkla...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024