tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hindistan Cevizli Tatlılar

Hindistan cevizli tatlılar, Hindistan cevizi birçok tatlının vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Hem sütlü hem de hamurlu tatlılarda kullanılan ve tatlılara bambaşka bir lezzet katan, Hindistan cevizi ile hazırlanan tatlı tarifli arıyorsanız sizin için seçtiğimiz tariflere göz atabilirsiniz. Birbirinden lezzetli ve basit tarifler vazgeçemediğiniz tarifler arasında yer alacak.

Hindistan Cevizli Tatlı

Hindistan Cevizli Tatlı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 6 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Hindistan Cevizli Tatlı Yapılışı

Çukur bir kabın içinde yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Karışıma sıvıyağ, Hindistan cevizi, un ve kabartma tozu eklenerek tel çırpıcı ile homojen bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan hamur yuvarlak fırın tepsisine dökülerek 180 derecede ısıtılmış fırına verilir. Yarım saat kadar pişirildikten sonra fırından alınarak soğumaya bırakılır.

Şerbeti için toz şeker ve su uygun bir tencereye alınarak 10-12 dakika kaynatılır. Şerbet biraz ılıdıktan sonra soğuyan kekin üzerine eşit şekilde dökülür. Kek dilimlenerek üzerin Hindistan cevizi ile süslenip servis edilir. Afiyet olsun.

Saray Lokumu

Saray Lokumu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 150 gram margarin
  • 1 tane vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Saray Lokumu Hazırlanışı

Margarin uygun bir tencereye alınarak eritilir. Eriyen yağın üzerine un eklenerek unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Kokusu çıkan unun üzerine vanilya, toz şeker ve 5 su bardağı süt eklenip devamlı karıştırılarak pişirilir. Muhallebinin topaklanmaması gerekmektedir. Bunun için devamlı kısık ateşte karıştırılmalıdır. Muhallebi kaynayıp göz göz olunca ocaktan alınır.

Hindistan Cevizli Tatlılar

Büyük bir borcam tepsinin tabanına bolca Hindistan cevizi serpilir. Hindistan cevizinin üzerine hazırlanan muhallebi dökülerek yayılması sağlanır. 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletildikten sonra buzdolabına alınarak iyice soğutulur. Soğuyan muhallebi buzdolabından alınarak üzerine tekrar Hindistan cevizi serpilir. Muhallebi ince şeritler şeklinde uzunlamasına kesilir. Şeritler rulo şeklinde sarılarak ceviz içine batırılır. Saray lokumu servis için hazır. Afiyet olsun. 

Hintpare Tatlısı

Hintpare Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı tatlının üzeri için)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2,5 su bardağı un
  • Oda sıcaklığında bekletilmiş 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Şerbeti İçin

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hintpare Tatlısı Hazırlanışı

Ufak bir tencereye toz şeker ve su ilave edilerek ilk olarak tatlının şerbeti kaynatılır. Şerbet 10 dakika kaynadıktan sonra limon suyu eklenir ve 10 dakika kadar daha kaynatılır. Kaynayan şerbet ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Hamuru için, çukur bir kabın içine oda sıcaklığında erimiş tereyağı, yumurta, sıvıyağ, pudra şekeri, Hindistan cevizi ve karbonat eklenerek iyice karıştırılır. Karışan malzemelere yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur 15 dakika kadar dinlendirildikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Her bir parçaya avuç içinde oval şekil verilir. Fırın kabına yağlı kağıt serilerek şekil verilen hamurlar sıralanır. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırın önceden 180 dereceye ayarlanarak ısıtılarak fırın kabı ısınmış fırına verilir. Üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.

Pişen hamurlar fırından alınır ve ilk sıcaklığını attıktan sonra soğuk şerbet kepçe yardımı ile dökülür. Tatlılar şerbetin içinde 45 dakika kadar bekletilir. Şerbetini iyice çeken tatlılar servis tabağına alınır ve üzerleri Hindistan cevizi ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:07:18

Hindistan Cevizli Tatlılar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hindistan Cevizli Tatlılar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018