tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hindistan Cevizli Tatlılar

Hindistan cevizli tatlılar, Hindistan cevizi birçok tatlının vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Hem sütlü hem de hamurlu tatlılarda kullanılan ve tatlılara bambaşka bir lezzet katan, Hindistan cevizi ile hazırlanan tatlı tarifli arıyorsanız sizin için seçtiğimiz tariflere göz atabilirsiniz. Birbirinden lezzetli ve basit tarifler vazgeçemediğiniz tarifler arasında yer alacak.

Hindistan Cevizli Tatlı

Hindistan Cevizli Tatlı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 6 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya

Şerbeti İçin

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su

Hindistan Cevizli Tatlı Yapılışı

Çukur bir kabın içinde yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Karışıma sıvıyağ, Hindistan cevizi, un ve kabartma tozu eklenerek tel çırpıcı ile homojen bir şekilde karıştırılır. Hazırlanan hamur yuvarlak fırın tepsisine dökülerek 180 derecede ısıtılmış fırına verilir. Yarım saat kadar pişirildikten sonra fırından alınarak soğumaya bırakılır.

Şerbeti için toz şeker ve su uygun bir tencereye alınarak 10-12 dakika kaynatılır. Şerbet biraz ılıdıktan sonra soğuyan kekin üzerine eşit şekilde dökülür. Kek dilimlenerek üzerin Hindistan cevizi ile süslenip servis edilir. Afiyet olsun.

Saray Lokumu

Saray Lokumu İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 150 gram margarin
  • 1 tane vanilya
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Saray Lokumu Hazırlanışı

Margarin uygun bir tencereye alınarak eritilir. Eriyen yağın üzerine un eklenerek unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Kokusu çıkan unun üzerine vanilya, toz şeker ve 5 su bardağı süt eklenip devamlı karıştırılarak pişirilir. Muhallebinin topaklanmaması gerekmektedir. Bunun için devamlı kısık ateşte karıştırılmalıdır. Muhallebi kaynayıp göz göz olunca ocaktan alınır.

Hindistan Cevizli Tatlılar

Büyük bir borcam tepsinin tabanına bolca Hindistan cevizi serpilir. Hindistan cevizinin üzerine hazırlanan muhallebi dökülerek yayılması sağlanır. 10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletildikten sonra buzdolabına alınarak iyice soğutulur. Soğuyan muhallebi buzdolabından alınarak üzerine tekrar Hindistan cevizi serpilir. Muhallebi ince şeritler şeklinde uzunlamasına kesilir. Şeritler rulo şeklinde sarılarak ceviz içine batırılır. Saray lokumu servis için hazır. Afiyet olsun. 

Hintpare Tatlısı

Hintpare Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 3 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı tatlının üzeri için)
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2,5 su bardağı un
  • Oda sıcaklığında bekletilmiş 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Şerbeti İçin

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hintpare Tatlısı Hazırlanışı

Ufak bir tencereye toz şeker ve su ilave edilerek ilk olarak tatlının şerbeti kaynatılır. Şerbet 10 dakika kaynadıktan sonra limon suyu eklenir ve 10 dakika kadar daha kaynatılır. Kaynayan şerbet ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

Hamuru için, çukur bir kabın içine oda sıcaklığında erimiş tereyağı, yumurta, sıvıyağ, pudra şekeri, Hindistan cevizi ve karbonat eklenerek iyice karıştırılır. Karışan malzemelere yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur 15 dakika kadar dinlendirildikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır. Her bir parçaya avuç içinde oval şekil verilir. Fırın kabına yağlı kağıt serilerek şekil verilen hamurlar sıralanır. Hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür. Fırın önceden 180 dereceye ayarlanarak ısıtılarak fırın kabı ısınmış fırına verilir. Üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.

Pişen hamurlar fırından alınır ve ilk sıcaklığını attıktan sonra soğuk şerbet kepçe yardımı ile dökülür. Tatlılar şerbetin içinde 45 dakika kadar bekletilir. Şerbetini iyice çeken tatlılar servis tabağına alınır ve üzerleri Hindistan cevizi ile süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:07:18

Hindistan Cevizli Tatlılar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hindistan Cevizli Tatlılar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Muska Tatlısı

Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri

Basit tatlı kurabiye tarifleri, hepimizin severek yediği tatlı kurabiyeler ve her zaman elimizin altında bulunması için önceden hazırlayıp bir kenara koyabileceğimiz aniden gelen misafir veya çocuklarımız için saklayabileceğimiz y...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Galeta Tatlısı

Galeta Tatlısı, Yine enfes bir tatlı çeşidi ile karşınızdayız ve son zamanlar da oldukça popüler olan bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Özellikle kabul günlerinde sık yapılan galeta tatlısını acil misafirleriniz geldiğinde...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018