tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Helva Tatlısı


Helva tatlısı, Şeker, yağ, un veya irmikle yapılan bir çeşit tatlıdır. Helva tatlısı geleneksel tatlılardan olup Türk mutfağında irmik helvası ve un helvası olarak yapılmaktadır. Özellikle kandil gecelerinde ve ölen kişilerin ardından yapılması geleneklerimizdendir. Helvanın tereyağlısı daha çok tercih edilenlerdendir.
Helva yaparken değişik türde malzeme kullanılarak farklı helva çeşitleri yapılabilir. Mesela leblebi tozuyla yapılan helva veya mısır unu helvası gibi değişik türde helvalar yapılabilir. Tabiki helva tatlısı yapımında helvanın tarifi kadar helvanın yapılış şekli de önemlidir. Yani helvanın önemli püf noktaları vardır.

 Helva Yapmanın Püf Noktaları
  • Helva yaparken derin, geniş ve kalın tabanlı bir tencere kullanılmalı ve mutlaka helvayı karıştırmak için bir tahta kaşık kullanılmalıdır.
  • Helvayı pişirirken kısık ateşte ve yavaş yavaş karıştırmalısınız.
  • Helvayı kavurmak için mutlaka tereyağını tercih etmelisiniz. İyice kavurduktan sonra bir miktar sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Bu helvanın parlak olmasını sağlar.
  • Helvaya yarı su yarı süt eklemek helvanın tadını daha da lezzetli hale getirecektir.
  • Helvayı kavururken içine isteğe göre fındık, ceviz veya fıstık gibi farklı malzemeler koyabilirsiniz.
  • Helvayı servis etmeden önce yaklaşık bir 10-15 dakika kadar dinlendirmeniz daha iyi olacaktır.
 İrmik Helvası

 Gerekli malzemeler
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
 Üzeri için
  •  Muz, ceviz, sarelle
Yapılışı

Geniş bir tencerenin içinde irmik, tereyağı ve sıvı yağı koyup, irmiğin rengi koyulaşana kadar kavurun.
Helva Tatlısı

Daha sonra üzerine şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin. Su ve sütü de ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra üzerine zevkinize uygun olarak ceviz, muz veya sarelle ile süsleyin. Helva tatlısını yaparken başka malzemeler de kullanarak daha farklı tarifler yapabilirsiniz.

Mısır Unu Helvası

Gerekli Malzemeler
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 100 gram tereyağı
Şerbeti için
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
Yapılışı

Önce bir tencerede şerbeti hazırlayın. Geniş ve derin bir teflon tencerede ise tereyağını eritin. Sonra mısır ununu ekleyip yaklaşık 20 dakika kadar kavurup karıştıralım. Kavurduktan sonra ocağı kısıp, üzerine daha önce hazırlamış olduğunuz şerbeti dökün. Helvanın şerbeti iyice çekmesi için biraz bekletin. Helva şerbeti emdikten sonra servis yapabilirsiniz.
 

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:02:57

Helva Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Helva Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018