tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Havuç Tatlısı

Havuç tatlısı, havuç kendisi bir sebze olmasına rağmen tatlıların ve keklerin içine çok yakışır. Bu sanırız içindeki şeker oranının fazla olmasından kaynaklanmakta. Şimdiye kadar havuçla tatlı yapmadıysanız ya da havuçla hazırlanmış bir tatlı yemediyseniz tarifimizi denemenizi tavsiye ederiz. Arada yiyeceklerde bile farklılık yaratmak insana iyi geliyor. Havuçla hazırladığımız bu tatlı tarifinde krem şanti kullanmadık. Tatlının kremasını kendimiz hazırlayacağız. Böylece daha hafif bir lezzet elde edeceğiz. Dilerseniz havuç tatlısını birlikte sevdiklerimiz için hazırlamaya başlayalım.

Havuç tatlısı için gerekli malzemeler

  • 3 adet orta boy havuç
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet orta boy elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Tatlının tabanı için

  • 1 paket tuzsuz etimek

Krema malzemeleri

  • 4 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Şerbet malzemeleri

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Havuç tatlısı yapımı

Öncelikle etimeklerin hepsini alacak dikdörtgen bir borcam hazırlayalım.

Havuç Tatlısı

İçine etimekleri düzgün şekilde sıralayalım. Bir kabın içine havuçları ve elmayı rendeleyin. Bu malzemeyi toz şeker ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave ederek, suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Daha sonra ocaktan alarak, içine ceviz içini ve tarçını ilave ederek karıştırın. Bu arada tatlının şerbetini hazırlayabiliriz. Tencereye 1 bardak toz şekeri koyarak, kısık ateşte eritelim. Daha sonra içine kalan 1 bardak toz şekeri ve suyu ilave edelim. Kaşık tencerenin içinde kalarak, şerbeti kaynatmaya devam edelim. Ocaktan indirmeden az bir süre önce limon suyunu ilave ederek, 5-10 dakika kadar kaynatalım. Kıvamı cıvık bir şerbet olmalıdır. Bunu havuçlu malzemeyi etimeklerin üzerine döşeyerek, tepsinin üzerine gezdirebilirsiniz. İsterseniz havuçlu malzemeyi koymadan etimeklerin üzerine gezdirebilirsiniz. Havuçlu malzemeye dökerseniz, tarçın etimeklere daha iyi lezzet verecektir.

Tatlının krema malzemelerini bir tencerenin içinde karıştırın. Bunu ağır ateşin üzerinde krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Bunu borcamdaki havuçlu malzemenin üzerine düzgün bir şekilde dökün. Üzerini hindistan ceviziyle süsleyerek, soğuması için buzdolabına koyun. Burada havuç tatlısının 2-3 saat dinlenmesi gerekiyor. Daha sonra tatlınızı dilimleyerek, sevdikleriniz için güzel bir sunum tabağı hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.  

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:23:42

Havuç Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Havuç Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018