tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hatay Kabak Tatlısı

Hatay Kabak Tatlısı, kış aylarının vazgeçilmez şahane tatlısı olan kabak tatlısını bir de Hatay usulü olarak denemek isterseniz işte sizlere yapımı oldukça kolay olmasının yanı sıra yöresel bir lezzete de sahip olan bu mükemmel lezzeti çarşı pazardan kabak mevsimi geçmeden denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum.

Hatay Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg balkabağı(dilimlenmiş)
  • 1 kg toz şeker
  • 5-6 su bardağı su
  • Yarım adet limon suyu
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı kadar iri dövülmüş ceviz içi
  • Kireç Kaymağı Malzemeleri
  • Yarım su bardağı kadar toz kireç
  • 1 litre soğuk su

Uygun bir kabın içine yarım su bardağı toz kireci ilave ederek üzerine 1 litre su ekleyip su ve kireci iyice karıştıralım. Ardından kireç kabın dibine çökünce üste kalan suyu bir kepçe yardımıyla tamamen alın. Üsten alınan su hakiki kireç kaymağı olmaktadır.

Kabağın Kirece Batırılması

Doğranmış kabak dilimlerini bir tencereye yerleştirin ve elde edilen kireç kaymağını kabakların üzerine döktükten sonra kabakların üzerine baskı uygulaması için bir porselen yemek tabağı kapatarak 1 gece bu şekilde bekletelim.

Hatay Kabak Tatlısı

Ertesi gün kabakları kireç kaymağından çıkartarak birkaç su iyice yıkayalım ve yıkanmış kabakları ayrı bir tencerenin içine yerleştirerek tekrar üzerine su ilave ederek yaklaşık 1 saat kadar bekletip verilen sürenin sonunda kabakları tekrar yıkayarak süzdürelim.

Hatay Kabak Tatlısı Hazırlanışı

Uygun bir tencereye kabak dilimlerini yerleştirdikten sonra üzerine 1 kg toz şeker ve 5-6 su bardağı su ilave ederek ocağa koyalım. Kabaklar kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte tencerenin kapağı açık olacak şekilde kabaklar parlak bir renge gelinceye kadar yaklaşık olarak 2 saat kadar pişirelim. Ardından 2 saatin sonunda kabakların üzerine 2 su bardağı kaynar su ve yarım adet limon suyu ilave ederek birkaç dakika kadar daha kabakları kaynatarak ocaktan alarak kabakları soğumaya bırakalım. Soğuyan kabakları servis tabağına alarak üzerine dövülmüş ceviz içi serpiştirerek servis yapalım. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:59:06

Hatay Kabak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hatay Kabak Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018