tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Hatay Kabak Tatlısı

Hatay Kabak Tatlısı, kış aylarının vazgeçilmez şahane tatlısı olan kabak tatlısını bir de Hatay usulü olarak denemek isterseniz işte sizlere yapımı oldukça kolay olmasının yanı sıra yöresel bir lezzete de sahip olan bu mükemmel lezzeti çarşı pazardan kabak mevsimi geçmeden denemenizi ısrarla tavsiye ediyorum.

Hatay Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg balkabağı(dilimlenmiş)
  • 1 kg toz şeker
  • 5-6 su bardağı su
  • Yarım adet limon suyu
  • 2 su bardağı kaynar su
  • 1 su bardağı kadar iri dövülmüş ceviz içi
  • Kireç Kaymağı Malzemeleri
  • Yarım su bardağı kadar toz kireç
  • 1 litre soğuk su

Uygun bir kabın içine yarım su bardağı toz kireci ilave ederek üzerine 1 litre su ekleyip su ve kireci iyice karıştıralım. Ardından kireç kabın dibine çökünce üste kalan suyu bir kepçe yardımıyla tamamen alın. Üsten alınan su hakiki kireç kaymağı olmaktadır.

Kabağın Kirece Batırılması

Doğranmış kabak dilimlerini bir tencereye yerleştirin ve elde edilen kireç kaymağını kabakların üzerine döktükten sonra kabakların üzerine baskı uygulaması için bir porselen yemek tabağı kapatarak 1 gece bu şekilde bekletelim.

Hatay Kabak Tatlısı

Ertesi gün kabakları kireç kaymağından çıkartarak birkaç su iyice yıkayalım ve yıkanmış kabakları ayrı bir tencerenin içine yerleştirerek tekrar üzerine su ilave ederek yaklaşık 1 saat kadar bekletip verilen sürenin sonunda kabakları tekrar yıkayarak süzdürelim.

Hatay Kabak Tatlısı Hazırlanışı

Uygun bir tencereye kabak dilimlerini yerleştirdikten sonra üzerine 1 kg toz şeker ve 5-6 su bardağı su ilave ederek ocağa koyalım. Kabaklar kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra ise kısık ateşte tencerenin kapağı açık olacak şekilde kabaklar parlak bir renge gelinceye kadar yaklaşık olarak 2 saat kadar pişirelim. Ardından 2 saatin sonunda kabakların üzerine 2 su bardağı kaynar su ve yarım adet limon suyu ilave ederek birkaç dakika kadar daha kabakları kaynatarak ocaktan alarak kabakları soğumaya bırakalım. Soğuyan kabakları servis tabağına alarak üzerine dövülmüş ceviz içi serpiştirerek servis yapalım. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:59:06

Hatay Kabak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hatay Kabak Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018