tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hanım Göbeği Tatlısı

Hanım göbeği tatlısı, Osmanlı mutfağından günümüze gelen lezzetli bir tatlı çeşididir. İsminın kadınları rahatsız eden bir isim olduğu düşünülerek zaman zaman değiştirilmeye çalışılsa da halk arasında bu isimden vazgeçilmemiştir. Bu tatlının Osmanlı mutfağındaki yapılışı biraz daha farklıymış. İrmiği kavurduktan sonra küllü su ve yumurta ile yoğurarak şekillendirirler ve piştikten sonra şerbete atarlarmış. Her yemeğin püf noktası olduğu gibi kadın göbeği tatlısının da püf noktası vardır. Bu tatlıyı yaparken yumurtayı hamur soğuduktan sonra kırın. Böyle yapmazsanız yerken yumurta kokusunu hissedersiniz. Hamuru da fazla bekletmemeye özen gösterin. Hamurunuz fazla kabarmayacağı için şekil vereceğiniz zaman fazla açmayınız. Yağınız çok kızgın olmalı ve hamurlar kızardıktan sonra bekletmeden şerbete atın.

Hanım Göbeği Tatlısının Malzemeleri

  • 2.5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 4 tane yumurta
  • Bir miktar tuz
  • 250 gram margarin

Kızartmak için:

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Şerbet için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Bir çorba kaşığı limon suyu

Üzerini süslemek için:

  • Antep fıstığı ve Hindistan cevizi

Hanım Göbeği Tatlısının Yapılışı

İlk önce şerbeti hazırlayalım.

Hanım Göbeği Tatlısı

Bir tencereni içerisine su ve şekeri koyarak ocağın altını açalım. Şerbetimiz birkaç defa taştıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edelim ve birkaç dakika sonra ocaktan alalım. Şerbet hazır hale geldikten sonra soğuk bir yerde soğuması için bekletelim.

Hamur için bir tencereye üç su bardağı su koyalım. Üzerine bir miktar tuz ve yağ ekledikten sonra ocağın üzerine alalım ve kaynatalım. Su kaynamaya başlayınca unu yavaş yavaş ekleyerek karıştıralım. Karıştırma işlemini hızlı yapmamız gerekiyor. Yavaş yaparsak un topaklanabilir. Un tamamen suyu çektikten sonra ocaktan alalım ve soğuması için daha geniş bir kaba boşaltarak karıştırmaya devam edelim.

Hamur soğumaya başlarken kızartma tavamızı çıkaralım ve üzerine yağı dökerek altını açalım. Hamur soğuduktan sonra dört tane yumurta kıralım ve iyice yoğurarak yedirelim. Hazır olan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayalım ve tam orta noktasına hafifçe bastırarak gamze koyalım. Bu şekilde hazırlanan hamurları kızartma tavasına atarak kızartalım. Kızaran hamurları soğuk şerbet içerisine bırakarak beş dakika bekletelim ve çıkarıp servis tabağına koyalım.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:12:09

Hanım Göbeği Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hanım Göbeği Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Rüyada Tatlı Görmek

Rüyada tatlı görmek, görülen rüya bir çok kişi tarafından iyi yorumlanmaktadır. Bir çok görülen rüya kişilerin günlük hayatında yaşayacağı olayları yansıtır. Görülen rüyada rüya sahibinin bol kısmetler alacağının işaretidir. Ayrıc...

Muska Tatlısı

Muska Tatlısı, hazırlaması son derece kolay olan, bu harika tatlıyı özel veya sıradan her türlü yemeğinizin ardından hazırlayabilirsiniz. Çıtır çıtır ve muhteşem lezzetiyle sizi asla mahcup etmeyeceğinden emin olabilirsiniz. Kısa...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Cevizli İncir Tatlısı

Cevizli incir tatlısı, az zahmetle çok kısa sürede hazırlayabileceğiniz, sağlıklı olduğu kadar besleyici de bir meyve tatlısı çeşididir. Ayrıca incir ve cevizin insan sağlığına sayılamayacak kadar çok faydası vardır. Çocuklarınızı...

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Basit Tatlı Kurabiye Tarifleri

Basit tatlı kurabiye tarifleri, hepimizin severek yediği tatlı kurabiyeler ve her zaman elimizin altında bulunması için önceden hazırlayıp bir kenara koyabileceğimiz aniden gelen misafir veya çocuklarımız için saklayabileceğimiz y...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...

Galeta Tatlısı

Galeta Tatlısı, Yine enfes bir tatlı çeşidi ile karşınızdayız ve son zamanlar da oldukça popüler olan bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Özellikle kabul günlerinde sık yapılan galeta tatlısını acil misafirleriniz geldiğinde...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Ocak - 2018