tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hamur Tatlıları

Hamur tatlıları, Hamur tatlıları büyük küçük herkesin beğenerek tükettiği tatlı çeşitleri arasındadır. Sütlü tatlılara nazaran daha ağır olsa da bir o kadar lezzetlidir. Bayramlarda misafirlere ikram etmek için ya da akşam yemeklerinden sonra servis edilebilecek birbirinden güzel hamur tatlıları nasıl hazırlanıyor? Gelin hep beraber hazırlayalım.

Ay Tatlısı

Ay Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tane yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Alabildiği kadar un

Arası İçin

  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz

Üzeri İçin

  • 150 gram tereyağı

Şerbeti İçin

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Ay Tatlısı Hazırlanışı

Yoğurma kabının içine sıvıyağ, yoğurt, yumurta, su ve sirke ilave edilerek çırpılır. Malzemeler homojen bir şekilde karıştırıldıktan sonra kabartma tozu ve un eklenerek yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir. Hamur 16 parçaya ayrılarak dinlenmeye bırakılır.

Uygun bir tencerenin içine 3,5 su bardağı ve toz şeker eklenerek 20 dakika kadar kaynatılır. Şerbeti ocaktan almadan 10 dakika önce limon suyu eklenir. Parçalara ayrılan hamurlar aralarına nişasta serpiştirilerek ufak ufak açılır. Sekiz kat üst üste alınarak mümkün olduğunca büyük açılır. Açılan hamurun arasına ceviz içi serpiştirilerek oklavaya sarılarak rulo şeklinde gevşek katlanır. Oklava hamurdan çıkartılarak bir fincan yardımı ile ay şeklinde katlanır. İkinci grup hamur da aynı şekilde hazırlanır. Hazırlanan hamurlar fırın kabına sıralanır. Tereyağı eritilerek hamurların üzerine gezdirilir. Fırın 190 derecede ısıtılarak tatlıların üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişen hamurların üzerine soğumuş şerbet dökülür. Tatlılar şerbetini çektikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun.

Lokma Tatlısı

Lokma Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • Yarım yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti İçin

  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Kızartmak İçin

  • Yeteri kadar sıvıyağ

Lokma Tatlısı Hazırlanışı

Lokma tatlısı için ilk olarak şerbeti hazırlayın

Hamur Tatlıları

Uygun bir tencereye toz şeker ve su ilave edilerek kaynatılır. Şerbet ocaktan alınmadan limon suyu eklenerek birkaç dakika kadar daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak soğuması sağlanır. Hamuru için, karıştırma kabına maya, 1 çay bardağı ılık su, şeker, su ve tuz eklenerek karıştırılır. Tüm malzeme karıştıktan sonra un yavaş yavaş eklenir. Hamur bulamaç kıvamı alıncaya kadar karıştırılır. Kıvamı eğer koyu olursa bir miktar su ile kıvamı açılabilir. Hazırlanan hamurun üzeri strech film ile sarılarak 20 dakika dinlendirilir.

Kızartma tavasına yeteri kadar sıvıyağ eklenerek ısıtılır. Tatlı kaşığı sıvıyağa batırılarak hamurdan parçalar alınır ve kızgın yağda kızartılır. Kızaran hamurlar yağdan alınarak soğuyan şerbete atılır. Hamurlar şerbette birkaç saniye bekletilerek servis tabağına alınır. Lokma tatlısı servis için hazır. Afiyet olsun.

Karagöz Tatlısı

Karagöz Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket margarin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un

Şerbeti İçin

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Karagöz Tatlısı Hazırlanışı

Karagöz tatlısı için ilk olarak şerbeti kaynatarak soğumaya bırakılır. Hamurunu hazırlamak için, karıştırma kabına oda sıcaklığında erimiş margarin, şeker, yumurta ve yoğurdu ilave edilerek karıştırılır. Ardında vanilya, kabartma tozu ve biraz un ekleyerek karıştırılır. Hamur henüz kıvam almadan 4/1'in ayrılır. Çok kısmına geri kalan unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Diğer parçaya kakao ilave ederek yoğurun. Sade hamuru dikdörtgen şekilde el ile açılır. Kakaolu hamur sade hamurun boyuna ulaşana kadar rulo şekline getirilir. Sade hamurun kenarına rulo hamur yerleştirilerek sarılır. Hamur 1 saat kadar buzdolabında dinlendirilir. 1 saat sonra hamur 1 parmak kalınlığında kesilir. Kesilen hamur yuvarlanarak fırın kabına dizilir. 180 derecelik fırında tatlıların üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından aldıktan sonra ilk sıcaklığını atana kadar beklenir. Ardından hamurların üzerine eşit şekilde şerbet dökülür. Karagöz tatlısı servis için hazır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:08:45

Hamur Tatlıları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hamur Tatlıları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018