tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hafif Tatlılar

Hafif tatlılar, Tatlı krizine girdiğimiz dönemlerde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz tariflerdir. Özellikle aniden gelen konuklar için de hafif tatlı tariflerinden birini veya bir kaçını hazırlayıp sevdiklerinize tatlı ikramlar sunabilirsiniz. Hafif tatlı tarifleri kilo sorunu yaşayan kişiler içinde kaçınılmaz olacaktır. 

Sakızlı Muhallebi Tarifi Malzemeler

  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 3 parça damla sakızı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Sakızlı Muhallebi Hazırlanışı

Sakızlı muhallebi için derin ve dibi tutmayan bir teflon tencere alalım ve içerisine sütü boca edelim. Üzerine de toz şekeri ve unu ilave edip karıştıralım. Tencereyi ocağın üzerine alalım ve içerisine kalan diğer malzemeleri ilave edip kısık ateşin üzerinde karıştırarak pişirelim. Sakızlı muhallebi istenilen kıvama geldiğinde ocağın altını kapatalım ve tatlımızı borcamın üzerine dökelim. Arzu ederseniz eğer tatlıyı servis kuplarına veya küçük kaselere paylaştırıp soğumaya bırakabilirsiniz. Servis kaselerine aldığımız tatlıyı buzdolabına soğumaya bırakalım. Tatlı soğuduktan sonra servis yapılabilir hale gelmiştir. Afiyet olsun

Limon Pelteli Muhallebi Malzemeler

  • Yarım litre limonata
  • 1 fincan mısır nişastası
  • 1 paket vanilyalı puding
  • 3,5 su bardağı süt

Limon Pelteli Muhallebi Hazırlanışı

Limon pelteli muhallebinin ilk olarak peltesini hazırlamaya geçelim ve limonatayı bir pişirme kabına alalım. Üzerine de mısır nişastasını ilave edip karıştıralım. Ocağın altını kısık ateşte açalım limonata ile nişastayı pelte kıvamına gelene dek pişirelim. Ayrı bir tencerenin içerisine sütü koyalım. Sütün üzerine de vanilyalı pudingi ilave edip sürekli karıştırarak pişirelim. Puding piştikten sonra ocağın altını kapatalım. 

Servis kuplarının iç kısmını suyla ıslatalım ve kupların içerisine birer kepçe ölçüsünde hazırladığımız pelteden koyalım. Peltenin üzeri kabuk tutunca da vanilyalı pudingden ilave edip kupları bir tepsinin içerisine alalım. Arzu ederseniz pudingle peltenin arasına birer tane bisküvi veya çikolata parçacıkları ilave edebilirsiniz.

Hafif Tatlılar

Bütün işlem bittikten sonra tatlıyı soğuması için buzdolabına kaldıralım, sonra kupların içerisine ters çevirerek servis tabaklarına çıkartalım. Şekli bozulmadan çıkarttığımız tatlıları sunum yapalım. Afiyet olsun...

Çilekli Yalancı Tavuk Göğsü Malzemeler

  • 2 çay bardağı dolusu un
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 15 tane çilek
  • 1 paket vanilya
  • 1 litre süt

 Çilekli Yalancı Tavukgöğsü Hazırlanışı

Dibi tutmayan bir tencere alalım ve içerisine tereyağını ilave edip hafif şekilde kavuralım. Unun kokusu çıkınca içerisine toz şekeri ve sütü koyarak, çırpıcı ile karıştıralım. Unun kıvamı açıldığında tel çırpıcıyla sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi istenilen kıvamına geldiğinde tel çırpıcıyla karıştırmayı bırakalım ve mikserle tatlıyı 10 dakika kadar çırpalım. Kıvama gelen çilekli yalancı tavukgöğsünü ıslatılmış olan bir kare borcamın üzerine döküp yayalım. Tatlının üzeri soğuduktan sonra çilek dilimleri yerleştirelim ve buzdolabına kaldıralım. Tatlıyı bir gece buzdolabında bekletelim ve ertesi gün istenilen vakitte dilimleyip sunum yapalım. Afiyet olsun...

Suphangle Tarifi Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı dolusu kakao
  • 1 su bardağı elenmiş un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 50 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Suphangele Tarifi Hazırlanışı

Suphangeleyi hazırlamak için bir pişirme kabının içerisine süt, kakao, un ve de nişasta ilavesi yapıp karıştıralım. Tencereyi ocağın üzerine alalım ve orta harlı ateşte sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi kıvamına gelen tatlının içerisine çikolata ile tereyağını ilave edip, karıştırmaya devam edelim. Bir taşım kaynayan tatlıyı kuplara veya kaselerin içerisine paylaştırıp tezgahın üzerinde bir müddet bekletelim. Tatlıların ilk sıcaklıkları çıkınca buzdolabına kaldıralım. Üzeri kabuk tutan tatlımızı buzdolabından alıp üzerine Hindistan cevizi veya toz Antep fıstığı serpiştirip sunum yapalım. Arzu ederseniz tatlı kaselerin en alt kısımlarına kek parçacıkları veya bisküvi kırıntıları serpiştirip üzerine de tatlıdan ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun…

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:08:03

Hafif Tatlılar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hafif Tatlılar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018