tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hafif Tatlı Tarifleri

Hafif tatlı tarifleri, çabuk yapılan ve hafif tatlı tarifleri arıyorsanız verdiğimiz tariflere göz atabilirsiniz. Akşam yemeklerinden sonra ailecek tüketilebilecek ya da misafirlerinize ikram edebileceğiniz birbirinden güzel ve hafif tarifler ile ziyafet şöleni yaşayabilir ve tatlı krizlerinizi bastırabilirsiniz. Büyük küçük herkesten tam not alacak tarifler favorileriniz arasına girmeye aday olacak.

Afyon Sarması

Afyon Sarması İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım paket margarin
  • Hindistan cevizi
  • Damla sakızı
  • 1 paket kaymak
  • Toz Antep fıstığı

Afyon Sarması Yapılışı

Uygun bir tencerenin içine unu koyun. Kısık ocakta, bir tahta kaşık yardımı ile unun sararmasına izin vermeden biraz kavurun. Un kavrulunca süt, toz şeker, yarım paket margarin ve damla sakızını ekleyin. Devamlı karıştırarak topaklanmadan muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp, 5 dakika kadar mikser ile çırpın. Borcam tepsinin tabanını Hindistan cevizi ile kaplayın. Hindistan cevizinin üzerine pişirdiğiniz muhallebiden incecik dökün. Kaymağı bir miktar süt ile açın. Muhallebinin üzerine kaymağı yayın. Kaymağın üzerine geri kalan muhallebiyi dökün. Tatlıyı buzdolabına alarak 1 gün boyunca bekletin. Ertesi gün tatlıyı 2 parmak kalınlığında şerit şeklinde kesip, rulo olacak şekilde katlayın. Üzerine toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Limon Pelteli Puding

Limon Pelteli Puding İçin Gerekli Malzemeler

  • Yarım litre limonata ya da tercihe göre başka meyve suyu
  • 1 kahve fincanı mısır nişastası
  • 1 tane vanilyalı puding
  • 3,5 su bardağı süt

Arası Ve Üzeri İçin

  • Bisküvi kırıntısı
  • Damla çikolata

Limon Pelteli Puding Yapılışı

Uygun bir tencereye limonata ve mısır nişastasını ekleyerek koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Başka bir tencerede vanilyalı pudingi pişirin. Kullanacağınız kup ya da bardakları ıslatın. Kuplara ilk olarak vanilyalı pudingi yarısına gelecek şekilde boşaltın. Pudingin üzerine bisküvi kırıntısı ve damla çikolata yerleştirin. En üst kısma limonatalı muhallebiyi dökün. Tatlıyı bir gece buzdolabında dinlendirin.

Hafif Tatlı Tarifleri

Ertesi gün kuplardan ters çevirerek servis tabağına çıkartın. Limonatalı pelteli puding servis için hazır. Afiyet olsun.

İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 9 çorba kaşığı irmik
  • 1 tane vanilya
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı kakao

İrmik Tatlısı Yapılışı

Sütü tencereye alarak, üzerine irmik ve toz şekeri ekleyin. Orta hararetli ocakta devamlı karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Karışımı ocaktan aldıktan sonra üzerine margarin ve vanilyayı ekleyerek mikser ile 3-4 dakika daha çırpın. Kullanacağınız kupları ıslatın. Kupların yarısına kadar hazırladığınız muhallebiden dökün. Arta kalan muhallebiye kakaoyu ekleyerek yine mikser ile birkaç dakika çırpın. Kuplardaki sade muhallebinin üzerine kakaolu muhallebiden dökün. Tatlıyı bir gece buzdolabında dinlendirin. Arzuya göre servis anında tatlıyı kuplardan ters çevirerek servis tabağına çıkarabilirsiniz. Oldukça hafif bir tada sahip olan irmik tatlısı servis için hazır. Afiyet olsun.

Muhallebili Havuç Tatlısı

Muhallebili Havuç Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kilo havuç
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı + 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1,5 çorba kaşığı nişasta
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık
  • Hindistan cevizi
  • 1 tane vanilya

Muhallebili Havuç Tatlısı Yapılışı

Havuçları iyice yıkadıktan sonra rendeden geçirin. Uygun bir tencereye alarak üzerine 1 toz şeker ilave edin. Havuçlar bıraktığı suyu tekrar çekinceye kadar pişirin. Pişen havucun içine petibör bisküviyi ufalayarak ekleyin. Üzerine fındık ve cevizi ilave edip karıştırın. Dikdörtgen borcam tepsinin tabanını ıslatın. Tepsinin tabanını Hindistan cevizi ile kaplayın.

Tatlının muhallebisi için, Süt, nişasta ve unu ufak bir tencereye alın. Muhallebi göz göz olana kadar devamlı orta hararetli ocakta karıştırın. Kıvam alan muhallebiyi ocaktan alarak içine vanilyayı ekleyip 4-5 dakika kadar mikser ile çırpın. Muhallebi ilk sıcaklığını attıktan sonra havuçların üzerine dökün. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:58:50

Hafif Tatlı Tarifleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hafif Tatlı Tarifleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018