tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar | iletisim









Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafir ağırlayacağınız zamanlarda sevdiklerinizi bu tatlı ile mutlu edeceksiniz. Bu tatlının yapımı kek yapımı kadar kolay ve zahmetsizdir. Şimdi gökkuşağı tatlısının tarifine geçelim

Gökkuşağı Tatlısının Malzemeleri

  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 3 çorba kaşığı oda sıcaklığında yoğurt
  • Bir çay bardağı toz şeker
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • İki paket kabartma tozu
  • Üç çay bardağı irmik
  • Üç çay bardağı un
  • Büyük boy yuvarlak cam tepsi
  • Yağlı kâğıt
  • Şerbet için 3.5 su bardağı su, bir dilim limon ve 3.5 su bardağı toz şeker
  • Üzeri için 2 yemek kaşığı kakao ve iki yemek kaşığı Hindistan cevizi.

Gökkuşağı Tatlısının Yapılışı

Gökkuşağı tatlısı için ilk olarak şerbetimizi hazırlayacağız. 3.5 bardak su ve 3.5 bardak toz şekeri iyice kaynattıktan sonra limon dilimini içerisine atıp soğuması için beklemeye alın.

3 yumurtayı ve bir çay bardağı toz şekeri bir kap içerisinde mikserle en az üç dakika çırpın ve ardından diğer malzemelerin hepsini ekleyip bir tahta kaşıkla karıştırın.

Gökkuşağı Tatlısı

Dikkat etmeniz gereken şey unun karışıma eklenmesi aşamasıdır. Unu bir elinizle yavaş yavaş eklerken diğer elinizle karıştırmaya devam edin.

Fırının altını açın ve dereceyi 200’e ayarlayın. Tepsiye yağlı kâğıdı serin ve kek hamurunu bu kâğıda döküp yayın. Fırının derecesi 200 dereceye ulaştığında keki fırına verin ve 20 dakika pişirin. Bu esnada kesinlikle fırının kapağını açmayın. Çünkü kekin pişmesinden önce kapağı açtığınız taktirde kekiniz sönecektir. Kekin üzeri kızarınca fırından çıkarın ve daha büyük bir tepsiye ters çevirerek çıkarın. Bu esnada soğuttuğunuz şerbeti kekin üzerine dökün. Kek hamurunuz şerbeti emdikçe kabaracaktır.

Gökkuşağı tatlınız bir süre şerbeti emmesini bekledikten sonra bir bardak yardımıyla yan yana daireler şeklinde çıkarın ve çıkardığınız daire şeklindeki kekleri ters çevirerek servis yapacağınız tepsiye aralıklarla sıralayın. Daireleri ayırdıktan sonra arada kalan kekleri iki çorba kaşığı Hindistan cevizi ve kakao ile iyice yoğurun ve çok küçük köfte şeklinde yuvarlak yoğurarak yuvarlak hamurların üzerine birer tane yerleştirin.

Üzerini krem şanti, kaymak, fıstık veya dilediğiniz başka bir şeyle süsleyebilirsiniz. Gökkuşağı tatlınız servise hazırdır. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:16:21

Gökkuşağı Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Gökkuşağı Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İki Renkli İrmik Tatlısı

İki renkli irmik tatlısı, ani gelen misafirler için evde bulunan malzemeler için kolayca yapılabilecek, hem görüntüsüyle hem de tadıyla gözü ve mideyi dolduracak lezzetli bir tatlı çeşididir. Hanımlar için bu tatlı türü ile az...

Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamu...

Arnavut Tatlısı

Arnavut tatlısı, bu tatlı bazı yörelerde trileçe tatlısı olarak ta bilinir. Bunun özelliği süt kremasıyla hazırlanması ve kesinlikle karamelle birlikte tüketilmesidir. Tatlının yöreye göre değişen ölçüleri olduğu gibi, sunum biçim...

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı, süt ve irmikle hazırlanan düşük kalorili bir tatlı çeşididir. Yöresi nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte hafif olması münasebetiyle sıklıkla yapılabilecek pratik bir tatlıdır. Bu tarifi uygularken...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2018