tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Gelin Bohçası Tatlısı

Gelin bohçası tatlısı, isterseniz bayramda, isterseniz canınız tatlı yemek istediğinizde hemen hazırlayarak tüketebileceğiniz oldukça lezzetli bir tatlıdır. Bu tatlımızda bir çeşit baklava türüdür. Hem de oldukça pratik yapımı, güzel görünümüyle gönülleri fethedecektir. Tatlıyı hazırlarken fazla zorlanmayacaksınız. Sanki iri mantı yapar gibi kolay bir şekilde hazırlanıyor. Şimdi gelin bohçası tatlısını birlikte kısa sürede hazırlayacağız. Haydi, hep birlikte başlayalım.

Gelin bohçası tatlısı için gerekli malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak kadar eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı fazla sulu olmayan yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı silme un
  • Yarım paket kabartma tozu 

Şerbet malzemeleri

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu
  • Bir fiske tuz

Üzeri için malzemeler

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • İri ceviz parçaları ( içine koyulacak )
  • Nişasta ( açmak için kullanılacak )

Gelin bohçası tatlısı yapımı

Hamuru yoğuracağınız uygun bir kabın içine yumurtaları ve yoğurdu koyarak karıştırın. İçine sıvı yağı ilave ederek karıştırmaya devam edin. Daha sonra sirke ve kabartma tozunu içine koyun. Unu azar azar ilave ederek, tam kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan yaklaşık 36-40 tane beze hazırlayın. Bu bezelere kısa bir süre dinlenmeye bırakın.

Gelin Bohçası Tatlısı

Bezeleri 8-10 kat olarak üst üste açacağız. Bunun için her bir bezeyi yaklaşık fincan tabağı kadar açın. Bunların arasına 1 tatlı kaşığı kadar nişasta koyarak, üst üste dizin. Dizdiklerinizi 8-10 kat kadar yapın. Bunları merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar açmaya başlayın. Dilerseniz büyüdüğünde oklava kullanabilirsiniz. Bu şekilde daha ince olacaktır. Elde ettiğiniz yufkadan aynı mantı yapar gibi ortalama 6 cm kadar kareler kesin. Bu parçaların aralarına iri ceviz parçalarını koyun. Yine mantı yapar gibi parçaları köşelerinden ortada birleştirerek tek tek kapatın. Bunu yaparken açılmaması için elinizle iyice bastırın. Bunları fırın tepsisi içine sık bir şekilde dizin. Hazırlık bittikten sonra üzerlerine yemek kaşığıyla sıvı yağ gezdirin. Yağınız az gelirse, miktarını biraz arttırabilirsiniz. Bu arada fırınınızı 200 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Fırın tepsisini içine koyarak tatlının pişmesini sağlayın.

Bu arada sizde tatlının şerbetini hazırlamaya başlayın. Malzemeleri tencerenin içine alın. Bunu orta ateşte şerbet kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Fırındaki tatlı pembeleşince dışarıya alabilirsiniz. Tatlı soğuduktan sonra, hazırladığınız koyu kıvamdaki şerbetinizi ılık olarak üzerine dökün. Şerbetiyle yaklaşık 2 saat kadar dinlenen gelin bohçası tatlısınız servise hazırlayabilirsiniz. Konuklarınızın beğeneceğini tahmin ediyoruz. Ağızda dağılan tatlının çıtır çıtır lezzetiyle severek tüketileceğini ve müdavimi olacağınızı söyleyebiliriz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:14:13

Gelin Bohçası Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Gelin Bohçası Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018