tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Gazoz Tatlısı

Gazoz tatlısı, lezzeti ve görünüşü ile baklavayı aratmayacak kadar özel bir tatlıdır. İncecik açılmış hamura mayanın verdiği yumuşak lezzetin damaklarınız da bırakacağı tat sizi çok etkileyecek. Düğünlerde, bayram ikramlarında, akşam yemeklerinden sonra, dilediğiniz her hangi bir zamanda hazırlayabileceğiniz gazoz tatlısını sizde çok beğeneceksiniz. Kolay gelsin.

Gazoz Tatlısı Hamuru İçin Malzemeler
  • 1 su bardağı sade gazoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tepeleme çay kaşığı yoz şeker
  • Bir fiske tuz
  • Yarım paket margarin
  • Aldığı kadar un
İçi için malzemeler
  • 2 çorba kasesi iri kıyılmış ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 100 gram tere yağı veya margarin
Şerbeti için malzemeler
  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4.5 damla limon suyu
Gazoz Tatlısı Hazırlanışı

Tatlımızı yapmaya başlamadan önce bir tencerenin içine su ve şekeri karıştırarak kaynatıyoruz. Şerbetimiz orta ateşte 10 dakika kadar kaynadıktan sonra limon damlalarını ekleyip ocağın altını kapatarak şerbeti soğumaya bırakıyoruz.

Tatlının hamurunu hazırlamak için, karıştırma kabınızın içine bir bardak gazozu boşaltın.
Gazoz Tatlısı

Ardından mayayı ilave ederek gazozun içinde mayayı eritin. Daha sonra margarini, yumurtaları ve tuz ile şekeri ekleyip karıştırın. yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. hamur istediğimiz kıvama geldikten sonra, hamuru tezgahın üzerine alarak 4 eşit parçaya ayırdıktan sonra bezeler elde edelim. Bir beze alarak oklava yardımı ile ince bir şekilde açalım. Küçük bir tavada tere yağını eriterek, açmış olduğumuz bezenin içine sürelim. üzerine tarçınla karıştırdığımız ceviz içini bol miktarda serpiştirerek, bir kenarından başlayarak fazla sıkı olmayacak şekilde rulo halinde saralım. Rulo dan bir parmak kalınlığında parçalar kesip, yağladığımız fırın tepsisine iç kısmı yukarı gelecek şekilde aralarında 2 cm boşluk kalacak şekilde sıralayalım. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayarak tatlının yapma aşamasını tamamlıyoruz. Fırın tepsisinde odanın sıcaklığına göre yarım veya bir saat mayalanmasını sağlayalım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Tatlımız fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuyan şerbeti üzerine dökelim. Tatlı tepsinin üzerini daha geniş bir tepsi ile kapatın. Yaklaşık 2 saat sonra istenilen kıvama gelecektir. Tatlı şerbetini çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:12:57

Gazoz Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Gazoz Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018