tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Fransız Tatlıları

Fransız tatlıları, en az Fransız yemekleri kadar geniş bir mutfak kültürüne sahiptir. Fransızlar dünya kültürüne pek çok tatlı çeşidi armağan etmişlerdir. Herkesin Fransa’ya giderek bu tatlıları tadacak hali yok tabi ki. Sadece birazcık emekle dünyada ünlü Fransız tatlılarının keyfini kendi evinizde yaşayabilirsiniz. Fransızların en fazla üzerinde durdukları tatlı çeşidi “post de creme” adındaki dünyaca ünlü tatlıdır. Dünyanın tanıdığı bu lezzeti nedense Türkiye pek tanımıyor. Şimdi bu meşhur Fransız tatlısının yapılış şekline bakalım.

Post De Creme Tatlısının Malzemeleri

  • 160 gram çikolata
  • Krema
  • 2/3 bardak süt
  • 2/3 bardak toz şeker
  • Bir doğal vanilya çubuğu
  • 6 büyük yumurta sarısı

Post De Creme Tatlısının Hazırlanışı

Cremanın hazırlanışı: Fransız tatlısının ana maddesitaze kremayı, sütü ve şekeri bir tencere içerisine koyun ve karıştırın. Vanilyayı ortadan uzunlamasına keserek üç yüzeydeki vanilya posasını bıçakla sıyırarak alın ve posayla çubuğu beraberce tencereye atın. Orta ateşte hafif kaynama noktasına getirene kadar karıştırın ve şekeri eritin. Kaynatmadan ocaktan alın ve bir saat dinlenmek üzere beklemeye alın. Bir saat geçtikten sonra bu karışımı tekrar ocağa koyun ve ısıtın. Yumurtanın sarısını bir kâsede iyice çırpın ve crema karışımının içerisine atın. Ardından karışımı çok ince deliği olan süzgeçten geçirerek karışımı derin bir kaba aktarın.

Meşhur Fransız tatlınız için fırınınızı öncelikle 150 derecede ısıtın. Derin bir kap içerisine 8 adet minik sufle kabını yerleştirin. Sufle kabınız yoksa Türk kahvesi fincanı koyabilirsiniz. Hazırlamış olduğunuz karışımdan bir kaşıkla sufle kaplarının 2/3’ü dolacak şekilde hepsini doldurun.

Fransız Tatlıları

Yüzeyde oluşan kabarcıkları bir kürdan yardımıyla patlatın ki piştikten sonra yüzeyi düzgün olsun. Her sufle kabının üzerini streç filmle kapatın. Fırınınızın orta gözüne bir fırın tepsisi koyarak bu hazırladığınız derin kabı tepsinin içerisine oturtun ve pişirme tepsisi içerisine kabın yarı seviyesine gelecek kadar kaynar su doldurun. 50 dakika pişirdikten sonra fırının kapağını açın ve bir tanesini elinizle alıp hafif sallayın. Donuk jöle gibi hafif sallanıyorsa pişmiş demektir. Fırın tepsisindeki tüm kapları sudan çıkararak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve sekiz saat buzdolabında kaldıktan sonra servis edebilirsiniz.

Fransız Tatlıları İçin Farklı Lezzetler

  • Çikolatalı post de creme: %50’nin üzerinde kakao içeren bittersweet çikolatayı oldukça küçük parçacıklar şeklinde kesin. Post de creme tarifindeki kremalı karışımı ikinci defa ısıtırken çikolataları da ilave ederek ısıtın. Bu sırada çikolataların erimiş olmasına dikkat edin. Bundan sonraki aşamalar yukarıdaki tarife sadık kalınarak yapılır. Fransız tatlılarının bir özelliği de aynı tatlının farklı tatlarının yapılışıdır.
  • Çikolatalı post de creme: Yukarıdaki post de creme tarifini aynı şekilde uygulayın. Buna ek olarak vanilya çubuğunu ilave ettiğiniz zamanda 10 adet tarçın çubuğunu da ekledikten sonra bir saat demlemeye bırakın. Demlendikten sonra tarçın çubuğunu çıkarıp atarak geri kalan kısımda tarife uyun.
  • Naneli post de creme: Tarifi aynı şekilde uygularken karışıma vanilya çubukları ilave ettiğiniz zamanda bir avuç yıkanıp kurulanmış nane yaprağı ile karıştırın. Bir saat demlendikten sonra yukarıdaki tarife göre devam edin.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:17:52

Fransız Tatlıları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fransız Tatlıları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018