tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Fırında Kabak Tatlısı

Fırında kabak tatlısı, hem fazla ağır olmayan hem de kış aylarında sıkça bulunan kabağın vazgeçilmez tatlısıdır. Kabak tatlısının hem besin değeri oldukça fazladır hem de vücudun birçok organına faydası vardır. Çocuklarınızın yemeklerden sonra yedikleriçeşitleri arasında ilk sırayı vermeniz sağlıklı ve ağır olmayan bir tatlı olması ve bol vitamin bulundurması itibariyle oldukça sağlıklı olacaktır. Hem vitamin değeri bol hem de lezzetli olan kabak tatlısının yapılışı da kolaydır. Genellikle kış aylarında bol bulunması nedeniyle tercih edilebilecek ve yemeklerin ardına servis edilebilecek kabak tatlısının değişik yapılış yöntemleri vardır. Kimi tencerede şekerlendirerek, kimide fırında kabak tatlısı yapmayı tercih eder.

Fırında Kabak Tatlısı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı su
  • 3 adet karanfil

Fırında Kabak Tatlısının Yapılışı

İlk önce kabakları soyarak işe başlıyoruz. Fırında kabak tatlısı yapmanın en zor kısmı kabakları soymaktır. Çünkü kabağın kabuğu çok sert olduğu için soyması da zor olmaktadır. Bu nedenle kabağı n soyulmuş ve hazır halde satılanları almak daha mantıklı olmaktadır. Şayet soyacaksanız ilk önce ikiye sonra dörde ayırıp bir yemek kaşığı ile çekirdeklerini çıkarın. Ardından dört kabak parçasını da üç dilime ayırın ve her parçayı dikkatlice soyun. Kabakların hepsini soyup bitirdikten sonra bıçakla keserek küçük küpler haline getirin ve iyice yıkayın.

Küpler halinde hazırladığınız kabağı büyük bir tencere içerisine atın ve bir yarım çay bardağı su ve 1.

Fırında Kabak Tatlısı

su bardağı şekeri ve üç adet karanfil serperek 3-4 saat dinlenmesi için bekletin. Şekeri içerisine çekerse daha tatlı ve güzel bir fırında kabak tatlısı yapmış olacaksınız.

Dinlenmiş kabağı yapışmaz özellikteki fırın tepsisine koyunuz. Şayet yapışmaz özellikli tepsiniz yoksa tepsinin altına yağlı kâğıt da koyabilirsiniz. Yağlı kâğıt koymaktaki amaç kabağın altının yapışıp yanmaması içindir. Kabakları fırın tepsisine dizdikten sonra 20 derecelik fırına koyarak fırının kapağını kapadın. Fırın derecesinin düşük tutulmasındaki neden kabakların haşlanmadan ağır ağır pişmesi içindir. Haşlanan kabak hem şekeri fazla içine çekmez hem de tam lezzetini almaz. Ağır pişen kabak şekeri içerisine alarak kabakla şekerin tadını özdeşleştirecektir. Kabağınızın fırında pişmeye yaklaştığı dönemde fırın kapağını açarak çekilmiş ceviz içini üzerine serpiştirin. Kabağı 5 dakika daha pişirerek cevizleri kavurduktan sonra kabağı fırından çıkarak soğumaya bırakabilirsiniz.

Fırında Kabak Tatlısı İçin Alternatif Yöntemler

Fırında pişirilecek kabak tatlısı için kabaklar şekerde bekletildikten sonra 7-8 dakika kadar tencerede yüksek ateşte hafif sulanana kadar pişirilir ardından fırına sürülebilir. Fırın tepsisine koymadan önce kabakları bir fırın poşetine doldurduktan sonra üzerine yarım çay bardağı su ve 1.5 su bardağı şeker koyup 3-4 saat dinlendirdikten sonra ağzını bağlayın ve fırına sürün. Kabaklar poşet içerisinde hava ile teması kesilmiş olduğundan buharla pişmiş olacak ve hem daha çabuk pişecek hem de buharla pişen kabaklar daha lezzetli olacaktır.

Fırında kabak tatlısını servis ederken kabakların üzerine ince bir kaymak çalarsanız güzel bir tat verecektir.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:19:06

Fırında Kabak Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fırında Kabak Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018