Elmalı
Muhallebili Tatlı, elmanın o mayhoş tadını sevenler ve bunu tatlılarında da
hissetmek isteyenler için pratik bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Pötibör
bisküvi ve muhallebinin karışımıyla bütünleşen elmaların ağzınızda bıraktığı o
buruşuk lezzet sizi etkileyecektir. Ceviz veya fındıkla karıştırarak
hazırlayabileceğiniz bu mükemmel tat için saatlerce uğraşmanıza gerek yok.
Aniden gelen misafirlerinize kolay ve bilinen bir tatlı yapmak isteyenler için
paylaşacağımız bu tarifi şeker hastaları ve diyabet hastalarının dikkatle
tüketmelerini tavsiye etmekteyiz. Zira bir diliminden daha fazla yememek için
hiçbir engeliniz olmayacağı kanısına bu güzel kokular eşliğinde
varabiliyorsunuz.
İşte Elmalı
Muhallebili Tatlımızın Tarifi:
Elmalı Muhallebili Tatlının
Malzemeleri 8 Kişilik
- 5-6 adet elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 400 gr. pötibör
bisküvi
- 1 çay bardağı toz
şeker
- 1 çay bardağı iri
kıyılmış ceviz
Muhallebisi İçin;
- 3 yemek kaşığı un
- 3,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı buğday
nişastası
- Çeyrek su bardağı toz
şeker
- 1 paket vanilya
- Hindistan cevizi
Elmalı Muhallebili Tatlının
Hazırlanışı
Eğer tatlının daha
ekşi olmasını istiyorsanız Golden elmalardan satın alabilirsiniz.
Yıkanan ve
kurutulan elmaların kabuklarını soyarak ve rendeleyerek tarifimize başlayalım.
Ardından tencereye ekleyerek toz şeker ilave ederek elmalar suyunu çekene kadar
pişirelim.
Bisküvili harcımız
için pötibör bisküvileri iri parçalar hâlinde kırarak bir kaba ekleyelim. Ardından
1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay bardağı toz şeker ve cevizi ekleyerek iyice
harmanladığımız bu karışımı her yerini ıslattığımız borcamın alt zeminine
bastırarak yayalım.
Bir yandan da
muhallebimizi pişirmeye başlayalım. Bunun için vanilya hariç süt, un, nişasta,
şeker ve Hindistan cevizi rendesini sırayla tencereye ekleyelim ve koyu bir
kıvam elde edinceye kadar pişirmeye devam edelim. Ocağı kapatmaya yakın
vanilyayı da ekleyerek karıştıralım ve ocağı kapatalım. Hazırlanan muhallebimiz
ılınınca bisküvilerin üzerine dökelim. Üzerini hindistan cevizi ve dilerseniz
yeşil fıstıkla da bolca süsleyerek buzdolabında bekletelim. Dilimleyerek servis
yapalım.
Afiyet Olsun.
Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:09:19