tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Elmalı Muhallebili Tatlı

Elmalı Muhallebili Tatlı, elmanın o mayhoş tadını sevenler ve bunu tatlılarında da hissetmek isteyenler için pratik bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Pötibör bisküvi ve muhallebinin karışımıyla bütünleşen elmaların ağzınızda bıraktığı o buruşuk lezzet sizi etkileyecektir.  Ceviz veya fındıkla karıştırarak hazırlayabileceğiniz bu mükemmel tat için saatlerce uğraşmanıza gerek yok. Aniden gelen misafirlerinize kolay ve bilinen bir tatlı yapmak isteyenler için paylaşacağımız bu tarifi şeker hastaları ve diyabet hastalarının dikkatle tüketmelerini tavsiye etmekteyiz. Zira bir diliminden daha fazla yememek için hiçbir engeliniz olmayacağı kanısına bu güzel kokular eşliğinde varabiliyorsunuz.

İşte Elmalı Muhallebili Tatlımızın Tarifi:

Elmalı Muhallebili Tatlının Malzemeleri 8 Kişilik

  • 5-6 adet elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 400 gr. pötibör bisküvi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz

Muhallebisi İçin;

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Çeyrek su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Hindistan cevizi

Elmalı Muhallebili Tatlının Hazırlanışı

Eğer tatlının daha ekşi olmasını istiyorsanız Golden elmalardan satın alabilirsiniz.

Elmalı Muhallebili Tatlı

Yıkanan ve kurutulan elmaların kabuklarını soyarak ve rendeleyerek tarifimize başlayalım. Ardından tencereye ekleyerek toz şeker ilave ederek elmalar suyunu çekene kadar pişirelim.

Bisküvili harcımız için pötibör bisküvileri iri parçalar hâlinde kırarak bir kaba ekleyelim. Ardından 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay bardağı toz şeker ve cevizi ekleyerek iyice harmanladığımız bu karışımı her yerini ıslattığımız borcamın alt zeminine bastırarak yayalım.

Bir yandan da muhallebimizi pişirmeye başlayalım. Bunun için vanilya hariç süt, un, nişasta, şeker ve Hindistan cevizi rendesini sırayla tencereye ekleyelim ve koyu bir kıvam elde edinceye kadar pişirmeye devam edelim. Ocağı kapatmaya yakın vanilyayı da ekleyerek karıştıralım ve ocağı kapatalım. Hazırlanan muhallebimiz ılınınca bisküvilerin üzerine dökelim. Üzerini hindistan cevizi ve dilerseniz yeşil fıstıkla da bolca süsleyerek buzdolabında bekletelim. Dilimleyerek servis yapalım.

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 02:09:19

Elmalı Muhallebili Tatlı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Elmalı Muhallebili Tatlı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018