tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Dondurmalı Tatlılar

Dondurmalı Tatlılar, sıcak yaz günlerinin ferahlatıcı ve hafif tatlısı diye anılan dondurmayı daha lezzetlendirmek isterseniz işte sizler için hazırladığımız dondurmalı tatlı tariflerimizi deneyebilirsiniz. Çarçabuk hazırlanarak vakit almayan birbirinden lezzetli dondurmalı tatlılarla konuklarınıza ve sevdiklerinize mükemmel bir tatlı ziyafeti düzenleyebilirsiniz.

Dondurmalı Çikolata Soslu Profiterol

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 5 tane yumurta
  • 1 fiske tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı elenmiş un

Dolgusu İçin

  • Yeteri kadar vanilyalı dondurma

Üzeri İçin

  • 1 paket krema  (200 gr)
  • 1 paket bitter çikolata (200gr)
  • Yeteri kadar file badem

Dondurmalı Çikolata Soslu Profiterol Hazırlanışı

Dondurmalı çikolata soslu profiterol hazırlığımıza ilk olarak fırınımızı 185 dereceye ayarladıktan sonra fırın tepsimizin tabanına yağlı kağıt sererek başlayalım. Ardından uygun bir tencereye 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı su, 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 fiske tuz ve 1 çorba kaşığı toz şeker ilave ettikten sonra karıştırarak ocağa koyup kaynamaya bırakalım. Sütlü karışım kaynadıktan sonra üzerine 1su bardağı elenmiş unu tek seferde ilave ederek bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak 3-4 dakika kadar karışım hamur haline gelene kadar karıştırarak ocaktan alalım.

Daha sonra ocaktan aldığımız hamuru mutfak robotuna boşaltarak 2-3 dakika kadar hamurun iyice karışması için robotu çalıştıralım. Ardından 4 adet yumurtayı çırpılmış hamurun içine teker teker kırarak tekrar robotu çalıştırıp hamur ve yumurtanın iyice karışmasını sağlayalım. Hazır hale gelen profiterol hamurunu düz uçlu hamur sıkma torbasına yerleştirelim ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine belli aralıklarla sıkalım. Ardından kalan bir adet yumurtayı iyice çırptıktan sonra bir fırça yardımıyla tepsideki hamurların üzerine sürdükten sonra fırına vererek pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirerek fırından çıkartıp soğumaya bırakalım.

Küçük bir tencereyi ocağa koyduktan sonra üzerine 1 paket kremayı ekleyelim ve orta harlı ateşte karıştırarak ısıtalım.

Dondurmalı Tatlılar

Isınan kremanın üzerine bitter çikolatayı parçalara böldükten sonra kremanın üzerine ekleyerek çikolataların erimesini sağlayalım. Ardından çikolata eridikten sonra tencereyi ocaktan alıp üzerinin kaymak tutmaması için ara sıra karıştırarak sosumuzu soğutalım.

Soğuyan profiterolleri enine olacak şekilde ortadan kısmından ikiye kesip aralarına bir kaşık yardımıyla dondurma dolduralım. Tüp profiterollere aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerlerine çikolatalı sostan gezdirdikten sonra file badem serperek servis yapalım.

Dondurmalı İrmik Helvası

Dondurmalı İrmik Helvası İçin Gerekli Malzemeler

  • 3-3,5 su bardağı kadar irmik
  • 20 gr çam fıstığı 1 paket
  • 250 gr tereyağı veya 1 paket margarin
  • Yarım kg toz şeker (3 su bardağı)
  • 3,5 su bardağı su veya süt
  • Yarım kg sade dondurma
  • Yeteri kadar Antep fıstığı

Dondurmalı İrmik Helvası Hazırlanışı

Dondurmalı irmik helvası hazırlığımıza ilk olarak teflon bir tavaya 250 gr tereyağı veya margarini ekleyip ocağa koyarak başlayalım. Ardından eriyen yağın içine 1 paket çam fıstığını ilave ederek karıştırarak pembeleştirdikten sonra üzerine 3,5 su bardağı irmiği ekleyelim ve karıştırarak orta harlı ateşte irmiğin rengi koyulaşıncaya kadar kavuralım.  Diğer yanda ayrı bir kabın içene 3,5 su bardağı süt ve 3 su bardağı toz şekeri ekledikten sonra ocağa koyarak sütlü şerbeti kaynatarak ocaktan alalım.

Kavrularak rengi dönen irmiğin üzerine kaynamakta olan sütlü şerbeti döküp karıştırarak tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 5-6 dakika kadar pişirerek ocağın altını kapatalım ve irmik helvamızın üzerine kağıt havlu serdikten sonra 10-15 dakika kadar demlendirelim.

Bekleyerek ılıyan irmik helvamızı küçük çorba kaselerine bir kaşık yardımıyla bastırarak yerleştirelim ve içerisine dondurma doldurulacak şekilde yer açarak sade dondurmayı doldurup üzerini kaşık yardımıyla düzleştirerek hazırladığımız helva kasesini uygun bir tatlı tabağına ters çevirerek çıkartalım ve üzerine Antep fıstığı serpiştirerek servis yapalım.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:17:31

Dondurmalı Tatlılar Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Dondurmalı Tatlılar"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018