tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Dilber Dudağı Tatlısı

Dilber dudağı tatlısı, bu tatlımızın hem yapımı kolay, hem de ikramı oldukça kolaydır. Tatlı yapımını pek beceremeseniz bile, bunu rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hamuru nişastayla açtığınız için, çok kolay açılacaktır. Kalan hamur parçalarını da, tepsiye dizerek üzerlerine biraz ceviz serpip fırında pişirebilirsiniz. Çıkarınca şerbetleyip değerlendirmiş olursunuz. Bu tatlıyı zamanınız kısıtlı bile olsa, hemen hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz tatlımızın yapımına başlayalım.

Dilber dudağı tatlısı için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke ya da limon suyu
  • 4,5 su bardağı elenmiş un
  • Ceviz içi ( İçine koymak için )

Şerbet malzemeleri

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • Çeyrek limon suyu

Dilber dudağı tatlısı yapımı

Hamur için kullanılacak malzemelerin önce sıvı olanları uygun bir kabın içinde birlikte karıştırın. Bunlara kabartma tozunu, tuzu ve unu ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Daha sonra hamuru eşit 24 parçaya ayırın.

Dilber Dudağı Tatlısı

Bunları yuvarlayarak bir tepsinin içine dizin. Üzerini bir bezle örterek, yaklaşık 1 saat kadar dinlendirin.

Dinlenen bezelerin 12 tanesinin her birini tabak kadar açarak, aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirin. Diğer 12 bezeye de aynı işlemi yapın. Bu hamurları açarken, katların birbirinden ayrılmaması için, önce elinizle üzerine hafif bastırarak büyütmeye çalışın. Daha sonra hamurları merdaneyle açarak, yaklaşık orta boy bir tepsi büyüklüğüne getirin. Hamurun kalınlığı yaklaşık 4-5 mm kadar olsun. Bu hamurdan ince ağızlı su bardağı yardımıyla ya da bir kalıpla yuvarlak parçalar çıkarın. Bu yuvarlak hamurların içine ceviz koyarak, ağzını fazla bastırmadan kapatın. Bunları fırın tepsisine dizin. Bu arada fırınınızı 200 dereceye açıp ısıtın. Hamurların hepsini yaptıktan sonra, üzerlerine bol miktarda yağ sürerek, ısınmış fırına koyun. Üzerleri nar gibi kızardığında, fırından çıkararak soğumaya bırakın.

Bu arada şerbeti hazırlamak için tencerenin içine toz şekeri, suyu ve limon suyunu koyun. Bunu ocağın üzerinde orta kıvama gelinceye kadar kaynatın. Soğuyan tatlıların üzerine şerbeti ılık olarak dökün. Dilber dudağı tatlısını 1-2 saat dinlendirdikten sonra, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:10:41

Dilber Dudağı Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Dilber Dudağı Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018