tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Deniz Kestanesi Tatlısı

Deniz Kestanesi Tatlısı, mavi ışıltılar ile parlayan esrarengiz görünümüyle sofralarınıza şıklık katacak nitelikte bir tatlı çeşididir. Özellikle ev hanımlarının günlerinde misafirlerini hafif ve şık bir tatlı ile büyüleme fikrine fark yaratacak nitelikte olan Deniz Kestanesi Tatlısı için gerekli malzemeleri temin etmek de oldukça kolaydır. Hazırlandıktan sonra 2-3 saat dinlendirerek servis edebileceğiniz Deniz Kestanesi Tatlısı'nı bir gece önceden şerbetini iyice çekerek bekletmeniz lezzetinin artması açısından daha etkili olacaktır.

Oldukça kolay olan Deniz Kestanesi Tatlısı yapılış aşamalarından bahsedecek olursak;

Deniz Kestanesi Tatlısı Malzemeleri(8-10 Kişilik)

  • 250 gr. margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı kırık ceviz
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao
  • 1 paket vanilya

Üzeri İçin;

  • Mavi haşhaş

Şerbeti İçin;

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Deniz Kestanesi Tatlısı Yapılışı

Şerbetli tatlılarda mutlaka şerbeti önceden hazırlayarak soğumaya bırakmalısınız.

Deniz Kestanesi Tatlısı

Bunun içinde su ve şekeri derin bir tencereye alarak kaynatalım. Kaynamasına yakın birkaç damla limon suyu dökerek bir müddet daha kaynatalım. Ve soğuması için ocağı kapatarak bir kenara alalım.

Oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta ve margarini bir karıştırma kabına alarak mikser yardımıyla yoğun bir krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Bu karışıma kakao, un, irmik, vanilya, kırık cevizleri ve en son kabartma tozunu ekleyerek karışım tamamen harmanlanana kadar karıştırma devam edelim. Ardından kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmek için usulünce yoğuralım. Elde edilen hamurdan küçük toplar halinde parçalar kopararak elimizde yuvarlayarak üzerlerini bastıralım. Bir tabağa aldığımız mavi haşhaşa hamur toplarını bulayarak yağlı kâğıt serdiğimiz ya da her yerini yağladığımız fırın tepsisine dizelim.

Önceden ısıttığımız fırında 180 derecede yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirelim. Tamamen pişen hamurlarımızı fırından çıkararak önceden hazırladığımız şerbeti üzerlerine dökelim ve her yerini alt üst ederek tatlının şerbeti iyice çekmesini sağlayalım.

Yaklaşık 2-3 saat kadar tatlımızı dinlendirerek servis etmeniz, şerbetin iyice emilmesini sağlayacaktır. Kolayca hazırlanan bu tatlıyı mutlaka siz de denemelisiniz. 

Afiyet Olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:05:02

Deniz Kestanesi Tatlısı Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Deniz Kestanesi Tatlısı"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Cevizli Kadayıf Tatlısı

Cevizli Kadayıf Tatlısı, tarihi çok eskilere dayanan gelenekselleşmiş Anadolu tatlılarının en önde gelenlerinden bir tatlı çeşididir. Türk mutfağında çok özel bir yeri olan kadayıf tatlısını sizlerde evinizde hazırlayarak, akşam y...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

Balparmak Tatlısı

Balparmak tatlısı, yapımı hem kolaydır hem de rutin tatlılardan sıkılanlar için farklı bir tatlı alternatifidir. Özellikle bayramlar tatlıların en fazla tüketildiği dönemlerdir. Bayramlar sevinçle, tatlı heyecanlarla karşılandı...

Bal Parmak Tatlısı

Bal parmak tatlısı, şerbetli tatlı sevenlerin hoşuna gidecektir. Dilerseniz tatlının içine biraz ceviz içi ve tarçın ilave edebilirsiniz. Bu şekilde lezzeti ve tadı daha hoş olacaktır. İsterseniz tatlıyı kurabiye gibi pişirerek, b...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...

Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı, kısa sürede ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz, şerbetli ve sütlü tatlıyı birleştiren çok lezzetli bir tatlı çeşididir. Hepimizin alışık olduğu ve çok sevdiği kemalpaşa tatlısını bir de ta...

Muhallebili Kadayıf Tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı, özellikle ramazan iftar sofralarının vazgeçilmezi olan kadayıftan yapılan nefis...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018