tatli.gen.tr
Tatlı Tarifleri

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Değişik Tatlı Tarifleri

Değişik tatlı tarifleri, tatlı şerbetli ya da sütlü olsun Türk mutfağının vazgeçilmezlerindendir. Birbirinden güzel ve değişik tatlı tarifleri arıyorsanız yazımızın devamında hoşunuza gidecek tariflere ulaşabilirsiniz. Birbirinden basit ve az malzeme kullanarak değişik tatlılar yapmaya ne dersiniz?

Değişik Tatlı Tarifleri

Ekmek Tatlısı

Ekmek Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • Yarım limon
  • Sıvıyağ
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket tost ekmeği
  • Kaymak
  • Fındık ya da ceviz

Ekmek Tatlısı Hazırlanışı

Ekmek tatlısına toz şeker ve suyu uygun bir tencerenin içine alarak başlayın. Tencereyi ocağa alıp kısık ocakta kaynamaya bırakın. Şerbet kaynamaya başlayınca içine yarım limon suyu ilave edin. Birkaç dakika kadar daha kaynatarak şerbeti soğumaya bırakın. Çukur bir kabın içinde yumurta ve sütü homojen bir şekilde karıştırın. Tost ekmeklerini karışıma batırın. Tavaya sıvıyağı ekleyerek kızdırın ve süte bulandığınız ekmekleri kızgın yağda kızartın. Kızaran ekmekleri soğuyan şerbete batırarak bir iki dakika bekletin. Ekmekleri servis tabağına sıralayın. Servis tabağına sıraladığınız ekmeklerin üzerine kaymak, ceviz ve fındık yerleştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

İncir Tatlısı

İncir Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım kilo kuru incir
  • Dövülmüş ceviz içi
  • 1,5 çay bardağı su

İncir Tatlısı Hazırlanışı

İncirleri ılık suyun içine alarak 30 dakika kadar bekletin. Ilık suda yumuşayan incirlerin sap kısmını bıçak ile keserek içlerini ceviz içi ile doldurun. Tüm incirleri doldurarak ağzı kapalı bir tavaya sıralayın. Cevizli incirlerin üzerine toz şeker serpiştirin. Üzerlerine 1,5 çay bardağı su ilave edin. Ocağı en kısık ayara alarak tavayı ocağa koyun. Şeker koyulaşıp, incirler yumuşak bir kıvam alıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Karamel Soslu Kup

Karamel Soslu Kup İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 su bardağından 2 parmak fazla süt
  • 1 tane yumurta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı toz şeker

Karamel Sos İçin

  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 2,5 çorba kaşığı süt kreması

Karamelli Kup Hazırlanışı

Çukur bir tencereye süt, yumurta, şeker ve unu ekleyerek iyice çırpın.

Değişik Tatlı Tarifleri

Çırptığınız malzemeleri ocağa alarak devamlı karıştırın. Koyulaştıktan sonra ocağın altını kapatın.

Karameli hazırlamak için yayvan bir tavaya toz şekeri koyun. Tavayı kısık ocağa alarak erimesini sağlayın. Toz şeker iyice eridikten sonra üzerine tereyağı ve kremayı ekleyin. Malzemeleri karıştırarak 1-2 dakika daha ocakta bekletin.

İlk önce hazırladığınız muhallebiyi kuplara dökün. Üzerlerine hazırladığınız karamel sostan 2 yemek kaşığı paylaştırın. Kupları 1 gün dolapta bekleterek servis yapın. Afiyet olsun.

Kalbura Bastı

Kalbura Bastı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 kahve kaşığı sirke
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • iri çekilmiş ceviz içi

Şerbeti İçin

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri İçin

  • Yeşil toz fıstık

Kalbura Bastı Hazırlanışı

Şerbeti hazırlamak için uygun bir tencerenin içine 3,5 su bardağı su ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Karışımı ocağa alarak 20 dakika kadar kaynatın. Ocağın altını kapatmadan 10 dakika önce limon suyunu ilave edin.

Hamuru için, çukur bir kabın içine oda sıcaklığında erimiş tereyağını, sıvıyağı, sirke, yoğurdu ve yumurtayı ekleyerek homojen bir şekilde karıştırın. Malzemeler iyice karıştıktan sonra vanilya, kabartma tozu, irmik, ve unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hazırladığınız hamuru 20 dakika kadar dinlendirin.

Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız parçaları rendenin iri tarafına iyice bastırarak avuç içi büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurların ortasına çekilmiş ceviz yerleştirin ve iki ucundan birleştirin. Rendeden hamurları yavaşça çıkartın. Hamurların birleşme yerleri altta kalacak şekilde tepsiye sıralayın. Fırınınızı önceden 190 derecede ısıtın. Hazırladığınız hamurları fırına vererek üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Pişen hamurların üzerine soğuyan şerbetten eşit şekilde dökün. Tatlıyı 1-2 saat şerbette beklettikten sonra üzerlerine toz fıstık serpiştirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 06.01.2015 03:11:37

Değişik Tatlı Tarifleri Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Değişik Tatlı Tarifleri"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Bülbül Konağı Tatlısı

Bülbül konağı tatlısı, özel günlerinizde, bayramlarda rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Sizleri biraz oyalasa da, buna değdiğini göreceksiniz. Özellikle yufka açmayı bilmiyorsanız, bu tatlıyı hazırlamanızı tavsiye eder...

Bal Kabağı Tatlısı

Bal kabağı tatlısı, sizlere özlediğiniz lezzetleri tattıracaktır. Genellikle tatlı olarak değerlendirilen bal kabağının, çorbasını bile tüketebilirsiniz. Tatlı olarak cevizle birlikte tüketildiğinde, masum sayılacak tatlılar sınıf...

Çikolata Soslu İrmik Tatlısı

Çikolata soslu irmik tatlısı, çok besleyici ve son derece sağlıklı olan bu muhteşem tarifi, akşam yemeklerinden sonra tatlı olarak ikram edebileceğiniz gibi, kabul günlerinizde en sevdiğiniz arkadaşlarınıza ikram etmek içinde hazı...

İncirli Muhallebili Tatlı

İncirli muhallebili tatlı, muhteşem bir tat ve göz zevkine hitap eden olağanüstü bir tatlıdır. Bu tatlıya isterseniz pasta deyin, isterseniz şerbetli tatlı deyin, ne derseniz deyin. Ama bilin ki her kategoriye uyuyor. Şimdiye k...

Şekerpare Tatlısı

Şekerpare tatlısı, şerbetli tatlılar arasında en fazla rağbet gören bir tatlı çeşididir. Özellikle şekerpare tatlısını, size önereceğimiz tarifle yaparsanız, konuklarınız hangi pastaneden aldınız diye size soracaklardır. Tam tar...

Nevzine Tatlısı

Nevzine tatlısı, Oldukça hafif bir tatlı tarifi ama lezzeti de bir o kadar mükemmel.. Kayseri yöresine ait olan bu tatlının hazırlanması da düşünülenin aksine meşakkatsizdir. Lezzetli ve güzel bir tatlı tarifi hazırlayıp konukl...

Hoca Sarığı Tatlısı

Hoca Sarığı Tatlısı, son günlerin en popüler tatlıları arasında yer alan ve büyük küçük herkes tarafından beğeniyle tüketilen bu leziz tatlı tarifimizi ister kabul günlerinizde ister ikindi çaylarınızda veya sizin için oldukça öne...

Çilekli İrmik Tatlısı

Çilekli İrmik Tatlısı, muhteşem görüntüsü ve lezzetiyle sofraların gözdesi olacak kadar güzel bir, sütlü tatlı çeşididir. Çok kısa sürede ve kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, bu tarifi, akşam yemekleriniz den sonra tatlı olarak ser...

Gökkuşağı Tatlısı

Gökkuşağı tatlısı, yapılışı hem kolay hem de isminden anlaşılacağı gibi göze hoş gelen ve damat zevkine hitap eden lezzetli bir tatlı çeşididir. Bu tatlıyla sofranızı şenlendirecek günlerinizde, toplantılarınızda ve özel misafi...

Tatlı

Tatlı, şeker ya da tatlandırıcı kullanılarak yapılan yiyecekler olarak tanımlanır. Sütlü, şerbetli, meyveli gibi pek çok türde tatlı tarifi bulunmaktadır. Tatlı yaparken püf noktalarına dikkat edildiğinde sonuç her zaman mükemmel...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

Tatlı Tarifleri, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018