Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Cevizli İrmik Tatlısı

Cevizli İrmik Tatlısı

Cevizli İrmik Tatlısı, işte sizler için harika bir şerbetli tatlı çeşidi olan cevizli irmik tatlısı tarifi ile sizlerde tatlı şefleriyle yarışabilirsiniz. İster canınız tatlı çektiğinde ister konuklarınıza isterseniz ziyafet yemeklerinin ardından verebileceğiniz bu şahane ve damakları şenlendirecek tatlı ile harikalar yaratabilirsiniz.

Cevizli İrmik Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı kadar toz şeker
  • Yarı su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı silme irmik
  • 1 su bardağı silme elenmiş un
  • 2 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanillin
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 su bardağı soğuk su (Piştikten hemen sonra)

Cevizli İrmik Tatlısı Şerbeti için

  • 3,5 su bardağı dolusu toz şeker
  • 3,5 su bardağı dolusu su
  • 1 dilim limon suyu

Cevizli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?


Cevizli irmik tatlımızın ilk olarak şerbetini kaynatarak başlayalım. Çukur bir tencereye 3,5 su bardağı kadar toz şeker ile 3,5 su bardağı ılık su ilave edip karışımı karıştırarak ocağa alalım. Şerbet kaynayıncaya kadar orta ateşte arada bir şekerin erimesi için karıştırmayı ihmal etmeden şerbeti kaynatalım. Kaynayan şerbetin altını kısarak 15- 20 dakika kadar da kısık ateşte şerbetimiz kıvam alana kadar kaynattıktan sonra üzerime şerbetin şekerlenmemesini önlemek için 1 dilim limon suyu sıkarak birkaç taşım daha kaynatarak şerbeti ocaktan alarak soğuması için bir kenarda bekletelim.

Cevizli irmik tatlımızın kek hamuru için karıştırma kabımıza ilk önce 4 adet oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaları kıralım ve üzerine yarım su bardağı toz şeker ilave ederek bir mikser yardımıyla şeker ve yumurta köpük, köpük oluncaya kadar çırpalım. Kar haline gelen karışımın üzerine yarım su bardağı sıvı yağ ve yarım su bardağı yoğurt ilave ederek karışımı iyice karıştıralım. Üzerine 1 su bardağı irmik, 2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 1 su bardağı elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek bir tahta kaşık yardımıyla karıştırarak karışım kek hamuru kıvamı alıncaya kadar çırpalım.

Daha sonra hazır hale gelen hamurumuzu büyük boy yağlanmış fırın tepsimize dökerek yayalım. Ardından fırınımızı 185 derecede önceden ısıttıktan sonra tepsiyi fırına vererek hamur kabararak kızardıktan sonra tepsiyi fırından çıkartalım ve tepsiyi fırından çıkartır çıkartmaz üzerine 1 su bardağı dolusu soğuk suyu tatlının üzerine gezdirerek dökelim. Ardından tatlının üzerine ılıtılmış şerbeti gezdirerek döktükten sonra tatlının şerbeti çekmesi için en az 2-3 saat kadar beklemeye bırakalım. Verilen sürenin sonunda cevizli irmik tatlısını istediğimiz şekilde dilimleyerek servis tabaklarına aldıktan sonra üzerine bolca dövülmüş ceviz serpiştirerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 21:42:51
Cevizli İrmik Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Cevizli İrmik Tatlısı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Cevizli İrmik Tatlısı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı, Osmanlı mutfağından süregelen eşsiz lezzetiyle mutfak kültürümüzde yer almış nadide tatlı çeşitlerinden biridir. Şerbetli olarak hazırlanan İrmikli Vezir Parmağı tatlısı tarifini kolayca temin edebileceğiniz malzemelerl...
Kerane Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kerane tatlısı, sokak tatlısı olarak ya da halka tatlısı olarak bilinen kerane tatlısını evde kolaylıkla yapmak mümkün olmaktadır. Daha çok sokakta seyyar satıcıların satmış olduğu bir tatlı olarak bilinen kerane tatlısını evde yaparak tatlı yapmanın...
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay Tatlı Tarifleri
Kolay tatlı tarifleri, tatlı hepimizin sevdiği lezzetlerdendir. Birbirinden lezzetli birçok tatlı tarifi vardır. Çay saatlerinde misafirler için birçok tarif hazırlayabilirsiniz. Fakat çalışan bayanlar için ya da zamanı olmayan bayanlar için anı gele...
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı
Billuriye Tatlısı, Gaziantep yöresine ait bol antepfıstığıyla hazırlanan nefis tatlı çeşitlerindendir. Antepfıstığının içinde doymamış yağ oranı yüksek olduğundan kolesterolu yükseltmeyen leziz tatlılardandır. Bağırsakları çalıştırıcı, böbrek ağrılar...
Şam Tatlısı
Şam Tatlısı
Şam tatlısı, yine mükemmel bir tatlı tarifini sizler ile paylaşıyoruz. Şam tatlısı şerbet ile hazırlanan ve daha çok Ramazan'da hazırlanan şerbetli bir tatlı çeşididir. Ramazan ayında tıpkı lokma tatlısı gibi daha fazla tercih edilen Şam tatlısı Arap...
Halep Tatlısı
Halep Tatlısı
Halep tatlısı, özel günlerde ve önemli misafirleri ağırlamakta oldukça sık yapılan ve yerken herkese mutluluk hissi veren bir tatlı türüdür. Şimdi Halep tatlısının yapılışına bir göz atalım.Halep Tatlısının Malzemeleri Nelerdir?1 kilogram 3 numara aç...
Yunan Tatlısı
Yunan Tatlısı
Yunan tatlısı, kendine has lezzetiyle severek yiyeceğiniz bir tatlıdır. Tatlının en önemli özelliği şerbetin içinde kullanılan portakal kabuğu rendesidir. Bu nedenle yaz aylarında yapmayı planlarsanız, mutlaka buzdolabında dondurucuda bulundurmanızı ...
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Eti Puf Tatlısı, genellikle küçük büyük herkesin severek ve beğenerek tükettiği şahane bir tatlı çeşididir. Eti pufların tatlıya verdiği gözleri okşayan görselliğinin yanı sıra damaklarda bıraktığı mükemmel ötesi lezzeti ile beğeninizi toplayacak tat...
Bağdat Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Bağdat tatlısı, Değişik bir tatlı tarifi arıyorsanız Bağdat tatlısı sizin için iyi bir tercih olabilir. Yapılışı oldukça kolay olan tatlı ile misafirlerinize değişik bir lezzet tattırabilirsiniz. Tatlı krizleriniz için de ideal olan Bağdat tatlısı na...
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar
Pekmezli Tatlılar, faydalı oldukları kadar lezzet bakımından da enfes tatlılardır. Özellikle şekerle arası pek iyi olmayan kişiler için pekmezli tatlıları rahatlıkla önerebiliriz. Bilhassa pekmezin faydaları sağlık açısından da oldukça fazladır. Bunu...
Pudingli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Pudingli tatlılar, puding kullanılarak yapılan tatlılar pratik ve kolay olduğu için zor anlarda kurtarıcı olarak tercih edilebilir. Tercihe göre misafirlerinize, çocuklarınıza ya da akşam yemeğinden sonra çayınızın yanına kolayca hazırlayıp birkaç sa...
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı
Funika Tatlısı, Külah tatlısı olarak bilinen Bulgaristan'ın meşhur tatlısıdır. Adını ise külah şeklinde yapılarak elde edilmesinden almaktadır. Lezzeti görüntüsü gibi şahane olan bu Funika Tatlısı için kullanacağınız külah metal külahlar olabileceği ...

 

İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Halep Tatlısı
Yunan Tatlısı
Eti Puf Tatlısı
Bağdat Tatlısı
Pekmezli Tatlılar
Pudingli Tatlılar
Funika Tatlısı
Tatlı Tarifleri
Atom Tatlısı
Lök Tatlısı
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Kerhane Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Padişah Tatlısı
Kerebiç Tatlısı
Kıvrım Tatlısı
İrmikli Sütlü Tatlı
Sütlü Top Tatlılar
Tül Perde Tatlısı
Hafif Sütlü Tatlılar
Makara Tatlısı
Ballı Tatlılar
Prenses Tatlısı
Tatlı Çeşitleri
Tavuk Göğsü Tatlısı
Popüler İçerik
Tatlı Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı tarifleri, Türk mutfağı tatlı tarifleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Şerbetli tatlılar ve sütlü tatlı çeşitleri ile oldukça faz...
Atom Tatlısı
Atom Tatlısı
Atom tatlısı, Özellikle Samsun yöresinin meşhur tatlılarından olup; Ramazan aylarının, misafir ağırlamalarının ve önemli davetlerin vazgeçilmez tatlıl...
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı
Lök Tatlısı, "Tutuni" ismiyle de anılan Elazığ yöresine ait bir tatlı çeşididir. Hiç işlem görmeden ve şeker katılarak hazırlanması onu tercih edile...
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili Sütlü Tatlılar
Bisküvili tatlılar, yapılışı oldukça pratik olan bir tatlı türüdür. Çat kapı gelen misafirler için bile kolaylıkla yapılarak çayın yanında servis yapı...
Kerhane Tatlısı
Kerhane Tatlısı
Kerhane tatlısı, yapılışı, tadı vb. özellikleri, revani gibi yörelere göre farklılıklar göstermektedir. Aslında her ne kadar yörelere göre farklılıkla...
Trileçe Tatlısı
Trileçe Tatlısı
Trileçe tatlısı, Balkan Coğrafyası'na ait ve kökeni Latin Amerika'ya kadar uzanan sütle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. 3 sütlü olarak anlamı bulu...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
İrmikli Vezir Parmağı Tatlısı
Kerane Tatlısı
Kolay Tatlı Tarifleri
Billuriye Tatlısı
Şam Tatlısı
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024